Kevin Blechdom vám vypráší kožich!

Kevin Blechdom vám vypráší kožich!

26. 08. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
O lišácké muzikantce Kevin Blechdom, která vyvrací mýty a legendy o pojmu „hudba,“ bylo napsáno mnoho. Po skupině Adult Rodeo a známějším projektu Blectum From Blechdom, který dokonce získal druhou cenu na festivalu Ars Electronica, se přestěhovala do Berlína a začala sólovou kariéru.
Debut Bitches For Britches vydala na kultovním labelu Chicks On Speed Records. O dva roky později následovalo album Eat My Heart Out, kde jen osvědčila svou nezměnitelnou schopnost absurdním způsobem propojovat nespojitelné – artificiální hudbu s populární, glitche s propracovanými zvuky, elektroniku s banjem, sex s černým humorem a lásku s nenávistí. Letos vydala akustickou desku Gentlemania, kterou nám představí ve šťavnaté show se svým novým projektem Barnwave.

Další zahraniční kapele, The Uniques z Bratislavy, se povedlo prosadit díky pár písním na myspace a demu, co poslali do Rádia FM. Personálními změnami si prošli hned na začátku, teď již v ustálené sestavě pracují na debutovém albu. Čím zaujali kritiku, která je chválí od patek k patě? Osvěžující indierock s výrazným vokálem, inspirovaný 80. léty občas synťákem, občas spíš garážovým zvukem. Nechybí ani talent, ani ambice - Pišta z kapely prohlásil, že by chtěl vydávat na labelu Modular!

Ostravští I Love 69 Popgejů jsou na pohled banda nadržených šílenců na tripu, ve skutečnosti se jedná o multižánrový, propracovaný umělecký projekt. Hard core čili tvrdé jádro kapely tvoří Jakub Adamec a Pavel Pernický, dalšími nestálými členy jsou Zdenda Vichr, Petr Štark a Petr Marek (MIDI LIDI). Od roku 2001 stihli založit Vole Love Production, vydat několik EP (např. Vlak do stanice Fuck nebo Przeklete spolu s Marius Konvoj a Like She) a zařadit se do kategorie Nezařaditelné. Jejich koncerty jsou performance, láska je sprostá, kostýmy se svlékají, tekutiny stříkají. Must see!

Kdo by měl pak spíš chuť na něco holči-či-čího, může se zachumlat do li-fo lízátkového projektu favačky, organizátorky, lektorky a lentilky Lenky Kočišové aka Akkamiau, která se svým Korgem průběžně vystupuje kromě domovského Brna po místech a festivalech v celé republice. Pokud jste neviděli představení L to the B, na kterém se z velké části podílela, nechte se překvapit, čím nás teď překvapí ona. Mňau!

No a samozřejmě pro ty, kteří chtějí prošoupat střevíce nebudou chybět Greatest Hits Collective a jejich nablýskaná kolekce pekelných hitů!

Dodal: Zuzana Friday Prikrylova, Level B Production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ITCH MY HAHAHA

Pátek 18. 9. 2009
Vstup: Předprodej 120/140 Kč, na místě 180 Kč
Vystupují:
Kevin Blechdom & Barnwave (USA), I Love 69 Popgeju, Uniques (SK), Akkamiau, G.H.C.
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika