Recenze Markuse Schulze a jeho Toronta

Recenze Markuse Schulze a jeho Toronta

08. 04. 2009  |  Autor: Ctira.d  |  Komentáře (9)
Po Miami 05, Ibiza 06 a Amsterdam 08 přichází Markus Schulz se čtvrtým dílem městy inspirovanou kompilací, a to Toronto \'09. Kompilace vyšla na labelu Armada music a na dvou discích se můžete těšit dohromady na 28 skladeb.
CD 1 je věnováno slavnému Guvernment komplexu a otevírá ho ambientní intro vytvořené samotným Markusem. Skladba je pojmenována po ulicích Queensquay a Jarvis, na jejichž rohu stojí právě Guvernment komplex. Po intru následuje skladba Thomas Sagstad – Backfire, která je postavena na velmi příjemném beatu a doplněna o spoustu ruchů. V půlce skladby se objeví temná melodie. Pokračujeme trackem ClAud9 - Rain (Coldharbour Rework), který je opět z těch temnějších a vokálem připomíná loňský hit Cygnes, ale to je asi tak všechno. Karnak vs. Dymos - Travail tak tato skladba je postavena na hutném beatu na který naváže breakdown s melodií která dovede skladbu až do jejího konce. Tritonal feat. Cristina Soto - Crash Into Reason (Moonbeam Remix) jedná se o typický zvuk ruských Moonbaeam, takže to všemožně vrčí a vrže. Rex Mundi - Scorpion a Arnej - Tomorrow Never Comes jsou tracky které ve mně vyvolávají pocity minulosti. Druhý zmíněný track má velice zajímavou melodii v breakdownu, která je doplněna jemným beatem a vzdáleným ženským vokálem. Nyní následuje první můj osobní favorit tohoto cd a to Tenishia - Everything (Tim Grube Dub Remix). Ke svižnému beatu se v breakdownu přidá ještě kytara. Skytech - Cardboard Box a Mr. Pit - The Cube jsou si zvukově velice podobné a nikterak zajímavě skladby. Prostě taková temnější, progressivní produkce. To Rex Mundi feat. Susana - Nothing at All, můj druhý favorit, už je jiný šálek kávy. Velký hit těchto chvil a já musím říct že čím více tuto skladbu poslouchám tím více se mi líbí. Skvělá melodie je doplněná ještě lepším hlasem Susany. Max Gueli - Remember the Silence, Adiva feat. Vicky Fee - How Does it Feel, Omnia - Stick in Monday jsou poslední tři skladby na kompilaci, jsou si také hodně zvukově podobné a ničím zajímavé. Taková ta dnešní progressive produkce.

CD 2 je zase věnovánu Koolhaus což je hala v Guvernment komplexu. Otevírá ho stejnomené intro od Markusova projektu Dakota. Skladba je se prezentuje více progy zvukem. Umek & Beltek - Is It? (Wippenberg Remix) obsahuje typický Wippenbergův zvuk který všemožně vrže a je plný různých ruchů. Dakota - Sin City je oproti první skladbě docela slabý odvar. Track je postavený na typickém temném zvuku Dakoty ale na Markuse je to poměrně slabší počin. Rowald Steyn - Hold Control opět jedna z těch temnějších skladeb která je postavená na hutném beatu. se zajímavou vrzavou melodií, která mě osobně se velice líbí. Mike Foyle - Bittersweet Nightshades (Markus Schulz Return to Coldharbour Remix) všichni tuhle skladbu jistě dobře znáte, takže myslím že není moc co dodávat. Asi jen to že je postavená na dnešním zvuku Markusové produkce, která je hodně ,,rozvrzaná''. Mr. Pit - Besides Words po zajímavém breakdownu přichází méně zajímavá melodie, tenhle hoch umí lépe. Danilo Ercole - Harbour tak takhle skladba se mi osobně moc nelíbí, a na nějaké pořádné hodnocení trvá velice krátce, snad jen řeknu že po breakdownu přijde rozvrazný beat. Dance 2 Trance - Power of American Natives (Markus Schulz Return to Coldharbour Remix) Markusův remix na klasiku. Naštěstí ji ponechal všechny důležité aspekty a jen na ni nabalil svůj dnešní zvuk. Velmi povedený remix. Nejvíce se mi na tomto tracku líbí ta ,,indiánská flétna'' v melodii. Následující čtyři skladby Project MC - Bromley Avenue, Calderone & Reddick - Sound of Flight, Khaz & Boris M.D. - Eliana, Element One - South Haven jsou odrazem dnešního trance a progressive zvuku, takže myslím že všichni si dokážete představit jak zní. Barnes & Heathcliff - Pyjamaparty tech-trance skladba, která mě osobně se velice moc líbí. A poslední Arnej - Dust in the Wind což je hodně temná skladba, zvukově hodně pestrá a na závěr cd jak dělaná.

Co říci závěrem? Kompilace odráží aktuální Markusův zvuk, který balancuje na hraně mezi trance a progressive a obsahuje typické zvukové prvky, které můžeme slyšet i v jeho živých vystoupení, tím myslím to různé vrzání a skřípění. Každé cd má své slabší chvilky i ty silnější. Ale když se na to podívám z dnešního úhlu pohledu, tak je velice těžké překvapit s něčím novým. Zvláště v době internetu, kdy si každý může za pár dní stáhnout nebo poslechnout aktuální, ještě oficiálně nevydanou skladbu. Takže mé hodnocení je takové: CD 1 – 7/10 a CD 2 – 8/10.
9 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Kamil
14. 04. 2009 | 13:25:59
+0 | -0

WTF

Tohle a recenze, to snad ne...
Sq4Raa
12. 04. 2009 | 17:00:37
+0 | -0
Já bych možná přihodil alespoň malou radu, pakliže to zde autor čte. Ani trancový track není vhodné popisovat dvěma větami. Recenze kompilace s hodnocením každé skladby, přičemž dohromady je jich celkem 28, mi nepřijde zrovna šťastná. Pro příště bych nechal tracklist být a zaměřil se na hodnocení celku. Druhou možností je formát ponechat, ale popis skladeb trochu rozvést. Kdo by to ovšem potom četl...
GeorgeP
12. 04. 2009 | 13:40:44
+0 | -0
myslim ze autor ma hodne slabou slovni zasobu.
Sq4Raa
10. 04. 2009 | 17:22:00
+0 | -0
Hustey má samozřejmě pravdu, pár vět mi stačilo na to, abych raději ve čtení nepokračoval.
Kifik
09. 04. 2009 | 20:48:57
+0 | -0
ja si to urcite poslechnu :) Celkem jsem se na to tesil ;)
Hustey
09. 04. 2009 | 13:48:54
+0 | -0
pisu kriticke komentare vetsinou k tematum, ke kterym mam hodne blizko.



chtel jsem odepsat delsi komentar, ale asi by to k nicemu nebylo, takze mas smulu, priste se podepis, mozna by to pomohlo : )
tak to me poser
09. 04. 2009 | 12:33:08
+0 | -0

to hustey

Hustey Hustey ty se nikdy nepoucis...do kazdyho hned rejes...vsude jsi byl vsechno znas...s timhle pristupem v zivote nepochodis..a nemalo lidi ti to porad rika..zamysli se :)
paveell
09. 04. 2009 | 09:49:05
+0 | -0

pravda

jj to mas pravdu,ze recenze je jak od ditete:-))
Hustey
09. 04. 2009 | 03:08:26
+0 | -0
neni to nikterak vyborna kompilace, ale horsi recenzi jsem uz dlouho necetl. kdyby autor clanek nepublikoval, udelal by lepe.
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika