Obnovení Faith No More vystoupí v Praze

Obnovení Faith No More vystoupí v Praze

27. 05. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Američtí Faith No More, jedna z nejslavnějších rockových kapel konce 20. století, vystoupí 17. srpna v pražské Tesla Areně. „Ano, potvrzujeme zprávy médií i zvěsti mezi fanoušky,“ říká Borek Jiřík z pořádající agentury Charm Music.
Faith No More přijedou ve svém nejslavnějším složení - Mike Bordin, Roddy Bottum, Bill Gould, Jon Hudson a Mike Patton - v rámci „Reunion“ turné, kterým se tato legenda vrací po jedenácti letech na světovou scénu. Jejich hudba kombinuje heavy metal, funk, hip hop, rock, soul i jazz, kapelou se inspirovala řada dalších slavných formací. Byli obdivováni kritiky pro svůj novátorský přístup i milióny fanoušků po celém světě.

Faith No More se rozpadli po sedmnácti letech existence na jaře 1998. I když se za uplynulé desetiletí množily zvěsti o možném návratu a kapela byla zasypávána prosbami fanoušků i promotérů, její členové nebyli v té době ani v pravidelném kontaktu, natož aby spolu probírali svůj comeback. V únoru 2009 však kapela nečekaně oznámila: „Po dlouhé době jsme se opět potkali a zjistili jsme, že čas nám pomohl získat odstup a nadhled nad společně strávenými roky. A i když to byla tenkrát tvrdá práce, ta muzika pořád zní skvěle.

Faith No More

Až nyní jsme přišli na to, že jsme tenkrát asi něco dělali dobře“. Svůj zatím poslední tuzemský koncert Faith No More odehráli v roce 1997 na festivalu v Trutnově. Domácí fanoušci tak budou mít po dvanácti letech jedinečnou možnost být svědky možná nejočekávanějšího comebacku tohoto ro(c)ku. Jak tvrdí členové kapely: „Jsme pořád mladí, máme dostatek energie a nadšení pro pořádné koncerty. Nejsme vázáni u žádného vydavatelství a chceme nejen oživit minulost, ale i přidat něco nového. Obrazně řečeno - zadržíme dech a vrhneme se dolů z útesu – pustíme se do koncertování“.

Vstupenky jsou k dostání od 28. května v síti Ticketportal a Ticketpro v ceně od 740 do 1.190 Kč. Koncert začíná v 19.30 hodin. Více info na www.charm-music.cz.

Faith No More vznikli v roce 1981 v Kalifornii, tehdy ještě pod názvem Faith No Man. Když je po roce opustil Mike „The Man“ Morris, přejmenovali se na Faith No More. V roce 1983 našli po několika pokusech (vyzkoušeli například i Courtney Love) toho pravého zpěváka v Chucku Moselym a o dva roky později vydali své první album „We Care A Lot“. O další dvě léta později jim vyšla deska „Introduce Yourself“, na jejíž podporu absolvovali dobře přijaté evropské turné. Kvůli pití ale byl z kapely vyhozen právě Chuck Mosely. Na jeho místo přišel Mike Patton, tehdejší zpěvák Eureka a Mr. Bungle. Za dva týdny po svém nástupu Patton napsal slova pro písně, na kterých Faith No More právě pracovali. O půl roku později spatřilo světlo světa album „The Real Thing“. Deska měla velký úspěch a kapela si krátce zahrála na turné před Metallikou. Největší popularitu jim ale zajistila píseň „Epic“ z roku 1990 především díky velkému nasazení videoklipu na americké MTV.

Následoval další úspěšný klip „Falling To Pieces“. Členové Metalliky a Guns´N´Roses uvedli Faith No More mezi svými oblíbenými kapelami. V té době obdrželi také nominaci na Grammy a „The Real Thing“ dosáhla na platinovou desku v USA a podobně dobře se prodávala po celém světě. Následovalo neméně úspěšné album „Angel Dust“. Na konci turné na podporu této desky byl z kapely vyhozen kytarista Jim Martin. Následující počin „King For A Day, Fool For A Lifetime“ již prošel v USA téměř bez povšimnutí, kapela byla nucena zrušit i druhou část evropského turné. Další dva roky byly naplněny nepotvrzenými zvěstmi o rozpadu kapely, neboť několik členů včetně Mike Pattona se věnovalo svým vlastním hudebním projektům. Následovalo také opětovné hledání nového kytaristy, kterého našli v Jonu Hudsonovi. V roce 1997 vydali své šesté album „Album of the Year“, které podpořilo úspěšné světové turné. Přesto na jaře 1998 zakládající člen Bill Gloud rozeslal e-mail a fax, že „po 15 plodných letech Faith No More chtějí ukončit spekulace o svém rozpadu tím, že se skutečně rozpadnou. Je to rozhodnutí všech členů kapely...“

Dnes k tomu na webu uvádí: „Hudba Faith No More byla vždycky schizofrenní, stejně jako osobnosti jejích členů – ani kočka ani pes, ale něco jedinečného. Udržet sedmnáct let takto fungující formaci stálo obrovské množství energie a na konci se zdálo, že se všichni rozletí do opačných koutů vesmíru.“ Naštěstí to vypadá, že si k sobě v únoru 2009 členové opět našli cestu a že se mají fanoušci opět na co těšit.

www.fnm.com

www.myspace.com/faithnomore

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: FAITH NO MORE

Pondělí 17. 8. 2009
Vstup: 740 až 1190 Kč
Vystupují:
Faith No More (US)
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
iTOM
29. 05. 2009 | 08:47:12
+0 | -0

pecka

No říkal sem si, že FnM sou jediná rock kapela na kterou bych zase zašel a vida kluci fakt přijedou. Mám radost
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika