Tim Hecker na Music Infinity

Tim Hecker na Music Infinity

19. 04. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Kanadský ambientní umělec Tim Hecker vystoupí 29. května na koncertě ze série Music Infinity. Palác Akropolis se na jeden večer octne pod náporem uhrančivé síly jeho zvukových obrazů, které bývají popisovány jako „elektronická hudba katedrál“.
Jeden z nejvýraznějších představitelů současného elektronického ambientu a respektovaný umělec v oblasti sound-artu se představí v České republice vůbec poprvé.

Současný elektronický ambient těží z neomezených možností práce se zvuky. Jedním z umělců, který dokáží naplno využít tohoto potenciálu je kanadský elektronický skladatel Tim Hecker. Rodák z Vancouveru se zabývá digitálně manipulovanými zvuky, z nichž komponuje monumentální mnohovrstevnaté plochy připomínající tekoucí lávu. Jeho nahrávky jako například Haunt Me, Haunt Me Do It Again či Harmony In Ultraviolet jsou vysoce ceněné kritikou a pravidelně se objevují ve výročních anketách nejprestižnějších periodik alternativní hudby jako jsou Wire nebo Pitchfork. Vysokou kvalitu potvrdilo také v březnu vydané aktuální album An Imaginary Country. Kromě desek Hecker také často vytváří hudbu pro instalace zvukového umění či vystoupení současného tance a dokazuje svoji všestrannost zvukového umělce.

Tima Heckera můžeme považovat za pokračovatele zvukových experimentátorů My Bloody Valentine či post-rockových projektů, jejichž revoluční postupy však aplikuje na elektronickou hudbu. Na živo Hecker využívá laptop a digitální efekty a jeho vystoupení působí na posluchače hypnotickou silou. Je zvukovým impresionistou, jehož rozmazané, místy až hlukové abstrakce silně probouzí posluchačovu imaginaci. Hecker také už vystoupil na všech důležitých festivalech elektronické hudby od barcelonského Sónaru, přes montrealský MUTEK až k berlínskému Club Transmediale. Jeho koncert v pražském Paláci Akropolis 29. května v rámci série Music Infinity slibuje intimní zážitek s jedním z nejoriginálnějších hudebníků, kteří působí na scéně experimentální hudby.

www.myspace.com/timothyhecker

Dodal: Eva Kocianova, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: TIM HECKER

Pátek 29. 5. 2009
Vystupují:
live: Tim Hecker
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika