Dj Agent: Kne’deep obnoví vlastní festival

Dj Agent: Kne’deep obnoví vlastní festival

06. 05. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již příští sobotu 16.5. proběhne v pražském Retru největší a nejočekávanější warm up k letošnímu festivalu Cosmic Trip, jehož headlinerem bude srbská technostar Marko Nastic. V souvislosti s tímto warm upem jsme vyzpovídali Markova kolegu ze stáje Kne´deep, Dje Agenta.
Ahoj Martine, můžeš nám prozradit, co je u tebe v současnosti nového?
Nového je hodně. Pracovně jsem teď vytížen přípravami akce High On It v Pardubicích 29.5. s Aphroditem, Johnem B a Breakem a také dvoudenním open-air festivalm Pig Fest s headlinery Pendulum a Djem Rushem, který bude 7 a 8.srpna na letišti v Rokycanech. Je toho víc, ale tohle je to nejdůležitější.

Jakož to právoplatný člen berlínského bookingu Kne´deep, jehož vůdčí osobou je dj Rush, jsi se mnohokrát dostal na prestižní parties do zahraničí. Jaká tvá zahraniční mise v tobě zanechala nejhlubší zážitek a proč?

Určitě Dance Valley, je to festival, kterej si nedovedete představit do té doby než se tam ocitnete. A holanďani to navíc umí udělat celé moc milé pro všechny. Velký vzor.

Můžeš našim partypeople povědět, co do budoucna Kne´deep chystá a jakých akcí se zúčastníš?
Kne’deep má teď v plánu obnovení vlastního festivalu Mystery Wonderland. Uskuteční se 11. července v Rakousku, mezi Vídní a Gratzem a zahrají na něm kromě jiných samozřejmě všichni ze stáje Kne´deep včetně mě. Jinak mám v diáři např. opět skvělý klub La Cova v Barceloně kam se vždycky moc těším.

dj agent

Co tvá vlastní produkce? Živě si pamatuji na tvůj label Fylo, na kterém jsi vydával společně s dalšími uznávanými producenty své tracky. Máš na vlastní tvorbu v současné době vůbec čas a můžeme se od tebe těšit na nějaký nový počin?

Moc toho teď nenadělám, ale plánuju si k tomu zase pořádně sednout. Nevím kdy ale zraje to ve mě…..

V roce 2001 jsi se svým způsobem dostal na druhou stranu pomyslné bariéry a vydal jsi se na nelehkou dráhu promotéra. Za sebou máš odprodukování v naších luzích a hájích velmi populární akce jako jsou Technomasters či Pigfest. Jaké to je stát se z dje promotérem a okusit si toto rozhodně nelehké povolání?
Je to práce a zase práce. Kdyby mě to nebavilo tak bych to ale nedělal. Stojí za to vidět narvanou halu nebo klub a jak si to lidé užívají. Ano promotérem jsem od roku 2001, je to už hodně let, ty roky mě dali moc zkušeností. Musím ale vyzdvihnou mého kolegu Petra Jiráska zvaného taky prase nebo mozek, on je duchovním otcem Pig Festu a i když ho už nějakých šest dílů děláme společně on je ten kdo do toho dává více kreativity a nápadů. Bez něho by Pig Fest nebyl takový jaký je.

16.5. vystoupíš společně s kolegou - Markem Nasticem na warm upu na letošní festival Cosmic Trip v pražské Retro Music Hall. Pokud si dobře vzpomínám, tak právě Marko byl tvým hostem na party Technomasters v Benešově u Prahy, kde jsi oslavil své narozeniny. Můžeš nám něco o tomto sympatickém chlapíkovi prozradit?

Je to šílenec který pořád někam spěchá, všechno dělá na poslední chvíli, ale nakonec výsledek je vždy vynikající. Marko je člověk, který si získal můj obdiv a respekt svými sety, které podává velmi osobitě a mě se moc líbí. Jako producent mě až tak neoslovuje. Myslím že talent má hlavně na hraní.

Máš některé z jeho tracků ve svém recordbagu?
Mám, ale hraju jen málo jeho skladeb a jen někdy.

Jsi bezesporu jedním ze služebně nejstarších techno dj´s u nás. Jak vnímáš mladou nastupující generaci dj´s tohoto stylu?
Fandím jim a pokud to jde tak pomáhám, ale zase se nerozkrájím. Jsem toho názoru, že největší kus práce musí vždy udělat tan který dj sám. Mám pár favoritů především Blbíska a Kočičáka. Kočičák je opravdový mistr, podle mě nejlepší technicky vybavenej techno dj v ČR, ale neumí se prodat.

Když se podívám dva roky na zpět, přišlo mi, že klasické techno bylo poněkud na ústupu a osobně jsem měl obavy, že ho nahradí pro mě trochu prvoplánový schranz a minimal. V současnosti mi ale přijde, že o techno mejdany je stále větší a větší zájem. Jak vnímáš tuto situaci na naší taneční scéně ty?

Nevím, hraju to co se mě líbí a vždy to tak bylo. Nevadí mi namíchat do setu kapku hradtrance pokud jde o dobrej track a stejně tak tam občas loupnu schranzovou pecku, samozřejmě ve svým tempu. Myslím že techno, to klasické tu podhoubí má kvalitní, djů máme taky mraky. Nicméně techno je zpátky v undergroundu to je věc jistá.

Je duben, již několikrát jsme měli možnost shodit kalhoty a vyměnit je za kraťasy a užít si slunných dnů, které evokují příchod léta a s ním i letních festivalů. Na které se ty osobně chystáš a nejvíce těšíš?
PIG FEST, COSMIC TRIP, Mystery Wonderland, Aquasella.

Podle všeho bude jeden z největších warm upů na letošní Cosmic Trip mejdan jako hrom! Co od něj očekáváš a co si pro návštěvníky tohoto rozjetého mejdanu připravíš?
Já především očekávám plný Retro, takže kluci a holky, jestli vám říká něco hudba zvaná techno, jestli jí máte rádi nebo milujete tak jako já, a není vám lhostejný jestli bude techno v Praze a vůbec v celé ČR pokračovat, bez ohledu na to jestli na mejdle vystoupí Marko Nastič doražte a podpořte techno jako takové i festival CT.

Dodal: Ondřej Beránek
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

COSMIC TRIP WARM-UP

Sobota 16. 5. 2009
Vstup: 150/200 Kč
Vystupují:
Marko Nastic, Agent, Quickie, Subgate, Schwing, Katie
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika