Tleskač zahraje na Flédě

Tleskač zahraje na Flédě

20. 09. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Skupina Tleskač pochází z Plzně a hraje ska. Ale není to ska jen tak ledajaké, ale skutečné homemade ska, tzv. ska z Česka, žádná levné plagiáty a napodobeniny jamajských rytmů, tématiky či textů.
Tleskač zkrátka zpívají a hrají tak, jak jim zobák narostl. A to vždy s úsměvem, převážně nevážně a s dostatečným nadhledem. Ska v podání Tleskače je víc než o čemkoliv jiném hlavně o zábavě, vyskákání se na parketu a o usměvavých tvářích podupávajících si na druhou dobu. To vše samozřejmě není žádným tajemstvím, a navíc plzeňský ska orchestr, založený v roce 2000, se to rozhodně nesnaží ani skrývat, dokonce přišli i s vlastní teorií o původu ska. Stačí jen neznačit, že příběh začíná ve Stínadlech v kovárenské dílně jistého Milan Tleskač, staršího bratranec slavnějšího Jana Tleskače, a už vám musí být jasné, že na seriózní a vážnou strunu se tu skutečně brnkat nebude. Do dnešního dne má v současně době desetičlenná kapela na kontě dvě alba. Jejich debutové album Ska z Česka vyšlo v roce 2004, jeho mladší bratr Na předměstí Bory se narodil o dva roky později.

S úsměvem jde všechno lépe a Tleskač ukázali, že to platí i o ska. Nejsou rozhodně typickým zástupcem žánru, ale o tom to přeci je – dělat muziku podle sebe a podle okolí, tzv. ušít si ji na míru, žánr by neměl poskytovat omezení a hranice, ale spíše nástroje, postupy a řešení. Pokud jsou (anebo by mohli být) Tleskač vaší krevní skupinou, nenechte si ujít jejich koncert 7. října na Flédě.

Dodal: Ivo Pezlar, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: TLESKAČ

Středa 7. 10. 2009
Vstup: 150/180 Kč
Vystupují:
Tleskač
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika