DIY Micachu v NoDu

DIY Micachu v NoDu

14. 09. 2009  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Ročník: 1987. Nástroje: kytara „chu“, vysavač. Jméno: Mica Levi. Rodiště: Surrey, Londýn. Někdy je zkratka užitečná – v případě holky, co vypadá jak kluk, hraje na vysavač a kamarádí se s Björk, obzvlášt. 20. října zavítá do Roxy experimentální hvězdička Micachu a přiveze s sebou The Shapes.
Když se člověk probírá hromadou rozhovorů, které Mika, a potažmo taky Raisa Khan a bubeník Marc Pell, udělali, začíná si o tom podivně chlapském postpubertálním ksichtíku Miky tvořit nejrůznější teorie. Oficiálně zaškatulkovaná jako experimentátorka, Mica skrývá ještě další tváře: své hudební představy si vybíjí jako producentka a když zabředne do hlubších poloh, je z ní skladatelka vážné hudby. Ve 21 letech má za sebou debutové album s The Shapes s názvem Jewellery, orchestrální kousek pro Filharmonii v Londýně a nejnověji video, které debut-ilo na webu Björk.



Jak už to tak bývá, komplexní hudební postava – to je ale označení, které Mica šmahem přelepí nálepkou „zvědavost“ a nedostatek „oddanosti jednomu směru“. Zvědavost stříklá nedbalostí a zabalená do kabátu značky Experiment, tak to přesně formuluje, když mluví o motivaci. A také nekonečné možnosti elektronické hudby. A také chuť si hrát. Na vysavač, plechovky a tak vůbec.

Ostatně to také spojuje všechny tři členy Micachu and The Shapes. Do stejné skupiny patří také producent Matthew Herbert, který se o debut Micachu postaral – právě jeho house track, složený ze zvuků bomb z druhé světové války, Micu zaujal: „Je to fakt srandovní, když vidíte, jak na to lidi tancujou.“ Ještě větším hrdinou Micy Levi je Harry Partch, vynálezce hudebních nástrojů a skladatel, který se k muzice stavěl s podobně kojeneckou zv(í)ědavostí jako Mica.

Micachu and The Shapes vystoupí 20. října v Roxy/NoD a jak zní vysavač naroubovaný na typický Björk-synth si poslechněte tady:


nod.roxy.cz
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika