Report z povedených Korn v Tesla Aréně

Report z povedených Korn v Tesla Aréně

11. 06. 2009  |  Autor: YannD  |  Komentáře (3)
Červen je vcelku bohatým měsícem na ostřejší koncerty. Po nedávném rádoby? vystoupení Marilyna Mansona v Brně a před blížícím se koncertem Nine Inch Nails v Praze, se českému publiku opět přijeli ukázat Korni. Spokojený fanoušek si u nich mohl s klidným srdcem odškrtnout stále dobrou formu. Proč? Protože report!
V úterý 8. června jsem se vrátil o pár let zpět, a to hezky divoce, na vlnách ostrých kytar. Je to už nějaký ten pátek, co jsem kytarové riffy vyměnil za tepající beaty elektronické hudby. Přesto jít na koncert této americké partičky pro mě bylo potěšením. Proč? Protože Korn mají stále co nabídnout. Jednoduché a funkční. Nezasekli se na zaběhlých postupech, které, opakuje-li je kapela stále dokola, přestávají v průměru se třetím albem fungovat. Nesnaží se ale kombinovat za každou cenu, ale takzvaně s citem, který leckterému hudebníku ze stejné či příbuzné škatulky prostě chybí. Lehké náznaky hip-hopu, prvky rapu apod. dávají skladbám patřičný šmrnc, který přitáhne sluchové buňky k sobě jako med vosy a včely.

A jako vosy se slétávali všichni příznivci této partičky. Vybaveni triky s logy jak jinak Korn směřovali do Tesla Arény, která celému dění poskytla prostor. A fanoušci jej využili téměř bezezbytku – dorazilo jich přibližně pět tisíc a o atmosféru tak bylo postaráno. A aby se nic nenechalo náhodě, pomáhali s ní i hned dvě předkapely. Ty zaznamenaly změnu, kdy původně avizované Five Finger Death Punch nahradili čeští The.Switch a po nich již dle plánu Atari Terror.

I když jsem dorazil o celou hodinu později, než byl avizovaný start, stihnul jsem obě výše zmíněné tuzemské předkapely. A nutno říci, že svou úlohu plnili na výbornou a hned The.Switch se podařilo vydolovat s přítomných reakce. Za sebe pak mohu říci, že zejména Atari Terror mě vcelku bavili a příjemně tak krátili čekání na hlavní chod, které se v závěru ukázalo o něco málo delší než bylo zdrávo. Krátce před desátou, ale celá hala zhasla, 80 procent lidí začalo pískat a řvát a 99 procent lidí cítilo mrazení v zádech přímo úměrné počtu již shlédnutých vystoupení Korn.


ilustrační foto (30. srpna 2005, T-Mobile Arena)

Pro mě bylo pražské vystoupení již druhé, a tak jsme se snažil udržet stoický klid a nepředbíhat. Sotva se ale ozvaly první tóny úvodní Right Now hodil jsem vše za hlavu, před očima mi prolítnul plakát k albu Follow The Leader, co jsem měl kdysi dávno v pokojíku, a naplno jsem začal vnímat dění na pódiu. To se obešlo bez projekce, pouze s plachtou s těmi čtyřmi písmeny, které dnešnímu večeru udávaly směr. Světla ale byla v plné síle a velmi dobře ovládána, takže to ani nevadilo. A pak, to hlavní k čemu směřovaly pohledy většiny přítomných, byl stylový a dnes už kultovní mikrofon od H.R.Gigera a především na Jonathana Davise, který se ukázal v plné síle, podobně jako jeho spoluhráči. Snad jen kytarista Munky James Shaffer mohl o trochu více komunikovat i s diváky, nejen se svou perfektně znějící kytarou. Přesto však celkově právě komunikace s diváky dodávala celému koncertu správný ráz a je vidno, že Korn moc dobře ví, že právě tohle je základ. Což při skutečnosti, že hrají již více než patnáct let stojí za zmínku a především za ocenění.

Plná hala plná nejen fanoušků, ale i emocí si tak užívala to nej z celé jejich produkce. Set list koncertu byl dle mého poskládán na výbornou a k dokonalosti mu chyběla jedna dvě, možná tři skladby navíc. Základní koncert trval pouze hodinu. Ale i do té hodiny toho stačili Korn narvat tolik, že si nikdo nemohl stěžovat, a i kdyby náhodou chtěl, ústa mu zavřel následný přídavek v podobě tří skladeb v čele s hitovkou Blind a kultovním „árjůredé?“ následovanou skladbou Somebody Someone a závěrečnou Got The Life, kterou jsem potřeboval slyšet a spokojeně jsem tak mohl odejít chytat metro v tunelu. Pro fajnšmekry ještě dodám, že v základní části zazněla třeba výborná Thougthless nebo Freak On A Leash a nechyběla ani předělávka slavných Pink Floyd Another Brick On The Wall. Takže díky agentuře Charm music, která to celé pro nás zařídila a především pak samotným Korn za to, že jim to prostě stále hraje tak jak má.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: KORN

Úterý 9. 6. 2009
Vstup: 790 až 1090 Kč
Vystupují:
Korn (USA)
Další informace
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Arabeska
14. 06. 2009 | 08:58:46
+0 | -0
Jednoduché a funkční:),super report.
Sakee
12. 06. 2009 | 16:09:41
+0 | -0

nice!

Super report! Muselo byt dobre, priste kaslu na MM a jedu na Korny ;)
BoRo
12. 06. 2009 | 12:24:06
+0 | -0
skvely Korn,bez false!
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika