Jaké to je, připravovat obří barmanské turné?

Jaké to je, připravovat obří barmanské turné?

04. 06. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Devět měst, 78 barů a 20 500 bavících se lidí – taková je dosavadní bilance letošního ročníku originální barmanské soutěže a party v jednom HAVANA Club Tour De Bar 2. Poslední, desátá nominační zastávka proběhne 13. června ve Zlíně, poté nás již čeká finále.
Těsně před závěrem druhého ročníku jsme vyzpovídali hlavní pořadatele, kteří se starají o přípravu programu, pečují o zúčastněné bary, aby měly co možná nejlepší podmínky k soutěžení a zajišťují celý chod akce. Před poslední regionální zastávkou přinášíme i originální sestřih těch nejlepších momentů z druhého ročníku HCTDB:



Party s vizuálně atraktivními soutěžemi barmanů. Na konci je druhý ročník soutěže Havana Club Tour De Bar 2, který se blíží k slavnostnímu finálovému večeru, kde budou o titul toho nejlepšího bojovat výherci regionálních kol. Na co organizátoři HCTDB jen tak nezapomenou, jaké perličky ze zákulisí prozradí nebo zda se můžeme těšit na třetí pokračování této série jedinečných barmanských přehlídek, si můžete přečíst v rozhovoru níže.

Za producentský tým odpovídal Zdeněk Gabriel (Gabo), Jiří Tomaško (Manio) a Simona Elsnerová. Gabo má na starosti kompletní produkční přípravu akce, což zahrnuje zajištění lokace, techniky a personálu. Manio se stará o programovou část akce, komunikaci s partnery a vedle toho na HCTDB vystupuje jako rezidentní dj. Simona spolupracuje s hlavním partnerem turné, zástupcem značky Havana Club na nominaci barů do soutěže. Dále pečuje o soutěžící podniky od přihlášky podniku a barmanů, po zajištění výběru soutěžních drinků. Nepřehlédnutelná je i na samotné akci, kde je její milou povinností předávání cen nejlepším barmanům.

Druhý ročník HCTDB se pomalu chýlí ke svému závěru, 13. 6. proběhne poslední nominační kolo ve Zlíně a pak nás už čeká finále. Když se ohlédneš za proběhlými akcemi letošního ročníku, která podle tebe měla nejlepší atmosféru a proč?


Gabo: Těžko vybrat jednu - určitě Olomouc, Jihlava, Praha a Pardubice! Super kalby.

Manio:
To se nedá říct takhle jednoduše, všechny měly něco do sebe, ale musím teda říct, že Pardubice 16.5. byly opravdu hodně divoké a rozjeté, na to se nedá zapomenout.

Simona: Nevím, jak to v těch Pardubicích dělají, ale nejlepší tourdebarovou atmosféru jsem zažila právě tam. První ročník v Pardubicích byl famózní a letošní ještě lepší! Jsem zvědavá na příští rok, kam se to ještě může posunout.

Prozradíš nám nějakou specialitu nebo perličku, kterou jsi zažil(a) během HCTDB?


Gabo: Na jedné nejmenované zastávce turné si jeden z podniků pozval Áčkové družstvo hokejistů a ráno jejich brankáře vynášeli spoluhráči totálně „nefunkčního“ přímo na trénink mužstva. Určitě se mu dobře chytalo :)

Manio: Dobrý bylo, když naše barová koordinátorka Simona tančila na sudu od whisky před barem St. Patrick v Pardubicích, to byla fakt legrace. Simona: No, těch je spousta! Ale vesměs se nedají moc zveřejňovat! Nejvíc mě asi dojal pláč majitele olomouckého baru Casablanca na loňském finále, který zůstal jako druhý za La Bodequitou. No a vždycky mě pobaví zpěvačka Charlie One, která pravidelně k ránu ztrácí mikrofon :). Vzpomínáš si na nějaký výjimečný drink, který sis dal(a) na HCDTB, a na jakém to bylo baru? Gabo: V práci nepiju...:) Manio: Já na ty bary bohužel nemůžu chodit, protože musím zůstat střízlivý, zodpovídám za hladký průběh akce. Ale často mě zaujmou koktejly při přípravě nápojáků a říkám si třeba - "Fast death," to vypadá dobře, to bych si dal, ale zodpovědnost vždycky zvítězí:)

Simona: Jojo, nejzajímavější mi přišel drink ostravského baru Co Kdyby s obligátním názvem Havana bitter sun s okurkovým sirupem, maracujovým džusem a samozřejmě Havanou, ještě v tom byl nějaký bitter. No boží! Právě mám období, kdy si často ujíždím na staré známé kombinaci: Beefeater gin, tonik, okurka.

Jak se vůbec zrodila myšlenka spojit barmanské exhibice s party? Nechali jste se inspirovat nějakým podobným projektem v zahraničí?

Gabo: Manio jednoho dne vystřízlivěl, a bylo to! Je to náš otec myšlenky HCTDB.

Manio: Ne ne, to je čistě domácí nápad, který mně napadl při rozhovoru s kolegou v roce 2006. Záměrem bylo dát zábavě na party něco navíc - v tomto případě element barmanské soutěže. Prostě řečeno - aby měli partypeople na akci ještě nějaký další rozměr, aby šlo o něco víc, než jen o to úplně se zmastit v rytmu své oblíbené muziky... Na Tour de bar je návštěvník nenásilně zapojen do dění. Může řádit na parketu a k tomu ještě může něco sám ovlivňovat, stává se součástí velké hry.

Když si vzpomeneš na první akce pod hlavičkou HCTDB a ty poslední – jak se podle tebe akce vyvíjí?

Gabo: Ze strany technického zajištění akce jsme limitováni rozpočty, ale i tak se akce stále vylepšují a posouvají dál. Profesní posun soutěžících podniků a jejich barmanů je markantní, což je i jeden z hlavních cílů tohoto ojedinělého konceptu akcí.

Manio: Jedním slovem - skvěle. Chvíli trvalo, než jsme vychytali všechny "mouchy," ale myslím, že druhý ročník jasně potvrdil, že je to super koncept, který je schopen bavit lidi a propagovat kvalitní bary a produkty zároveň. Návštěvnost stoupá strmě vzhůru a nadšené reakce, které dostáváme po akcích, nás utvrzují v tom, že to děláme dobře.

Simona: Správným směrem! První akce byly poznamenány objevováním úplně nových, ještě nevymyšlených postupů. Nejvíc jsme to odnesli šíleným stresem my v produkci, možná i několik soutěžících barmanů na prvních pár parties. Nelehký byl i marketing, protože jedinečnost konceptu byla těžce pochopitelná i pro samotné návštěvníky akcí, takže bylo během reklamy potřeba podniknout spoustu vysvětlovacích PR aktivit na rádiích, tanečních serverech a v časácích... Dnes už je Tour de Bar zavedená značka ..třikrát sláva!!! Zasloužíme si to!

O tom, že je Havana Club Tour De Bar opravdu silný koncept svědčí i fakt, že se tu a tam objeví nějaká akce nazvaná např. Tour de Beer nebo nedávno Havana Dance Party (Jihlava), která se v médiích prezentovala, že navazuje na koncept HCTDB. Jak vnímáte takovou pozornost?

Manio:
Jeden můj kamarád mi říkal, že největší pocta je, když tvůj nápad někdo kopíruje. Znamená to, že danou věc děláš dobře. Je mi líto lidí, kteří nemají dost fantazie vymyslet si vlastní koncept a uboze kopírují. Vzkázal bych jim jen jedno - proberte se!

Chystáte třetí ročník? Pokud ano, překvapíte něčím novým, na co se budou moci návštěvníci těšit?

Gabo: Určitě chceme pokračovat a dál akce vylepšovat, ale vše záleží v dnešní době na financích…

Manio: Ano, třetí ročník začne ještě letos na podzim. Novinky samozřejmě nějaké chystáme, ale neprozradím zatím nic, vše se včas dozvíte, až přijde ten správný čas. Rád bych ještě na závěr moc poděkoval jménem celého našeho týmu našim partnerům, bez kterých bychom nemohli TDB uskutečnit a taky úplně všem barům a podnikům, které se naší soutěže zúčastnily, za profesionální výkony a nadšení, se kterým do toho šli, díky vám všem, přátelé !!! Uvidíme se na HCTDB 3 :)

Simona: Pokud vím, tak Gabo i Manio na dalším ročníku intenzivně makají a já se těším, protože teď už je možné navázat na opravdu kvalitní produkt a to je vždycky krásná práce.

Dodal: Aleš Povr, Trancegate live
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Tomas
06. 06. 2009 | 21:32:04
+0 | -0

Havany jsou super

Je to paradni koncept a mejdan. Byl jsem v Pardubicich a v Praze. Pardubky byly luxusni.
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika