Společný koncert Sunshine a Landmine Spring

Společný koncert Sunshine a Landmine Spring

12. 10. 2005  |  Autor: erow  |  Komentáře (0)
Jeden večer, jedinečná příležitost. Tak lze charakterizovat společný koncert skupin Sunshine a Landmine Spring, který se uskuteční 12. listopadu ve Volyni u Strakonic. Obě kapely totiž spojuje nejen koncertní dravost a nasazení ale i tvrdohlavost, s niž razí své pojetí rockové hudby v českém prostředí.
Po letech fungování v undergroundu znamenal rok 2005 pro skupinu Sunshine velký zlom. Na tuzemském trhu vydali desku Moonshower and Razorblades, kterou nahrávali v losangeleských studiích zaštítění firmou Custard, jež patří nejuznávanější skaldatelce hitů současnosti – Lindě Perry (mj. skladby pro Pink nebo Christinu Aguileru). Album zaznamenalo velký úspěch, rázem je katapultovalo do tuzemské první ligy a žádný letní festival se neobešel bez jejich vystoupení v exluzivním čase. Sunshine však své sebevědomí opíraji o schopnosti, kariéru v začátcích utvářeli především na koncertech v zahraničí – známá jsou jejich turné s kapelami jako At the Drive-In nebo The Faint – a v prosazování se ve světě nehodlají polevit ani do budoucna. Volyňský koncert kapelu zastihne téměř v předvečer evropského turné s kultovními americkými punkrockery Alkaline Trio. V rámci šňůry vystoupí i v proslulé londýnské Brixton Academy. Chystají samostatné japonské turné, o desku Moonshower and Razorblades byl již v den jejího vydání mezi tamními fanoušky enormí zájem. Sunshine jsou tak jednou z mála zdejších kapel, která hraje nekompromisní kytarovu hudbu s prvky elektroniky, která oslovuje publikum i mimo českou kotlinu.

Stejné úsilí – neustrnout na místě a poměřit se kritérii, která platí na evropském trhu – charakterizuje i přístup strakonických Landmine Spring. Také oni za dobu své téměř destileté existence odehráli tři čtvrtě koncertů mimo Českou Republiku. Především v německy mluvícíh zemích, kde je ve známost uvedlo společné turné s populárními hamburskými Robocop Kraus. I když nebyl tak bouřlivý jako pro Sunshine, i pro Landmine Spring přinesl rok 2005 mnoho změn. Vydali mimořádně dospělé album Love With Silver Spears (label Day After), s níž se jim podařilo vstoupit v širší povědomí i díky pilné účasti na letních festivalech. A jestliže se Sunshine na další zahraniční turné teprve chystají, Landmine Spring jej po klubových štacíh v Rakousku, Itálii a Slovinsku ve Volyni završí.

Společný koncert je logický, neboť obě kapely pocházejí ze stejného hardcoreového podhoubí, které se jim podařilo přerůst. Nehledě na fakt, že bývalý kytarista Landmine Spring – Jiří Kouba – se v roce 2004 stal kmenovým členem Sunshine. Předností obou kapel je, že aktivně reflektují světové trendy a zároveň si uchovávají osobitost, neznějí jako nanicovaté kopie. Už proto bude volyňský koncert, na němž budou hostovat též formace The Mood a Respektive, jedinečná příležitost shlédnout to, co je na české kytarové scéně vitální.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika