Kalendář koncertů 06/2009

Kalendář koncertů 06/2009

01. 06. 2009  |  Autor: YannD  |  Komentáře (0)
Červen přinesl do našeho výběru koncertů, na kterých byste neměli chybět, hned několik zajímavých jmen, a to i přes fakt, že do přehledu toho nej začínají promlouvat i festivaly se svými esy v rukávu. Tak vzhůru k datumům a můžeme si zaškrtávat termíny.
2.6. – KMFDM
Německá kapela KMFDM vznikla již v roce 1984 a i přes malé škobrtnutí v roce 1999 je stále aktivní. Za tu dobu si získali širokou základnu věrných posluchačů, a to především díky svému industriálnímu hávu, pod který schovali svou továrnu na křížení techna a heavy metalu.

2.6. – Zuco 103
Kapela Zuco 103 je považována za zakladatele tzv. Brazilectra. Čili směsice jazzu, brazilské hudby a elektroniky. Tato koláž slibuje další z vydařených dílů festivalu Respect World Music v režii multikulturního tria Zuco 103 doplněného v koncertní podobě o další tři členy. V Praze představí své aktuální album After the Carnaval, natočené stylově v Riu de Janeiru.

3.6. – Marilyn Manson
Marilyna Mansona není potřeba představovat. Znají jej i ti, kteří o kytaru jaktěživ nezavadili. Jeho kontroverzní vystupování je bezesporu jednou z devíz celé show, která ale stále stojí především na hudbě samotné. A ta bude aktuální, poněvadž představovat se bude nová deska The High End Of Law.

5.- 6.6. – Planet festival
Táborský Planet Festival nabídne letos svým fanouškům jeden z nejzajímavějších hudebních programů své existence v čele s Orbital, koncertními Pendulum či českým publikem dobře prověřenými Transglobal Underground. Sympatický festival toho nabízí mnohem více, takže není nad čím přemýšlet a hurá vyrazit.

7.6. – Papa Roach
Nové album na krku a koncerty klepou na dveře. Jedním z nich bude zastávka v pražské Roxy. Papa Roach v čele se zpěvákem Jacobem Shaddixem přijíždějí představit své nové album Metamorphosis, o kterém se vyjadřují jako o svém nejrozmanitějším počinu, což v kombinaci s faktem osmi miliónů prodaných desek a nominací na Grammy, slibuje nářez nevídaný.

9.6. – Korn
Korn jsou považování za zakladatele a průkopníky nu-metalu, spojení tvrdého rocku s rapem a funkem. Za svoji kariéru od debutu v roce 1994 prodali přes 25 miliónů alb, šestkrát byli nominováni na Grammy a dvakrát toto ocenění získali. Jádro kapely tvoří v současné době zpěvák Jonathan Davis, kytarista James “Munky” Shaffer. Fakta, která nepotřebují dalších komentářů.

10.6. – Flogging Molly

Kdo má rád tradiční irskou hudbu, měl by zbystřit. Na své si ale přijdou i milovníci ostřejších kytar. Flogging Molly vychází z tradice, ale dělají ji po svém a s patřičnou dávkou originality. Kapela, která loni beznadějně vyprodala Rock Café se vrací a vy byste neměli chybět.

11.6. – Telefon Tel Aviv

Již jednou avizovaný koncert, zrušený vlivem tragické události, nakonec bude. Obdivuhodný přístup Joshui Eustise, který se nevzdává nám umožní si poslechnou skladby nejen z poslední desky Immolate Yourself. Tragicky zemřelého Charlese Coopera nahradí Alfredo Nogueira. Tohle je koncert měsíce, koncert, na kterém by nikdo z milovníků kvalitní elektroniky neměl chybět.

11.6. – Belleruche

Belleruche jsou představiteli tzv. britského soulu. Ten reprezentují např. Amy nebo Duffy, mimo pozornost masových médií se ale hraje mnohem zajímavější hudba, která je věrná tradici dřevního soulu a přitom zní moderně a inovativně. Londýnské trio Belleruche je toho jednoznačným důkazem.

18.- 20.6. – United Islands of Prague

Dnes již tradiční festival s tradičně nulovým vstupným nabídne na 100 různých kapel a hudebních projektů různých hudebních žánrů na pražských ostrovech. Tato přehlídka hudby a kultur dvacítky zemí je koncipována jako akce pro celou rodinu a zároveň pro turisty a všechny zvědavce, kteří by jinak na hudební festival dost možná nezavítali. A kdo má rád např. kapelu N.O.H.A. či brněnské Midi Lidi, táborské Please the Trees či slovenské Longital, nemá nad čím přemýšlet.

19.6. – Lenny Kravitz
(Velodrom Brno)
Zdá se to téměř neskutečné, ale od doby, kdy se Lenny Kravitz poprvé zapsal do vědomí veřejnosti, uběhlo již 18 let a za tuto dobu se v hudebním byznysu mnohé změnilo. Ne tak u Lenny Kravitze, který si stále drží svůj styl a je přínosem pro hudební dění současnosti.V únoru letošního roku vydal nové, v pořadí osmé, studiové album, které se jmenuje „It Is Time For A Love Revolution“ a právě to přijíždí představit na brněnský velodrom.

21.6. – Chris Cornell
Chrise Cornella můžeme označit za ikonu. Ikonu známou především z kapely Audioslave či Soundgarden, nositele fenomenálního hlasu o rozsahu čtyř oktáv. Do Prahy přijíždí se svou kapelou a předvede svým českým fanouškům materiál jak sólový, tak proslavený z působení s oběmi jmenovanými kapelami.

25.6. – Depeche Mode

Po třech letech se do Čech vrací jedna z legend světové hudební scény kapela Depeche Mode. Do Edenu dorazí v rámci Tour of The Universe. Ač bylo na malou chvíli kvůli zdravotnímu stavu frontmana Daeva Gahana pražské vystoupení ohroženo, nakonec se obavy nepotvrdily a téměř vyprodaný koncert se odehraje dle původního plánu.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika