Kalendář koncertů 05/2009

Kalendář koncertů 05/2009

06. 05. 2009  |  Autor: YannD  |  Komentáře (0)
Se stále více blížícím se létem a jeho festivaly, se četnost koncertů zdaleka neblíží číslům nižším než nízkým, a tak stále není problém najít si to své jméno a vyrazit na něj. Nejen celonočními párty a celodenními festivaly je člověk živ a leckterý koncert může milovníkům nejen elektronické hudby nabídnout plody stromů rajských v podobě tónů nepoznaných či spíše neslýchaných.
10.05. - Eternal Seekers
Eternal Seekers je projekt, v němž spojuje svůj ojedinělý zpěv Lenka Dusilová s klarinetovým kvartetem Clarinet Factory a klavírem v područí Beaty Hlavenkové. Celé seskupení je vyústěním dlouhých cest jednotlivých aktérů, na jejichž prozatímním konci stojí originální produkce oceněná mimo jiné Andělem 2008 za zpěvačku roku pro Lenku Dusilovou a především nadšenými reakcemi posluchačů i kritiků.

11.05. - Edie Sedgwick
Edie Sedgwick je projektem, za nímž se schovává Justin Moyer známý např. z kapel El Guapo či Supersystem. Edie Sedgwick, to jsou dráždivé beaty a typicky naléhavý Justinův vokál, a to vše stylizované do legendární Warholovy stejnojmenné herečky z přelomu 60. a 70. let.

12.05. - Jahcoozi
Berlínské taneční seskupení se opět vrací do Prahy. Českému publiku rozhodně nejsou neznámí a těší se velké oblibě. Tentokrát s sebou přivezou i duchovního otce celého projektu, jedinečného mistra beatu Roberta Kocha.

12.05. - WWW
Hned dva křesty se odehrají 12. května v Roxy. Na svědomí je budou mít WWW se svým albem Tanec Sekyr a Peťo Tázok & Karaoka Tundra s debutem Album. Oba projekty jsou známé tím, že ač je jejich domovskou škatulkou hip-hop, nenechávají se jí svazovat a nabízejí mnohem alternativnější pohled na věc. Tohle je hip-hop, který byste měli slyšet.

15.05. - Please the Trees
Indie večírek se odehraje 15. května v Live Underground patru klubu Chapeau Rouge. Dostaví se a zahrají hned dvě kapely, z nichž ta česká, Plase the Trees, již definitivně patří mezi top tuzemské indie kapely a ta z daleké ciziny, The Paper Hats, poslouží jako lákadlo k poslechu neoposlouchaného.

17.05. - Labyrinty
Labyrint světla je ojedinělá výstava v pražském Elektrotechnickém muzeu. A právě k ní se váže koncert v Divadle Archa s podtitulem Elektrifikované psycho performerů, hudebníků a hostů. Účinkovat budou např. Milan Cais, Petr Nikl či Luboš Fidler a především nápady a myšlenky všech zúčastněných koncentrované do dvou hodin a do prostoru Divadla Archa.

19.05. - Sunshine
Sunshine vydávají nové album. Informace zdaleka ne nové, ovšem nyní podtržená datem křestu. Deska s prazvláštním názvem MGKK Telepathy bude pokřtěna 19. května v Roxy a přijít se rozhodně vyplatí, poněvadž každý dostane oproti vstupence právě onu novinku. Takže dva v jednom a vy v Roxy.

26.05. - DVA
Akusticko elektrické duo Dva vzniklo na jaře roku 2006 v Třebechovicích pod Orebem. Formace vykrystalizovala během nahrávání rozhlasové sci-fi hry podle I.Asimova Bezděčné vítězství. Sami sebe charakterizují jako Non-exist nations folklore, neboli „Folklór neexistujících národů“ a nepřímo odkazují k vlivům jako tango, kabaret, cirkus, popsongy, kuchyňský beatbox či freakfolk.

28.05. - Jazzanova
Další díl Euroconnections přiveze do Akropole šestici djů a osmičlennou kapelu, která předvede nadšenému publiku směs sofistikované klubové hudby, nu-jazzu a broken beatu. Aneb mix klasického jazzu a současné elektroniky. No prostě Jazzanova jako vyšitá a pro mnoho lidí svátek a jednoznačný koncert měsíce.

29.05. - Tim Hacker
Nejen Euroconnections přiváží zajímavé jméno. Hned den po té se v Akropoli předvede Tim Hacker, stojící se svou tvorbou na stejném břehu s Jazzanovou, co do kvality, a stejně tak na břehu opačném co do popularity. Jeho hudba bývá označována jako katedrálová elektronika a jako taková láká k poslechu a tím pádem návštěvě tohoto výjimečného večera.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika