Finální večírek DMA za námi

Finální večírek DMA za námi

15. 04. 2009  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (264)
V pátek 10. dubna proběhlo vyhlášení výsledků ankety Dance Music Awards v prostorou Abaton, který se nachází na Praze 8 v těsné blízkosti Psí louky. A možná proto se tam také děly psí kusy. Výsledky ankety jsou už všem nejspíš známy, jaká byla ale party?
Potřetí za velmi krátkou dobu mě mé nohy donesly před prostor Abaton, kde se konala finální party u příležitosti vyhlášení cen Dance Music Awards. Pracovní povinnosti mi opět nedovolily být mezi prvními návštěvníky, což ale v Praze není tragédie, na většině akcí to začíná žít až kolem půlnoci, někdy i později. Očekávala jsem ale, že kvůli vyhlašování první části výsledků v jedenáct hodin by DMA mohly být výjimkou. Abaton pro tento večer nabízel 4 stage, čtvrtá byla ale VIP a tak nebyla přístupná všem. Což mě mrzelo z důvodu chuti poslechnout si dje Face, nakonec jsem ale dorazila stejně až tak pozdě, že ani jako VIP bych ho neslyšela.

Očekávala jsem vysokou návštěvnost, ale vskutku nebyla až tak vysoká jako mé očekávání. V době mého příchodu se vyhlašování první částí chýlilo ke konci a některé výsledky mě nenadchly, jiné zase potěšily (klub roku Roxy, party Climax na 5. místě ač by si dle mého zasloužila ještě vyšší příčku za svou schopnost bavit už celých deset let, festival roku Summer of Love, ale rozhodně mi lahodil Sázavafest, deroucí se nahoru v žebříčku mezi typicky taneční festivaly – skončil na 6. místě). Myslím, že spousta odmítavců z řad partypeople, kteří ho prvně navštívili změnili rychle na tenhle multižánrový festival názor a pro další roky jej zařadí do svého festivalového kalendáře.

Než nám bylo dovoleno dozvědět se více (musím říct, že poněkud zmatečným způsobem komentování od Bély N. a Michaely Salačové – kteří se buď překřikovali nebo často naopak oba mlčeli a jejich druh humoru se s pochopením publika dvakrát nesetkal), příjemným zpestřením pro nás bylo vystoupení Midi Lidi, kteří opět bavili, šokovali, potěšili.



Hyperaktivní člen kapely Petr předvedl i nadprůměrně ulítlé tanečky a dokázal, že je opravdu showman číslo jedna. Ale to jsme ještě netušili, co náš čeká posléze. Posléze myšleno po druhé části výsledků. Djou roku se stala Lucca, tentokráte ale už ne tak suverénně a za krk jí dýchal Michael Burian. Překvapila Laydee Jane, která se umístila na třetím místě. Wich a Pixie – ty by tu také asi málokdo čekal, ale proč ne. Můj top ten českých djs je sice poněkud jinačí a bez obměny bych v něm nechala pouze Chrise Sadlera a Orbitha, ale budiž. Proti gustu žádný dišputát. Jen je smutné vidět kolik lidí chodí na party, kterou má rádo a kolik lidí pro ni (či pro residentního dje) poté hlasuje. Ať každý, komu se výsledky nelíbí, zpytuje své svědomí. Já ho mám čisté a svým oblíbencům jsem hlasy poslala.

Po pro většinu nepřekvapivých výsledcích na nás dost nekompromisně nastoupil Roman Holý a Matěj Ruppert (zřejmě za odměnu, jelikož Monkey Business vyhráli kapelu roku) a rozjeli nevídanou show.



Kalhoty dole, vybízejíc i přítomné ke svlékání. Atmosféra byla více než úsměvná a nenašla jsem jediného nespokojeného přítomného, kterého by tahle show příjemně až cudně nenaladila. Na pomoc si přizvali Terezu Černochovou, se kterou vystupují v uskupení G-point Hunters. A poté se k nim přidal ještě James Cole.

Dlouho očekávané bylo první live vystoupení pražské elektro dvojice WeKi djs, kteří představili svého nového člena a zpěváka dkp. Zároveň s nimi vystoupil i MC Dub-U. Mimo jiné zazněly tracky jako Eyes of Tutanchamon, Golem, Woman on the Seatflor a Find a Friend. Weki proplouvali střídavě mezi vodami elektra, techna i minimalu. Toto vystoupení možno považovat také za propagaci k novému albu, jehož název a datum vydání zatím kluci tají. Nechme se tedy překvapit a šokovat – kdy, co a jak.

Naprosto kajícně se přiznám, že jiné stage pro mě byly téměř tabu tento večer, zábava na té hlavní byla tak strhující, že jsem se z tohoto patra téměř nehnula a tak na dnb stage jsem pouze jednou zlehka nakoukla v době kdy dav bavil Philips TBC a nad ránem ještě IM Cyber. Publikum bylo také početné a dá se říci, že si také žilo pouze „svým“ patrem. Na NuSound stagi mi unikl Tvyks, což mě poněkud mrzí a zachytila jsem pouze dvojici Wwera a Acustic Terorist, která se stává stále oblíbenější a čím dál častěji se s nimi v klubech setkáváme. Svůj večer /ráno/ jsem zde zakončila na VIP stagi, kdy nad ránem už nebyla hlídaná ochrankou a program zde uzavírala sličná slečna Adlet, která velice příjemně překvapila do tancenutícím housem, škoda jen že to nevěděla větší část návštěvníků. V pár osobách jsme si zde nezvládli vytvořit tu správnou party atmosféru, ale i tak jsme se na část jejího setu vyřádili. A já osobně bych Adlet „odstěhovala“ minimálně o patro výš.

Tahle noc pro mě nebyla o výsledcích nějaké ankety, každý máme svůj vlastní žebříček oblíbenců a bylo by škoda nejít na takovou party jen protože se mi nelíbí, jak ostatní hlasovali a kdo vyhrál či nevyhrál. Tahle noc byla především o setkání se spoustou známých, které jsem velice ráda potkala a užila jsem si zase skvělý mejdan, na který budu dlouho vzpomínat s úsměvem na rtech.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DANCE MUSIC AWARDS

Pátek 10. 4. 2009
Vstup: Předprodej 150, na místě 99/250 Kč
Vystupují:
Matěj Ruppert a Roman Holý, Midi Lidi Live, WeKi Live, Laydee Jane, Michal Poliak, Martin Gredner, Diome & Click Joe, Pixie, Philip TBC, IM Cyber, Deadly Viperz, No Money, Tvyks, Machine Funck, Tuco, Acustic Terorist, WWera, Enrico, Adlet, Face
Další informace
264 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Elizabeth
19. 02. 2010 | 06:51:13
+0 | -0

Music Club KORUNA

Lidi, našla jsem skvělý [b: Music Club KORUNA[/b: v Ostravě
Je tam skvělá musica, super akce. Dobře se mi tam paří.
Podívejte se na rozpis akcí
http://infokoruna.cz/akce/koruna-akce
soulbass
18. 02. 2010 | 04:56:52
+0 | -0
tak co letos nic,proč,nikde žádný info? krize se vším všudy? ops:
maxx96
21. 04. 2009 | 11:52:47
+0 | -0

no no no

no tak...kluci,nehádejte se...jednoduše zkušenosti mluví za vše a my laici...nedělejme se chytrými,teorie jde každému...
paveell
21. 04. 2009 | 11:25:55
+0 | -0

petr

Jenze ja nemyslim neokoukany takovy ze je nikdo nezna!!!! Ale takovy,ktery jsou znanmy a hrajou tu minimalne nebo vubec,kapisto?..Kdyz dam priklad: CJ boland potreti za pul roku= ani naodou tam nejdem ,ale treba deadmau5 super.. Chapes co tim myslim??! Jestli jste zvali jmena ktery jste znali jen vy,tak se nediv,ze prislo jen 50 lidi :-)...
petr ktm
17. 04. 2009 | 01:28:17
+0 | -0

aby se to nepletlo s ostatnimi petry

2.Paveell: ja do tyhle debaty vubec nechci zasahovat, protoze si myslim ze
kazdy kdo tady neco k ty nasi scene rekl ma urcitym zpusobem pravdu, ale
musim oponovat Paveellovi, s temi "mene znamymi neokoukanymi dj"
. To je takova blbost a sam to dobre vis .. my s bandou taky delame obcas
nejaky akce (teda ted uz sme toho nechali) a prave sme se to snazili stavet
na mene znamych(meli sme uzplne stejnou vizi jako ty), nicmene kvalitnich
djs, kteri hrajou tak luxusne ze by se vam z toho vsem zamotali hlavy a co
sme z toho meli ...NIC !!! protoze je nikdo nezna a nikdo tudiz na ne
neprijde. A to sme meli jak rika Ales B. nemalou propagaci, radiospoty,
primy flayering ktery delali krasny slecny, meli sme jako headlinera
dokonce NEOKOUNANYHO DJE z bookingu PVD na jedny akci a bylo tam 50 lidi v
prostorach ktery jsou uplne nadherny a hoodne zajimavy a pro 800 lidi .. a
to je je jeden pripad z desitek takovych provaru, kdy sme se snazili delat
akce s NEOKOUKANYMA DJS. At to bylo v mensim klubu, nebo ve vetsim ..
proste to byl provar!! a kdyz sme udelali party s provarkama ktery nas uz
ani nebavi poslouchat (ne ze by byli spatny, ale je jich uz vsude moc
videt) tak sme tam meli lidi sice vic .. ale znudenych a sjetych .. je to
vsechno tak zmateny a zamotany .. ze obdivuju lidi kteri jsou schopni
udelat at komercarnu jaxvine nebo mensi naslaplou akci pro 300 lidi.
Zaverem .. JE TADY TOHO VSEHO TOLIK ZE UZ NIKDO NEVI NA CO MA VLASTNE JIT
... mejte se a nebudte na sebe zly ...
petr
17. 04. 2009 | 01:23:46
+0 | -0
2.Paveell: ja do tyhle debaty vubec nechci zasahovat, protoze si myslim ze kazdy kdo tady neco k ty nasi scene rekl ma urcitym zpusobem pravdu, ale musim oponovat Paveellovi, s temi "mene znamymi neokoukanymi dj" . To je takova blbost a sam to dobre vis .. my s bandou taky delame obcas nejaky akce (teda ted uz sme toho nechali) a prave sme se to snazili stavet na mene znamych(meli sme uzplne stejnou vizi jako ty), nicmene kvalitnich djs, kteri hrajou tak luxusne ze by se vam z toho vsem zamotali hlavy a co sme z toho meli ...NIC !!! protoze je nikdo nezna a nikdo tudiz na ne neprijde. A to sme meli jak rika Ales B. nemalou propagaci, radiospoty, primy flayering ktery delali krasny slecny, meli sme jako headlinera dokonce NEOKOUNANYHO DJE z bookingu PVD na jedny akci a bylo tam 50 lidi v prostorach ktery jsou uplne nadherny a hoodne zajimavy a pro 800 lidi .. a to je je jeden pripad z desitek takovych provaru, kdy sme se snazili delat akce s NEOKOUKANYMA DJS. At to bylo v mensim klubu, nebo ve vetsim .. proste to byl provar!! a kdyz sme udelali party s provarkama ktery nas uz ani nebavi poslouchat (ne ze by byli spatny, ale je jich uz vsude moc videt) tak sme tam meli lidi sice vic .. ale znudenych a sjetych .. je to vsechno tak zmateny a zamotany .. ze obdivuju lidi kteri jsou schopni udelat at komercarnu jaxvine nebo mensi naslaplou akci pro 300 lidi. Zaverem .. JE TADY TOHO VSEHO TOLIK ZE UZ NIKDO NEVI NA CO MA VLASTNE JIT ... mejte se a nebudte na sebe zly ...
tonn82
17. 04. 2009 | 10:12:45
+0 | -0

IM Cyber

Může mi pls někdo potvrdit ono "nad ránem ještě IM Cyber"? Podle line-upu mela zacinat ve ctyri a to uz byla ta stage cca pul hodiny zavrena.
Aleš Bleha
16. 04. 2009 | 02:53:33
+0 | -0

PETRE

a vis jaky bylo promo v minulosti????


naprosto zadny.... klasicky priklad PAUL VAN DYK, LIFE KLUB PARDUBICE, datum 16.9.1995

bylo 300 plakatu a asi 1000 letaku - vse jen na kopirce, cernobily na reflexnim papire

a neco se povidalo v radiu Life, kde jsem tehdy delal reditele + samozrejme Trip2House porad ktery jsem si delal

a vysledek????

1800 lidi v Life Klubu...

a dneska?

statzisice letaku, desetitisice plakatu, stovky radiovy a tv spotu, posral by ses kolik toho je

a VYSLEDEK????

ha ha ha


na 100 vylepenych plakatu a 1000 rozdanych letaku prijde 1 CLOVEK!!!!

to vis, doba je jiny a hlavne lidi uz nejsou co bejvali...
Petr
16. 04. 2009 | 01:40:55
+0 | -0

Aleš Bleha

Šlo by to řešit... Musel bys udělat promo jako v minulosti, objet kluby, vecpat se do Evropy 2 atp. ale... Stojí to všechno strašný prachy a defacto je to dneska většině mladejch lidí jedno jestli hrajou mandy nebo činaski nebo dj béda někde v zapadákově. Lidi vysedávaj u netu koukaj na americký seriály a v pátek odpoledne zajdou na pivko nebo dýžinu, to jim stačí. Takovejch bláznů, aby jezdili po celý republice na party je jako šafránu. Takže je to neřešitelný a zase Budeme u trojice Pavel-Karel-Tibor.
cbn
16. 04. 2009 | 01:18:18
+0 | -0
asi sem jedinej člověk v týhle zemi co si neztěžuje bydlím ve městě s dalšími 15 000 lidmi nejblíž je od nás 100 000 olomouc kde se pořádaj větší akce jednou za dva měsíce s kámošema se snažíme pořádat meší párty s dj´s z moravy a ikdyž nepřijde moc lidí vybavení klubu není nejlepší neztěžujem si sme rádi za to co máme a když se k ránu vracíme domů odcházíme s pocitem příjemně strávené noci s přáteli a hudbou která nám něco dává...
paveell
16. 04. 2009 | 12:21:39
+0 | -0

Aleš Bleha

Tak to s Tebou nemůžu uplně souhlasit. Ta menšina o který píšeš co chodí na párty za hudbou jsem já kamárádi a některý známý,ale do nikoho se do nikoho nenaváží a když se sejdem před akcí a jdem společně tak vždycky super. Ale nepujdem na akci když tam je line up,jako byla poslední a předposlední full moon a hlavně proto,že ty dj´s nás už nemůžou něčím překvapit,když tu hrajou tak často,nebo pořád stejně to samý dokola jako je ve většině případech trance,ale to se netýka richarda duranda na ful moon,protože ten tam zahral neskutečnej mazec a po návštěvě na techno stage jsem se otočil na patě a skoro běžel zpět,aby mi z jeho parádního setu nic neuteklo :-) Chce to lepší méně ohraný jména...
xlimubaix
16. 04. 2009 | 12:00:03
+0 | -0

madarsko

a co rovnice PARÁNÍ LINE UP + PROSTŘEDÍ = HAFO LIDÍ....ty lidi by tam taky jen tak nejeli nebejt našláplého line upu...tam to začíná..
pawouk
16. 04. 2009 | 11:13:45
+0 | -0

2 finch

zájezdy do klubů by určitě byly zajímavý, ale přece jen se to nedá dělat pro pár lidí, takže si myslim, že to je v tuto dobu nerealizovatelný... kdyby bylo, tak bychom tu měli takovou scénu, že by se nemuselo nikam jezdit...
ozzby
16. 04. 2009 | 10:59:21
+0 | -0

acid

muj tata jel s bandou za komanču z vychodnich cech do madarska na festak na kole... jeli to asi 10 dni :-)
acid
16. 04. 2009 | 10:50:55
+0 | -0

AB

[quote:="Aleš Bleha" proste, ceska hudebni scena nebyla nikdy o muzice - rock je o pivu, techno o koulich, drumec a hip hop o huleni...
co k tomu chlastani nebo fetovani hraje je skutecne vetsine lidi uplne ukradeny... [/quote:

:D a ono je to snad ve svete jinak? na kazdy trancovy akci v holandsku je drtiva vetsina zkoulovana, na timewarpu v nemecku jsem nechapal kolik je tam fetek, na tohle nemelo ani bobicko atd atd... obavam se, ze bohuzel drogy k tanecni scene proste tak nejak patri... a jinak s fetem na akci je to jak s onanii, kdo tvrdi, ze si nikdy nehonil, ten si honi dodnes...

a k tomu madarsku... pracka na prachy? jestli na to nema spis nahodou vliv to, ze madarsko uz i za komunistu byla zeme, kde se lidi hodne hodne hodne moc zajimali o hudbu a frcely tam koncerty stylu metalica apod. proste madarsko je zeme s bohatou kulturni tradici narozdil od nas.. a tim padem se to projevi i v tanecni scene...
finch
16. 04. 2009 | 08:43:07
+0 | -0

Aleš Bleha

ja moc dobre vim, ze to odsira jedine ta mensina, co se zajima nejvic. tak to je skoro vsude, tak jsem to ani nezminoval...

btw. zajezdy do ruznych klubu po evrope neni spatnej napad :)
Aleš Bleha
16. 04. 2009 | 08:31:32
+0 | -0

TO OZZBY

takova napoveda k otazce jak je mozny ze Madari to daji...

za A - jiste znas cisla, ze OFICIALNE je seda ci cerna ekonomika v Madarsku na urovni 30 - 40%
u festivalu si predstav, ze treba 80%...

jedno mame

a za B

neni nahodou treba Balaton a vubec Madarsko celoevropsky vyhledavabou lokalitou na dovoleny....

ha ha

to vis, Cechy byt nekde na Ibize, taky by bylo jinak...

ale s tema duchodcema a ozralejma anglanama vs italama co jezdej jako turisti k nam moc party neudelas...
leda ze bys misto DJ dal nejakou kurvu a mezivlozku live sex:-))

jo jo, Madarsko je velka zahada pro vsechny....
to co oni, to si nedovoli ani v Nemecku

tzn jediny vysvetleni asi fakt bude PRACKA PENEZ
Aleš Bleha
16. 04. 2009 | 08:27:30
+0 | -0

TO XYZ

TO MAS OBROVSKOU PRAVDU

pochopitelne, ze soucasny stav je pouhopohym nasledkem toho v letech 2001 - 2004
tehdy jsem si v Bassline za nektere svoje clanky o drogach a jejich vlivu na scene udelal hodne moc nepratel.

proste, ceska hudebni scena nebyla nikdy o muzice - rock je o pivu, techno o koulich, drumec a hip hop o huleni...

co k tomu chlastani nebo fetovani hraje je skutecne vetsine lidi uplne ukradeny...

stejne znaj akorat Cox - Dyk - Tiesto

PROBLEM JE JINDE

a totiz v tom, ze ta mensina, ktera to ma o HUDBE a skutecnym zazitku z tanecni party je v Cechach proste rozjebana vic nez politika...
jeden se akorat navazi do druhyho, vsichni se pomluvaj a do toho ta ceska specialni zalezitost v podobne diskuznich for...

takze si to SECTETE A PODRTHNETE a vysledek je to co je...
xyz
15. 04. 2009 | 10:29:10
+0 | -0
placete tady nad situaci ktera je na tanecni scene... A cemu se divite?
Na zacatku stacilo pustit "jakykoli" housik od "kohokoli" a tancilo se! Vsichni vysmati... jedna rodina!
Jak se scena vyvijela tanecnici byly narocnejsi na Djs i na vse kolem... A v dnesni dobe jiz musi byt vse nej, krasny, dokonaly, bile.... A to pred xy lety bylo vcelku sumak, chodil jsem a tancil jsem na muziku..dnes..?? Hodne lidi kolem me zajdou na akci jen kdyz je lupen zadaco! Jiz nejsou ochotni platit vstupne a ostatni... A uprime ja za tu dobu co jsem zacal chodit, tak take ne!
A nejde jen o to kdo kde hraje... ale prave i o ty lidi..o tu nadheru..a muzika? je az na druhem mozna na tretim miste.. Vzdyt oni by tancovali na padajci kapky z kohoutku(jak napsal nekde nejaky uzivatel)
Marden
15. 04. 2009 | 10:04:44
+0 | -0

To Ozzby

Není zač AB, neznám větší a známější promotérskou legendu než seš ty a dokud budeš žít pro electroniku, budu ti dávat hlas :D

Nesouhlasím: "ze Cesi jsou narod, ktery si nepomaha.."
Souhlasím: "vratte kvalitni akce do klubu.. do malych klubu.."
Mám rád ten pocit jedinečnosti a důležitosti na menších akcích, ale i pocit když jsem členem velkýho davu šílícího směrem k pódiu na větších akcích.
Jde o to kdo má co a kde radši...

[b: Navrhuju udělat celorepublikovej a regionální průzkum a pak se uvidí co dál...[/b: Jaký byl vůbec výsledek té diskuze Promotéři VS Clubbeři? Co názory úspěšně šlapajích klubů?

Kdyžtak to hoďte do novýho Tématu - jestli se to sem nehodí...
ozzby
15. 04. 2009 | 09:52:07
+0 | -0
taky malicko prilozim.. rekl bych, ze tady jdeme vsichni stale hlavou proto zdi.. proto zdi narku, která je stara, hodne stara.. vsichni chceme stale neco menit, vsichni bychom si chteli pomahat, presto ze Cesi jsou narod, ktery si nepomaha.. Vsichni koukame na Nemecko a chceme to tady taky.. jenze je nas malo, nemame euro, zato jsme meli komunisty.. tak to proste je.. nesrovnavejme nesrovnatelne..

jasne, je fajn, ze se tu stale najdou taci, kteri by to stale zmenili a opravdu se snazej.. ikdyz nasledna uroda je casto slaba.. Jenze tim se zase vracime na zacatek.. bavime se o mensine, ale chceme delat party pro tisice.. vratte kvalitni akce do klubu.. do malych klubu..

Stejne mi ale nejde do hlavy.. proc Madari, kteri jsou nyni tak blizko ke statnimu bankrotu, coz je v evrope doslova extremni pripad, udelaj v lete nekolik akci, na ktere jezdi cela evropa.. to mi nekdo vysvetlete )
Aleš Bleha
15. 04. 2009 | 09:30:24
+0 | -0

TO FINCH

to je preci samozrejmy, ze za soucasny stav zaplati nejvic ti, kdo muzice rozumi a vedi...

snad sis nemyslel, ze to muze byt jinak:-)))

jednu vec jsem zapomel:

DIKY VSEM, CO PODPORUJI SUMMER OF LOVE A MOJI PRACI.
FAKT DIKY, DRZTE A VYDRZTE

A ZKUSTE VE SVYM OKOLI KAZDY ALESPON JEDNOHO Z LIDI ZMENIT

DIKY, VAZNE DIKY - A TO NEJEN ZA DALSI ZLATOU DESKU Z DMA
Aleš Bleha
15. 04. 2009 | 09:27:32
+0 | -0

TO MARDEN & FINCH

jo jo, nejaky ten DANCE NERV by se hodil...

treba by si s tim zapecenym stavem u nas poradil...

fakt to neni totiz svanda, treba ty MANDY ze kterych loni lidi odesli na SOL (a vubec vlastne kazdy dobry jmeno) stoji od 10 do 20 000 euro, plus letenky, hoteky atd atd...

to je pak vazne drahy spas, zvlast kdyz vidite, ze to je fakt pro par vyvolenych..
osobne na tohle rikam, ze prijde levnejc ty lidi co trsali na MANDY priste odvyst busem do Watergate do Berlina:-)))
fakt to bude levnejsi...

jestli tohle nekdo dokaze rozresit, pak je kabrnak...
osobne - ja to uz vzdal.
Marden
15. 04. 2009 | 04:50:24
+0 | -0

to Finch

souhlasím s tebou - ve dvou se to lépe táhne...
Měla by se zřídit Komise nez. odborníků z obou táborů - DANCE NERV!!!!!
Aktamix
15. 04. 2009 | 01:52:35
+0 | -0
já ty "výsledky" vůbec neřešim, jelikož je jasné, že sebelepší žebříček scénu nezlepší ani na ní nestojí...
mě spíš štve, že už cca od roku 05 pozoruji trend té přetvářky a umělé atmosféry na téměř jakékoli párty... možná se vám to bude zdát pošetilé, ale prostě krom té muziky, kterou si můžu poslechnout v klidu s přáteli na vynikající aparaturce doma, mě tam již vůbec nic neoslovuje.
Už to není ani ten "únik z reality", ba naopak tam ta celá faleš scény a konzumní vztahy vystupují v koncentrované podobě.
Není to tím, že jsem starší, ale prostě třeba NECHCI mít prostory "vytapetované" reklamami, které jsou všude, nechci bublifuk zdarma u vstupu, reklamní operátory, svítící blbinky... vždy jsem si chtěl pře těmito věcmi odpočinout na akci...bohužel marketingové strategie se změnily...
Elektronika je pro mě srdcovka, ale "scéna" se mi vzdálila a prostředí již pro mě není přátelské a neposkytuje pro mě uvolnění.
Budete se divit, ale celkem po haluzy jsem byl na koncertu Visacího zámku a i když punk pro mě není žádná suprová muzika, atmo a nálada byla lepší než vidět znuděný xichty odcházejících ze skvělých MANDY na summeru...
dokud ale budou kvalitní umělci a elektronická hudba budu chodit stejně jako doteď
finch
15. 04. 2009 | 11:27:26
+0 | -0

Aleš Bleha

rikas zvednete zadky a jdete na party. my to ale delame. bohuzel, ty jmena co jsi vyjmenoval (a spoustu dalsich) oceni v CR par stovek lidi, ktery ti taky na tu party dojdou, ale zdaleka nesplni ocekavani promotera. napr. viz. MANDY loni na sol. jasne, je to i v lidech, ale ne v nas, u kterych hudebni rozhled nekonci u tiesta. a protoze je nas mensina (a v nejblizsi dobe vyraznou zmenu neocekavam), nezbyva pak promoterum nic jineho, nez sem vozit porad to same, sem tam okorenene nejakou lahudkou. k tomu si pripocteme nehorazne honorare vystupujicich, a jsme ve slepe ulicce...

a abysme se z te slepe ulicky dostali, je zapotrebi, aby na tom zapracovaly obe strany (promoteri, clubberi), protoze ani jedna strana to neni schopna sama zmenit bez pomoci te druhe. ale zase, lidi, kteri by tohle chteli zmenit je strasne malo, tech par nadsencu to nezachrani.

takhle to vidim ja...
luki
15. 04. 2009 | 11:25:33
+0 | -0

Ales Bleha

cau a co rikas na Svena Vatha??.ten urcite dokaze pritahnout hafo lidi a stoji dost?,..kolik ??..
Anomym
15. 04. 2009 | 10:43:21
+0 | -0

4 Aleš Bleha

Mrdko fetacka, jednou mas rad trance, pak house pak techno - tahni se lecit!!
STOP KOMERCI! STOP DROGAM!
Aleš Bleha
15. 04. 2009 | 10:05:40
+0 | -0

Dance awards

koukam, jak se tu vsichni vesele dohaduji....

pripomenu rozhovor se mnou loni v cervnu na tomto serveru - tam jsem rikal, ze zijeme v zemi v jaky zijeme a ze bud je mozny emigrovat nebo si to uvedomit a prizpusobit se.

takovy jaky to tady je zpusobuje uplne nejvic ze vseho to, ze proste ted momentalne lidi nejvic chodi na Transmission a Sensation. Pred par lety nejvic chodili na techno. Vysledek byl ale stejny - komu se tehdy techno nelibilo, byl nutne zklamny protoze vsude bylo jen a pouze techno. ted je to trance...

vite, reknu to fakt na rovinu - kazdy sam za sebe. musite si vsichni obcasne pripomenout, ze se uplne ze vseho nejvic hlasuje nohama. A pokud ty nohy nechate doma, protoze se vam nechce, pak se nedivte, ze sem k nam skoro nikdo nejezdi (az na vyjimky) protoze tady u nas udelat neco jineho nez Dyka, Coxe a Tiesta je o prusvihu...

Posledni dobou se cast lidi zacina navazet do promoteru, jako by ti mohli za to, jaky to tady je. Promoter je proste obchodnik (proto se treba sam povazuju spis za bookera a mluvciho, nez promotera). a obchod ma proste jasny pravidla - bud se zbozi prodava nebo ne. kdyz se prodava lip, je to lepsi a muze se udelat hezci obal, kdyz se prodava min, je mozny to nejakou dobu dotovat a kdyz se neprodava vubec, konci to hned...

Co maji ti mnohymi proklinani promoteri delat, kdyz se nakopnou, nekolik mesicu makaji na party, narvou do toho obrovsky prachy a vysledek je pak obrovska ztrata, apatie a vsichni to odzivou? Poradte nekdo, vzdyt prece vsichni vite vsechno nejlip.

Je to skutecne zacarovany kruh - a bez vasi pomoci to nikdo nezvladne a pokud to pujde timto tempem, jak to jde, za par let z te slavne sceny zbudou jen trosky...

Nebudu tu vyjmenovavat nejruznejsi akce se jmeny, ktery tady tak chcete (Dubfire, Tiefschwarz, Magda, Hell, Freeland....)
Jak je mozne, ze kdyz je tak chcete, ze zrovna na tehle party bylo par stovek lidi a poloprazdno?
A kdyz je tedy tak chcete, kde jste byli, kdyz tu byli? Ze by se to zrovna nehodilo?

A ze vysledky DMA jsou jaky jsou? To je stejny... Kdyz holt nehlasujete - anebo je vic hlasu tech, co radeji komerci - sorry, ale to opravdu skutecny obraz reality takzvane ceske sceny.

Ted proste vede trance protoze je ted trendem.

Zvednete zadky a nebudte liny, kdyz prijede nekdo dobry a prijdete ho (ji) podporit.

Jedina moznost jak to tady zmenit.

Kdo je pro?
Slick
14. 04. 2009 | 11:33:56
+0 | -0

to Tomin

Povídej a přeháněj. Rád se od tebe něco dozvím. Tvůj názor. Krom toho, že nemáš rád trance (jako spousta lidí - taky to nemusím) máš komplexy a rád se anonymně vynadáváš.. Nehájím výsledky, nehájím umístěné. I já hlasoval a hlasoval zcela odlišně než jaké jsou výsledky. Jen se tomu nedivím. Je to stále stejné a má to své důvody. Nemusíš se mnou souhlasit, ale nechovej se jako by jsi vyrostl v jeskyni.. Neurážej...
A pokud mi chceš něco osobně tak mne zkontaktuj www.dj-slick.eu
Zobrazit další komentáře   >>
SOUTĚŽTE
Soutěž s Dance Music Awards
1. cena: 1x parfém CK One, 1 tričko (dámské/pánské), 1 kapesní laser a 2x vstup na Final party. 2. a 3. cena: 1 LED svítítko na klíče a 2x vstup na Final party.
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika