Report z Roxy 17th Anniversary

Report z Roxy 17th Anniversary

21. 06. 2009  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (1)
Minulý víkend oslavil své 17. narozeniny klub, jehož sláva dávno překročila hranice Prahy a dá se právem považovat za ten nejznámější klub u nás vůbec. Roxy. Oslavy trvaly celý víkend a já šla gratulovat v pátek, kdy hlavním dárkem večera byli Ohm Square.
Jestliže je běžné, že se pražské kluby zaplňují kolem půlnoci, v tento večer se tak stalo daleko později. Tancechtivým se zřejmě koncert Ohm Square od půlnoci nezdál jako nejtanečnější volba a tak se hlavní nápor návštěvníků valil během a ke konci jejich vystoupení. Pro mě to byl dárek vydařený a tahle kapela dle mého k Roxy pasuje jako „cosi“ na hrnec. Příprava na koncert zabrala nějaký ten čas a tak nevelké množství návštěvníků v lehkém tanci a pohupování boky udržoval Bo.dan. Bylo místo a čas projít si celý klub a prozkoumat specielní výzdobu stvořenou pro tento sváteční víkend. Zlatým písmem obří nápis Roxy visící před djem, obrazovky na kterých se dokola protáčela ona sedmnáctka, obří plátno za djem s perfektní videoprojekcí od J.T.R a Deja.

Jak se na první pohled zdálo, že v klubu je lidí pramálo, během prvních tónů linoucích se od Ohm Square se švábi začali slézat na pivo. Tohle přirovnání je naprosto trefné, jelikož ze všech zákoutí se začaly valit davy lidí a parket byl během minuty zaplněný (v rámci možností, jelikož celá noc se nesla v duchu menšího počtu návštěvníků). Charlie One svým charisma totálně poblouznila dav, v dlouhých tmavých šatech vypadala naprosto úchvatně a vše završila svým dokonalým a nezaměnitelným hlasem. Většina skladeb, které nám Ohm Square naservírovali pocházela z jejich posledního alba Taking Shape, ale dočkali jsme se i nového remixu a dvou skladeb, které by měly v brzké době vyjít jako singl. Procházet chill-outem se stávalo občas „nebezpečným“ neboť Yannick a Tomics zde navodili nadmíru taneční atmosféru a trhnout se znovu z tohoto mini parketu stálo mnoho sil. Nic naplat, ale Ohm Square nejen u mě zvítězili a poctivě jsem si se spokojeným úsměvem na lících vychutnala celý dvouhodinový konzert.

Djskou hvězdou večera se pro mě stal jednoznačně dj Cubik, při jehož setu jsem si málem prošoupala své botky. Velmi pestrý a do tance nutící set přikoval všechny na parketu a po skončivším koncertu snad ani živáček z prostor určeným k tanci neutekl. Cubik na této narozeninové oslavě servíroval jeden dortík za druhým. Mika – You are beautiful v remixu Middletona, balancoval mezi housem a progressive (Death in Vegas), příjemným zpestřením byl nový remix Orbital – Halcyon, znovu od Toma Middletona a mým uším (škoda že jen uším) zalahodil French Kiss od Jay Kaye. Závěr jeho setu hraničil s retrem říznutým old school housem s příchutí elektra. Pestré a zábavné natolik, že jsem po dlouhé době nedokázala nebo spíš neměla chuť si z parketu dojít ani pro pití k baru.

Cubikův set byl ale na úkor mých tanečních možností při setu Airta, který svého kolegu vystřídal a tak jsem si jeho hodně taneční a zábavné elektro vyslechla vsedě. Airto umí udělat atmosféru, že by se dala krájet a tak energicky a bravurně napojil na vydařený Cubikův set.
Oproti tomu nač jsou zvyklí návštěvníci Elektry, kde je Airto rezidentem a kde sahá i po náročnějších skladbách, pro narozeninové publikum připravil set složený z tanečního electro bassline soundu  příjemně okořeněného housovými skladbami s prvky electra, hitovkami, vokály a silnými melodiemi, kterými nedovolil lidem aby zbytečně opouštěli parket. Airto opět předvedl, že hudba na pomezí electra a housu může být skutečně taneční záležitost. I on projevil oblibu Toma Middletona s trackem Remember the Love (Ims Anthem), potěšil mě ale i většinu nejen dámského publika  Stevem Angellem oprášenou Robin S s její megahitovkou  Show me the Love, publikem milovanými Justice  a došlo i na novinky Pomofomo - Back at Club a ochutnávku na blížící se festival Melt z dílny francouzského nadaného producenta a dje Yukseka - Extraball s podmanivým vokálem nádherně usměvavé Amandy Blank.

Po Airtovi nás ještě svým setem v dobrém slova smyslu zelektrošokovala dvojka WeKi, residenti a kolegové Airta z noci Elektra, která je doma jak jinak než v Roxy. Jejich působení za djským pultem startovalo poněkud v pozdní dobu, někdy kolem půl páté ranní a kupodivu vyhrála má uvědomělost, že pracovní sobota by nebyla příjemná, a tak jsem se odebrala za řízného soundu tohoto dua ku domovu s příjemným pocitem a spokojena, že jsem byla „pozvána“ a na téhle příjemné oslavě nechyběla.

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ROXY 17th ANNIVERSARY

Pátek 12. 6. 2009
Vstup: 150/250 Kč
Vystupují:
Ohm Square, Cubik, Airto, Bo.dan, Weki, Yannick, Lucas Hulan, Tomics
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

22. 06. 2009 | 20:45:02
+0 | -0

Ohm square

Celý večer byl velice vydařený, jedinou výtku mám ke zvukaři, který měl na starost vystoupení Ohm square. Zvuk byl tragický - zvukař seděl na balkóně a podle toho asi nastavil zvuk, aby to hrálo nejlépe na balkóně. Dole byly basy, že by se daly krájet a přes tyto basy se ztrácely středy, to znamená nešlo rozumět ani Charlie One o čem zpívá. Bylo mi to líto. Poté jak skončili, nastoupili DJs, tak to měl zpět normální zvukař na straně balkónu, který to už má ošéfované a zvuk byl luxusní.

Ještě bych měl poznámku k druhému narozeninovému sobotnímu večeru. Bez nadsázky jeden z nej večerů Bush. Vydařená párty, kdy mě hoši Danny Byrd a Mistabishi nepustili z parketu a ládovali jednu hitovku za druhou. Deset palců nahoru
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika