Sebastien Leger: Nečekejte hity z rádií

Sebastien Leger: Nečekejte hity z rádií

10. 05. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (2)
Před květnovou party Rehab (22.5.2009) v klubu Mecca, na kterou si pořadatelé pozvali speciálního hosta z Francie, přinášíme exkluzivní rozhovor s headlinerem akce. Na otázky dpovídal Sebastien Leger.
Ahoj Sebastiene. Už se nemůžeme dočkat tvého vystoupení 22. května na Rehabu v klubu Mecca. Prozraď nám, kam ses v poslední době měl možnost podívat díky svému bookingu?
Ahoj, bylo toho poměrně dost, řekl bych, že od všeho kousek. Převážně jsem cestoval po Evropě a poslední měsíc také v Brazílii. Co víkend, to jiná země.

Díky tomu, že jsi byl v České republice již v minulosti, vybudoval sis zde solidní pověst. Jak bys ohodnotil české publikum v porovnání s ostatními zeměmi?
Mám pocit, že techno scéna je zde poměrně silná. Stejně tak i undergroundový house, tech-house atd., což je super, protože je to přesně styl, který hraji a mám rád. Některé párty, na kterých jsem zde vystoupil, měly díky tomu skvělou odezvu.

Pokuď si dobře vzpomínám, v Čechách jsi hrál pouze na festivalech (a jednou se na tebe téměř zhroutila celá stage), ale v klubu ještě nikdy. Je to tak správně?
Jestli se dobře pamatuji, jednou jsem hrál v Praze v klubu Radost FX, ale to už je pár let zpátky. Určitě je pravda, že od té doby jsem v klubu v České republice nehrál, o to víc se na to teď těším.

sebastien leger

Atmosféra na festivalech je velmi odlišná od té klubové. Liší se tvé sety nějakým způsobem, podle toho kde hraješ?
Ano, rozhodně. Na festivalu nemůžeš hrát „long journey“ set s trochou groove na začátku apod. Musíš jít přímo k cíli. To je právě důvod, proč obecně nejraději hrávám v klubech, protože atmosféra je tak mnohem intimnější a bližší publiku, a to mi vyhovuje.

Co od tebe mohou párty people na této "rehabilitaci" očekávat? Potažmo jaký druh tvého setu?
Mohou očekávat pravou underground music, žádné hity z rádií apod. Set bude balancovat mezi styly groovy house až techno a samozřejmě také styly jim podobné. Myslím, že to bude vždy něco mezi. Nebudu také hrát electro a ani jiné odrůdy progressive house.

Náš koncept noci Rehab byl stvořen k tomu, aby tzv. "léčil" clubbery trpící stereotypem a jednoduchostí párties a dál jim nový pohled na klubovou noc. Naše logo je pilulka, která symbolizuje lék do jednotvárnosti, kterou jsme zaznamenali na klubové scéně právě v době, kdy jsme s touto myšlenkou přišli. Mimochodem v roce 2005 si vyprodukoval track s názvem " Take your pills ". Jaká byla vlastně myšlenka tohoto titulu?
Abych byl zcela upřímný, tak myslím, že to nebylo nic extra zajímavého. Bylo to v době, kdy jsem chtěl zkusit udělat něco nestandardního a doplnit tak svůj set o něco jiného - více dancefloorového. Když si poslechnu tento track dnes, už se mi tolik nelíbí a především nereprezentuje můj současný hudební styl.

Rehab má dve stages, hlavní houseovou a druhou hip hopovou. Na Internetu je psáno, že se ti líbí Hip Hop móda více než např. moderní electro vzhled. Nemohu více než souhlasit. Posloucháš také Hip Hop music a tomu podobné styly?
Vlastně jsem nikdy moc Hip Hop doopravdy neposlouchal, není to můj šálek kávy. Ale objevil jsem například pár módních Hip Hop značek, které mi přijdou svým způsobem více zajímavé než ostatní urban značky.

Takže až skončíš svůj house set na hlavní stagi, půjdeš dolů na Hip Hop stage roztočit taky pár vinylů?
Tak to je bez šance :).

Jaké novinky ohledně produkce plánuješ na vašem Mistakes Music labelu?
Právě těd mi výchází nové EP, které by mělo být hotové do konce měsíce dubna. Obsahuje 3 nové singly a nazval jsem ho jako " 3 S " , protože názvy tracků jsou Seaweed (mořská řasa), Snapshot (momentka, fotografie) a Sunset (západ Slunce). Všechno to jsou různé snímky a každý z nich má svůj vlastní projev. Snapshot má funky-minimal-houseový nádech, Sunset zní v duchu Slunce a pohody a Seaweed směřuje spíše do dancefloor stylu. Některé z nich si můžete poslechnout na www.myspace.com/sebastienleger.

Zremixoval jsi taková jména jako Justin Timberlake, Kylie Minogue a například i legendy Duran Duran. Koho plánuješ zremixovat v budoucnu?
Je to už skoro rok co neremixuju a ani už mě to dál nezajímá, speciálně co se těchto
popových umělců týče. Mohl bych je zremixovat pro svůj label nebo pro nějaký undergroundový label, který mám rád, ale to je tak všechno. Soustředím se teď hlavně na svojí vlastní produkci.

Na čem momentálně pracuješ, kromě remixů?
Na své vlastní produkci. Pokračuju v produkci pro můj label, takže vydávám a vydávám. Lidi rozumí o čem to opravdu je - zvuk, vibe atd. Stylově to mám tak trochu směs všeho. Např. groovy tech-houseu, funky, minimalu, melo techna atd.

Budeš hrát v létě na nějakém z festivalů v České republice?
Z toho, co je mi těd známo, tak ne, ale možná v budoucnu!

Mockrát děkujeme za zodpovězení otázek. Těšíme se na tvojí návštěvu a ujišťujeme tě, že helmu určitě potřebovat nebudeš. Stage je dostatečně pevná a v dobrém stavu.
Velmi dobře ;)

Dodal: Pavla Mariková, Rehab party
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

REHAB PRESENTS SEBASTIEN LEGER

Pátek 22. 5. 2009
Vstup: 290/350/390/VIP 890 Kč
Vystupují:
Sebastien Leger (Fr), Nesquik, Charlie, Wolscha, Ravic, Macio 2nd stage - Omar & ABD 52
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
tomstar
12. 05. 2009 | 19:53:38
+0 | -0

Sebastien

Sebastien hrál ještě v t-mobile Aréně na EC1.
m.key
12. 05. 2009 | 15:16:59
+0 | -0
bude hrat nahej? :-P
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika