Molitanové krásy bez bot na nádraží

Molitanové krásy bez bot na nádraží

16. 04. 2009  |  Autor: Helusha  |  Komentáře (1)
Dejvická nádražní restaurace je pamětníkem celé řady punkových a undergroundových horších, lepších, dobrých i jiných kapel. Předvelikonoční sobotu 11. dubna tam zavítaly tři české ještě ne moc známé hudební soustavy. Rock-folkový Bezpatyboty, rock and rollovo punkoví Molitan Noodels a indie pop rock Všecky krásy světa. Dejvická nádražka si tak mohla udělat další čárku za vydařenou akci.
Na zahrádce před hospůdko-klubem posedávali lidé s pivem a čekali, co se bude dít. Kolem půl deváté začali akci Bezpatyboty. Kapela, která hraje řízný český folk-rock, něco ve stylu trochu nemravnějšího Divokého Billa, ale za to méně okázale a vesle. Jak se česky jmenují, tak i česky zpívají a jejich texty jsou alespoň o něčem, čili mají příběh. Klasickou čtyřčlennou pánskou kytarovou sestavu doplňují housle v dívčím podání a na hudbu je možné se příjemně kývat a pohupovat, občas i zrychlit. Bezpatyboty mají za sebou již více než desetiletou historii a tak by mohli jistě hrát až do rána, ale pod pódiem už netrpělivě přešlapovali Molitan Noodels. Sice v sále lidí moc nebylo, protože všichni sosali pivo venku, ale s tóny první písničky se všichni, z neznámých důvodů, snad taženi na neviditelné nudli, nahrnuli dovnitř. Molitan Noodels to je prazvláštní kapela. Existuje teprve necelý rok, za sebou má něco málo koncertů po pražských klubech.



Na to, že jsou jen tři a dvě třetiny z toho ještě holky, hrají docela rychle. Ne, že by mělo písniček nějak neobvykle málo, ale přeci jen jsou rock and rollově dost rychlé a punkově jednoduché. Což se davu líbí a ten s oblibou tančí. Hudba je tedy docela divočina. Zpívají o věcech všedního života, ale velice zjednodušeně a anglicky, takže je vlastně hned jasné, k jakému odkazu se nevědomky upínají. Jejich písnička CBGB’s rats je toho důkazem. Rozhodně se od nich máme ještě na co těšit a zažít je na živo je velice veselé a ač zatím hrají jen něco málo přes půl hodiny, určitě se zapotíte. Poslední kapela, Všecky krásy světa je jen v pánském obsazení, ale za to to klukům pěkně šlape. Indie rock/pop velmi dobře hudebně zvládnutý. Jedna ze zastrčených nadějí české scény, která zní světově a měla by na to, vydat s někam ven. Jejich prvotní výskyt se datuje někdy před čtyřmi lety, takže mají už něco nahráno, ale hlavně ve zkušebně. Rozhodně tedy doporučení: Víc koncertů, Krásy světa!

Dejvická nádražní restaurace má zvláštní atmosféru, pan zvukař nad mixákem nahatou paní a za barem skvělé limo nealko z Kolína. K tomu takováhle hudební smršť, no Velikonoce to začaly letos pěkně. Pokud se chcete dozvědět o těhle kapelách víc, podívejte se na internetu: na bandzone.cz
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Lenka
17. 04. 2009 | 18:05:31
+0 | -0
Molitan Noodels jsou nejlepší:)
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika