FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Folk a country v Orlických horách

Folk a country v Orlických horách
09. 06. 2009   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Vydavatelství LP Records, pořadatel festivalu Coca-Cola JamRock, připravuje v Orlických horách další festival se stejně hvězdným obsazením. Haida festival, žánrově zaměřený na folk, country, bluegrass, blues a částečně i rock v Českých Petrovicí.
Jak je dobrým zvykem na JamRocku, i na Petrovickém festivalu si dali pořadatelé velkou práci s přípravou dramaturgie a výběrem pozvaných interpretů. „Od samotných muzikantů se nám donáší,že skladbou účinkujících by měl festival zabrat nejméně čtyři dny:“ komentuje nabitý program ředitel festivalu Libor Pavlata. Nejen zvučná jména interpretů byla ale kritériem při sestavování účinkujících, velkou roli hráli jejich současné hudební počiny. Organizátorům jde o to, aby se na Haidě nehráli jen obyčejné koncerty jako jinde. Většina kapel am uzikantů tak předvede jedinečné vystoupení, popřípadě představí novinky ze svého repertoáru.

Haida festival tak bude například letos jediným místem v zemi, kde posluchači uvidí na jednom pódiu přední českou kytarovou kapelu November 2nd se členy legendární bluegrassové Druhé trávy. Hranickou skupinu s frontmankou Sašou Langošovou, která byla nominovaná na Anděla za objev roku, totiž kromě stálých muzikantů - baskytaristy Vladimíra "Gumy" Kulhánka (Etc…,Flamengo), kytaristy Romana Helcla (Anna K.) či Davida Babky na pedal steel, v některých písní doprovodí bendžista Luboš Malina a dobrista Luboš Novotný. Na Haida festivale navíc s November 2nd výjimečně odehraje celé vystoupení také bubeník Druhé Trávy David Landštof.

sruby Haida

Velké očekávání je spojeno s vystoupením londínského kitaristy Justina Lavashe. Justin už nějakou dobu žije v Praze, ale se svými písničkami inspirovanými blues, jazzem, soulem a gosplem procestoval většinu západní Evropy. Nyní se můžeme těšit na jeho charizmatické vystoupení v Českých Petrovicích.

Jen málo českých muzikantů se může měřit s americkou legendou Bobem Dylanem, jedním z nich je nesporně Robert Křesťan. Není to jen tím, že Dylanovky otextoval česky, ale především jeho celoživotní zásluha na poli českého bulue grassu ho řadí mezi největší hvězdy všech českých country a folk festivalů. O trvalé kvalitě muziky Roberta Křesťana a Druhé Trávy jistě svědčí i to, že dělali předskokany, pokud to tak můžeme označit, americkému prezidentovi Baracku Obamovi při jeho návštěvě v Praze.

První dáma české country Věra Martinová určitě nenechá diváky ochudit o její největší hity, jako „Malý dům nad skálou“, „Až na vrcholky hor“, „Nebe, peklo, ráj“ či „Dál jen vejdi“. Navíc jistě přidá i písně z její posledníá desky „Věřím svým snům“.

Osvědčených hitů se diváci dočkají i od legendy českých táboráků Jana Nedvěda. Nezaměnitelný hlas a charisma Honzy, který přizval ke spolupráci na svém posledním albu i svého bratra Františka, dodává kolekci jím ztvárněných český, moravských a slovenských lidovek, punc výjimečnosti i nečekaně folkový nádech. Jeho poslední počin se tak stává pro Honzu Nedvěda dosti příznačným, protože četné jeho hity doslova zlidověly.

Všichni výše zmínění a řada dalších účinkujících jako Jiří Schmitzer, Vlasta Redl, nebo Jarett jsou jistě velmi dobrou zárukou, že se Haida festival vydaří a že dva dny strávené v Českých Petrovicích budou opravdu příjemně prožitým časem uprostřed přírody Orlických hor.

Hudební vystoupení bude doplněno bohatým doprovodným programem. Chystá se rodeo vystoupení s ukázkou krocení divokých koní, dále ukázky lasování, práce s bičem a kolty. V areálu bude i dostatek stánků s pochutinami a upomínkovými předměty.

Více informací na: www.haidafest.cz

Dodal: Jiří Čermák - Výběr Média
HAIDA FESTIVAL

HAIDA FESTIVAL

Pátek 26. 6. 2009 až Sobota 27. 6. 2009
250 Kč, na místě 330 den a 390 dva dny
Vystupují:
Band, Michal Leicht, Slávek Janoušek, Jan Nedvěd, Věra Martinová, Pepa Streichl, Vladimír Mišík, Vlasta Redl, Jarret, Blu Gate, Gnomus, Jiří Schmitzer, AG Fleck, Tomáš Klus, Hushberry, Dobrá Poloha, Justine Lavash (Velká Británie), COP, November 2nd, Robert Křesťan & Druhá Tráva, Monroe
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |