FAQ    Hledat    Seznam uživatelů    Uživatelské skupiny
Registrace     Přihlášení Soukromé zprávy


 RAVE « Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma » 
rave_on
pá březen 06, 2009 3:25 am
www.rave.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ladis
pá prosinec 05, 2008 8:56 am
taková krasná vzpominka
T.R.A.S.H. ON TOUR /NU Rave, Electroclash/
When: SOBOTA 18.10.2008

DJs: The Fakes (Roxy, Praha), Fake May (32nd May) and guests

Entry: 50 CZK


Info:
T.R.A.S.H. On Tour to je elektrická jízda nocí ve stylovém záběru Nu Rave, Electroclash a Disco Punku, která v sobotu 18.10. 2008 rozezní klub Perpetuum nejroztodivnějšími vibracemi moderní taneční i kytarové hudby. Extravagantní show obstarají excentričtí The Fakes, kterým připraví půdu pro experiment všemožnými styly ovlivněný DJ Fake May aka 32nd May. A když už je řeč o extravagantní muzice, tak k tomu samozřejmě patří také patřičný stylový ohoz (oblečení) návštěvníků párty. Proto se nebojte experimentovat a zalovit v šatníku vychytané špeky, které rozhodně oceníme nějakým panákem dobrého pití navíc a společně si užijeme pořádnou dávku srandy.



The Fakes je pražská DJ skupina, kterou tvoří filmový kritik a spisovatel Šimon Šafránek – Instinkt, hudební publicista Pavel Kučera - Filter, Óčko TV, Newmusic.cz a občas doplňuje sestavu módní a hudební redaktorka Veronika Štefanová - Óčko TV, Cosmopolitan. V této formaci fungují už od podzimu 2005. Za tu dobu si díky svým častým vystoupením po koncertech skupin Moimir Papalescu & The Nihilists, Bruno Ferrari, Khoiba, Ecstasy Of St. Theresa či The Prostitutes a společnému klubovému turné se Sunshine, vytvořili na domácí scéně silné postavení, což potvrzuje skutečnost, že od listopadu 2007 The Fakes rozjíždějí v pražském klubu Roxy, společně s DJem Gregory Finnem (Radio 1, Southpaw), pravidelnou klubovou nu rave, electroclash, indie electro and disco punk noc pod názvem T.R.A.S.H., kde se na prvním díle protočilo na tanečním parketě až 900 tanečníků. The Fakes vystoupili také společně se světovými jmény jako jsou například I AM X, Digitalism, Robots In Disguise, Warren Suicide nebo Mignon.

www.myspace.com/fakesclash
www.idj.cz/32may
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ladis
čt prosinec 04, 2008 9:49 pm
události....
MÁTE pocit, že jste něco prošvihli, protože, když se k nám dostala taneční hudba, navštěvovali jste první stupeň základní školy? Možná ještě není úplně vše ztraceno. Tedy pokud věříte, že existuje nu-rave. Pod tímto termínem se mají schovávat hudební projekty, které mísí kytary s elektronickou taneční hudbou. Oddaný fanoušek z východního Londýna, který o existenci nového hnutí rozhodně nepochybuje, má zřejmě na sobě pestrobarevné legíny a vytahané tričko či případně šusťákovku v zářivých barvách. Neonové náramky jsou samozřejmostí.
Kapelou, která bývá prezentována jako nu-rave sám o sobě, jsou The Klaxons. Velké labely se o ně popraly zhruba před rokem, tedy v době, kdy měli teprve čtyři písničky. Se samotným termínem je trošku problém. Pokud vynecháme hodnocení, jak moc je který z takto označovaných projektů vůbec rave, je tu pořád fakt, že označení nu-rave vzniklo poněkud uměle. Prostě s ním přišel zástupce labelu, kde Klaxons vydali svůj první singl, protože to, které vymyslel mluvčí řetězce HMV, „acid-rave sci-fi punk-funk“, nebylo úplně sexy. Pojmenování nu-rave se chytl britský hudební týdeník NME a nastartoval tak obrovskou horečku. Najednou byl za nu-rave označován jakýkoliv projekt, který nebyl stylově jednoduše definovatelný a zároveň byl trochu taneční a trochu indie. Ti další, o kterých nemáme pochybovat, že ztělesňují nu-rave, jsou třeba Shitdisco, New Young Pony Club či Hadouken.
Samotní Klaxons se termínu také brání. Basák Jamie Reynolds, který před rokem prý jednou z legrace plácnul, že Klaxons jsou „teda opravdu nu-rave“, nyní konstatuje, že se to trošku vymklo z ruky. Na různých blozích, na MySpace či pod videi na YouTube najdete neuvěřitelné množství diskuzí, ve kterých se fanoušci a skeptici dohadují, jestli jsou Klaxons nu-rave, jestli vystoupení na Readingu bylo opravdu jako staré dobré ravy (což při průměrném věku 19 let asi nemohou úplně srovnávat) a pak, jestli tedy nu-rave doopravdy existuje, či se jedná jen o mediální bublinu.
Po EP Xan Valley, které se skládalo hlavně z remixů singlů Atlantis to Interzone a Gravity’s Rainbow (ale také obsahovalo legrácku Bouncer), vyšlo před několika týdny The Klaxons i u nás první regulérní album Myths of the Near Future. Klaxons by rozhodně nebyli rádi, kdybyste pochybovali o tom, že jsou arty. O grafiku se stará kytarista Simon, který vystudoval uměleckou akademii. V názvech alb a songů a v textech rádi odkazují na Williama Gibsona či Thomase Pynchona. Těžko říci, kolik jejich fanoušků tyto autory doopravdy četlo a pokud ano, kolik si z toho odnesli.
Ale co, mrkněte do skříně, jestli vám tam náhodou po starším bráchovi nezůstalo triko se smajlíkem a vyražte se do Berlína či Vídně přesvědčit na turné Klaxons, jak je to s tím nu-ravem doopravdy. Pak můžete hodit na YouTube video, co jste pokoutně natočili na mobil, a napsat někam osvětlující příspěvek do diskuze. Za rok budete dost možná ujíždět na něčem jiném. Tak to teď neprošvihněte.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ladis
čt prosinec 04, 2008 9:37 pm
RAVE
koukam ze tu neni vubec sekce Rave...............no to ziram takze muj kufrik je zde Question

http://www.ulozto.cz/m/ivstick/Rave/
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zaslat odpověď Strana 1 z 1


Modified DAJ Glass (1.0.8) template by Dustin Baccetti, Powered by phpBB ďż˝ 2001, 2005 phpBB Group, Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com

ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika Jiří Kir | www.kir.cz