FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Etnofest: Festival plný exotických vůní

Etnofest: Festival plný exotických vůní
18. 08. 2009   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) 29. srpna 2009 se od 14 hodin opět po roce zaplní vysočanský park Podviní milovníky exotické kuchyně, hudby a tance i netradičních výrobků, které jinde neseženete. Poslední prázdninovou sobotu zde vypukne 5. ročník multikulturního festivalu Etnofest pořádaný městskou částí Praha 9.
Na festivalu, kam je vstup zdarma, se představí cizinci i menšiny žijící v České republice a letos vystoupí i kapely ze zahraničí. Kromě muziky, tanečních vystoupení, divadla i módních přehlídek, láká i bohatý doprovodný program, celofestivalová hra pro děti a mnoho soutěží pro všechny. Vyhrát můžete dokonce i týdenní pobyt v Dominikánské republice.

Letos se Etnofestu zúčastní rekordních dvacet národností, které se představí každá v samostatném stanu. Zde si můžete nejen koupit krásné výrobky či oblečení, ale také se například zúčastnit čajového obřadu, naučit se malovat kaligrafii, nechat se strhnout africkými rytmy v bubenickém workshopu nebo si nechat vytvořit tradiční účes z Mali. Exotické tržiště nabídne také exotické občerstvení v podobě mnoha jídel či nápojů, které jinde neochutnáte. Své kuchařské umění předvedou mistři oboru například z Indonésie, Afriky, Kalmycké republiky, Ruska nebo Japonska.

"Jsme rádi, že se právě u nás ve Vysočanech může jednou ročně představit téměř celý svět. Na akci se návštěvníci seznámí s kulturou národnostních menšin, které žijí mezi námi, nejen zde v Praze 9, ale i v celé České republice," říká radní deváté městské části Adam Vážanský. I letos myslí organizátoři na děti, na které čeká zábavné odpoledné plné soutěží, her a výtvarných aktivit. Navíc je pro ně připravena celofestivalová hra "Za hodinu kolem světa" o pěkné ceny od společností NeoLuxor a Bonaparte, při které se pobaví i leccos dozví o blízských i vzdálených zemích. Soutěžit na festivalu mohou ale i rodiče. Výherce si odnese poukaz na týdenní "all inclusive" pobyt pro dvě osoby v pětihvězdičkovém hotelu v Dominikánské republice.

Hlavní program probíhá na pódiu, kde se během odpoledne a večera vystřídají desítky vystupujích doslova z celého světa. Jmenujme alespoň Duchess and the Kittens, skupinu divokých soul-blues muzikantů, kteří tíhnou ke klezmerovým hudebním prvkům. Z Německa k nám zavítá originální formace Marracash Orchestra, jejichž jedinečná hudba oslavuje mnoho vlivů z celého světa. Můžete se těšit na jedinečný mix žánrů, stylů i hudebních inspirací od Alžíru po Balkán. Nebudou chybět ani české hvězdy world music All Star Refjúdží Band ve kterém účinkují vedle profesionálních umělců uprchlíci a cizinci žijící v České republice.

Kromě večerních koncertů ale čeká na návštěvníky mnoho dalších vystoupení: například Dominikanská show plná rytmů merengue a bachaty, hra na japonskou flétnu šakuhači, tance indonéské, ruské, kalmycké, romské nebo lidové písně z Ruska a Moldávie. Festival zakončí ohňová podívaná.

Dodal: Lucie Foustková

ETNOFEST

Sobota 29. 8. 2009
zdarma
Vystupují:
Duchess and the Kittens, Marracash Orchestra, All Star Refjúdží Band a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |