Ohlédnutí za letošní Sensation white

Ohlédnutí za letošní Sensation white

08. 06. 2009  |  Autor: DjDkDave  |  Komentáře (0)
Sensation, holandská párty, která již dobyla pomalu celý svět, proběhla již potřetí v České republice. Tisíce lidí v bílém mělo v diáři označeno jako „den D“ sobotu 6.6. Již při příchodu k O2 aréně byla cítit skvělá atmosféra a naplno začínal působit i „dress code“ v bílé barvě. Jaká vlastně byla ta naše „senzace“ se dozvíte v mém reportu.
Přesně ve 21:30 propuklo v O2 aréně hotové peklo, které spustilo výborné intro Sensation s podtitulem „The Ocean of White“, při kterém stříkaly gejzíry vody, plály plameny, třaskala pyrotechnika a byl představen první vystupující, projekt Houseqeake, který je složen z tria Eric E, Roog a MC Gee. Housequake zahráli opravdu velice povedený a energický set plný hitovek, který mě celkem dostal do nálady, zahráli např. Basement Jaxx - Where's Your Head At, Olav Basoski & Erick E - Dont Turn Your Back, The Chemical Brothers – Galvanizme, Starkillers – Discoteka, během jejich setu panovala v O2 aréně skvělá atmosféra a lidi se očividně dobře bavili.

Po Housequake následovalo intro, které uvedlo na scénu dalšího dje Erica Prydze, jeho set byl pro mě osobně asi největším zklamáním večera, čekal jsem od něj rozhodně víc. Celý set na mě působil tak trochu uspávajícím dojmem. Prakticky až na pár výjimek nedokázal navázat na velice povedený set od Housequake a řekl bych že během Ericova setu lehce povadla i atmosféra v aréně.



V půl jedné ráno vystřídal Erica Prydze další švédský Dj Sebastian Ingrosso, jeho set byl o poznání živější a atmosféra v hale se opět rozjela. Sebastian již tradičně sázel na osvědčené a známé songy, jako např. The Chemical Brothers – Hey boy, Hey girl, Alex Gaudino – Destination Calabria apod. jeho set bohužel postrádal jakýkoli vývoj a celkově na mě působil lehce monotónně, nicméně lidi to bavilo a atmosféra byla parádní.

Po Sebastiánovi následoval megamix, který mě celkem zklamal, především proto, že byl identický s tím silvestrovským z Německé Sensation. Během megamixu mě mnohem více jak hudba zaujala doprovodná show v podobě vodních gejzírů, plamenů, laseru, ohňostrojů, což bylo velice působivé divadlo. Traklist magamixu naleznete na konci reportu.

Po megamixu nastoupil za mixák holandský Dj Sander van Doorn, na kterého jsem se osobně těšil nejvíce ze všech. Sander zahrál celkem slušný set, ale rozhodně to nebyl jeho optimální výkon, zdálo se mi jako by byl zadržený a přizpůsoboval se trendu současné Sensation, protože jsem u něj zvyklý na mnohem energičtější sety. Zahrál např. Olav Basoski & Dj Erick E - Don't Turn Your Back, The Killers - Spaceman, Sam Sharp – Roundabout všechny tři ve svých remixech, dále pak vlastní songy Look Inside Your Head a Close My Eyes, celý set pak zakončil songem Kings of Leon - Use Somebody.

Po Sanderovi přišel na scénu již poslední účinkující, tím byl Tocadisco, jeho set byl celkem energický a rozhodně potěšil některými songy, ale na konec bych očekával o něco větší tempo. Zahrál mimo jiné Laidback Luke - Shake It Down, svůj song Da Fuckin Noize, Tiga Zyntherius - Sunglasses At Night v T ocadisco Heavy Remixu a nejvíce mě potěšil se Silence od Delirium v Nils van Gogh remixu. Po skončení jeho setu následovalo závěrečné outro, které udělalo za letošní Sensation tečku.



Celkově se letošní Sensation povedla, po organizační stránce jí není moc co vytknout, snad jen porouchaný eskalátor do šatny a zpětně vzato je trochu škoda, že Tocadisco nehrál před Sanderem, protože Sanderovi závěrečné sety jsou vyhlášené. Do příštích let by to asi chtělo i trochu rozmanitější hudební složení, letos to bylo možná až příliš laděno do house & progressive soundu.

Traclist Megamix
01. Queen - We Will Rock You
02. Eric Prydz - Pjanoo
03. Fedde Le Grande - Let Me Think About It // ID
04. Felix Da Housecat - Silver Screen Shower Scene
05. Ali Wilson - Shakedown
06. Olav Basoski - Waterman
07. Bucketheads - The Bomb (The Sounds fall into my mind)
07. TV Tock feat.Rudy - It's Been A Long Time (Laidback Luke Remix) /w Bucketheads - The Bomb Acapella
08. Ian Carey aka Soul Providers - Keep On Rising (Remix)
09. Ce Ce Peniston - Finally (Bart B More Bootleg)
10. More Kante - Yeke Yeke (Hardfloor Remix)
11. Azzido da Bass - Doom's Night
12. Guru Josh Project - Infinity 2008
13. The Potbelleez - Don't Hold Back // Steve Angello & Sebastian Ingrosso - Be // The White Stripes - Seven Nation Army + Public Domain feat. Chuck D. - Rock da Funky Beats (Acapella)
14. Madonna & Justin Timberlake - 4 Minutes (? Remix) //Madonna - Hung Up Acapella // Benny Benassi - Satisfaction Acapella
15. Bob Sinclar, Axwell & Ron Carroll - What A Wonderful World //Sia - The Girl You Lost To Cocaine Sample)
16. Red Carpet - Allright (Doman & Pettigrew Bootleg)
17. ID + Mr Sam vs Human Resource - Dominator
18. Tiesto - Adagio for Strings (+ House Muzik Acapella)
19. Orjan Nilsen vs Coldplay - Viva La Vivida
20. Sander van Doorn - Riff
21. Club Scene Investigators - Direct Dizko (Sander van Doorn Remix)
22. Public Domain - Operation Blade //(with Madonna Music Acapella)(with Prodigy Smack My Bitch Up + Firestarter Samples)
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SENSATION

Sobota 6. 6. 2009
Vstup: Předprodej 1090 až 1650 Kč
Vystupují:
Housequake, Sebastian Ingrosso, Sander van Doorn, Eric Prydz, Tocadisco
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika