Dj Sammy: Ve studiu se vyžívám

Dj Sammy: Ve studiu se vyžívám

06. 05. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
DJ Sammy, hvězda tanečního nebe z Německé stáje High Contrast- Wippenberg, který svým energickým a více trancem zabarvenějším setem nedopustí, aby snad někdo podlehl únavě a napadlo ho opouštět parket. Máme pro vás rozhovor.
Ahoj Sammy, v květnu vystoupíš poprvé v historii v Čechách na party Decadance. Jak se těšíšö do Prahy a na české party people?
Do Prahy se těším moc. Jsem rád, že jsem byl pozván na tuhle velkou party a mám radost, že budu moct svoji pozitivní energii konečně předat českým party people, kteří jsou známí tím, že se umí dobře bavit.

Decadance je typická tím, že je to veliká show s programem, tanečníky v krásných kostý˝mech, kulisami a mnoha živými performacemi. Jak jsme zjistili, tak i ty jsi veliký showman a na Ibize a Malorce přivádíš lidi do extáze. Tím by ti asi měla Decadance hodně vyhovovat, ne?
Určitě. Tahle party bude něco pro mě. Dělat dobrou muziku, to je můj život, ale hlavně dělám rád úžasnou show. Nechci toho ale předem moc říkat. Až mě uvidíte naživo, uděláte si obrázek sami.

Takže se můžeme v Praze těšit na to, že si s místním publikem pořádně pohraješ?
Rozhodně, nejvíc.

dj sammy

Jsi autorem známých remixů skladeb od různých světových hvězd, jaké byly tvoje poslední počiny?
Mám za sebou pár skvě_lých remixů, kterých se po celém světě prodaly milióny. Dělám je sem tam i teď, poslední byl pro Enrique Iglesiase. Ale asi jako každý umělec rád zkouším nové věci a neustále se přizpůsobuju a měním. Jsem muzikant, producent a DJ. Mám taky svůj byznys, nedávno jsem rozjel vlastní label Clubroom Recordings. Kromě toho jsem taky na internetu spustil svoje rádio, které můžete poslouchat i vy tady, a to každou sobotu od 22 hodin do půlnoci na www.myclubroom.com. Nenechte si to ujít, je to super show. Hraju vždycky jednu hodinu a pak každý týden zveme přední DJs jako hosty. Dále se chystám vydat svoje nové album s Ministry of Sound se spoustou nových originálních hitů. Pár ukázek, napíříklad "Feel the Love" s Nyah si můžete poslechnout už teď na mojíÌ stránce www.djsammy.com.

Jak dlouho již vlastně působíš na poli taneční hudby ?
Už je to dvaadvacet let.

Po takové dlouhé době tě to stále baví stejně jako na začátku, nebo máš už ke své práci jiný přístup?
Bude mě to bavit pořá•d, protože je to pro mě zábava. Přistupuju k životu pozitivně, a tak je i celý můj život pozitivní. Jasně, všechno se pořád mění, ale ten pocit, ten adrenalin z toho, že dávám lidem radost, že vidím, jak jsou šťastní, to mě nabíjí. Tahle scéna se mění kažûdým rokem, taneční a klubová scéna rozhodně nevypadá tak, jak vypadala, když jsem začínal nebo když jsem byl světovou jedničkou. MěníÌ se lidi, mění se scéna, mění se muzika, i já se měním. Ale co se nemění, je to, že jsem muzikant a umělec, ne jenom DJ. V tom je ten rozdíl. A ty změny mě vlastně inspirujou a jsou pro mě výzvou.

Baví Tě v současnosti více práce ve studiu nebo stále preferuješ živé hraní před publikem?
Tyhle dvě věci jsou o něčem jiném. Ve studiu se vyžívám ve tvoření, baví mě hledat nové melodie a vymýšlet texty, které mě inspirujou nebo se mě nějak dotýkají. Práce s dalšími muzikanty a vokalisty s sebou přináší nové výzvy a jiný druh potěšení. Ale pak se ten pocit, který mi nějaká písnička dává, stokrát zesílí, když vidím, že ji lidi berou. To pak cítím, že dě_lám svoji práci dobře. Kdybych neměl ten feedback od lidí, nikdy bych neudělal ty svoje velké hity.

Chystáš pro Prahu něco speciálního?
Vždycky se snažím o něco originálního, když někde hraju. Všude se snažím po sobě zanechat něco nového, něco, na co lidi jenom tak nezapomenou. Každá země_ má svoji vlastní klubovou kulturu a já se snažím nasát její energii a vyprodukovat něco úžasného. Lidi v Praze nebudou zklamaní, dám jim ně_co světově exkluzivního, něco, co zatím ještě nikdo neslyšel. A co dalšího mám pro vás v rukávu? Přijďte se podívat!

Do Prahy s tebou dorazí i zpěvačka Nyah. Na Youtube jsme našli skvělý remix skladby od REM Everybody hurts a zní to opravdu skvěle – můžeme se v Praze těšit i na tento kousek, případně na nějaké další speciality?
Nyah je skvělá zpě_vačka a umělkyně. Budete ji milovat. Slibuju, že vás nezklame. V Praze živě zazpívá jednu světovou premiéru. A samozřejmě vás potěší svým andělským hlasem při Everybody Hurts.

Budeš hrát v klubu Sasazu, který se nedávno otevřel a je nyní největším a nejmodernějším klubem ve Střední Evropě. Máš radši klubovou scénu nebo akce většího charakteru?
Abych pravdu řekl, klubovou scénu miluju, tam moje muzika patří. Jenomže potřebuju větší akce, protože vždycky přilákám hodně lidí. Halovky mají nedobrou pověst, ale zas je fakt, že lidi z klubové scény na ně chodí. Takže stručná odpověď by byla, že mám radši kluby, ale člověk si nemůže dovolit ignorovat haly, když musí hrát pro masy lidí.

Zkus prosím na závěr pozvat všechny fandy Decadance na svůj set.
Připravte se na velké překvapení. Překvapení, které si prostě nechcete nechat ujít.

Dodal: Zdeněk Masopust, Dedadance
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DECADANCE

Pátek 22. 5. 2009
Vstup: 450/590 Kč, VIP 790/990
Vystupují:
DJ Sammy, Michael Burian, Wippenberg, Milan Lieskovski + live Vocals,
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika