Marcus Schössow vydal první umělecké album

Marcus Schössow vydal první umělecké album

24. 09. 2009  |  Autor: Ctira.d  |  Komentáře (1)
Marcus Schössow vydal své vůbec první umělecké album, které pojmenoval Outside The Box. Na tomto albu najdete celkem 17 pestrých skladeb. Tak pojďme si ho společně představit.
Celé album začíná melancholickým intrem When Life Turns Grey, které zni hodně temně a dominuje mu velice hutná, gradující melodie. Yellow Cabs vznikla ve spolupráci s Thomasem Sagstadem a jedná se o progressivně laděnou skladbu, jejíž bpm je o něco nižší, než u ostatních skladeb, a to rozhodně není na škodu, právě naopak. Na rozjezd se hodí výtečně.

Velice zajímavou skladbou je bezesporu Evil Machines Forever, která zní jako by ji dělal Deadmau5. A čím že mě tak tato skladba zaujala? To bude tou pořádnou basovou linkou a robotickým vokálem.

Po této temnější skladbě je na řadě The Opener. A je to otvírák k taneční části tohoto alba. Nechybí ji hravá melodie a dynamický spád. My Star je ten typ skladby, která vás při prvním poslechu chytne a nepustí. To bude dáno její jemnou melodií a hlavně díky ,,robo vokálu'', který perfektně doplňuje příběh této skladby.

A New Beginning je odrazem klasické tvorby tohoto zrzavého Švéda. To znamená, že v sobě skloubí výraznou melodii, doplněnou o jemný beat. Na tracku Light spolupracoval Marcus s Andy Duguidem a zpěvačkou Emmou Hewitt, jedná se v podstatě o jediný čistě vokálový track na albu. Při jejím poslechu vás napadne, že Marcus se na skladbě podílel svou melodií, Andy dodal beaty a Emma svůj hlas.

Po jemnější Light přichází pořádná porce energie díky skladbě Knor. Ta vás zajisté zaujme pořádně rozjetým beatem a štiplavě, vrzající melodii. Beast pokračuje v nastaveném tempu a opět mi trochu připomíná vzdáleně Deadmau5e. Má opět pořádnou basovou linku a hravou, vrzající melodii, která chytne a nepustí.

Pokud vás zajímá, jak zní spolupráce mezi Marcusem a Slovákem Robertem Burianem, tak si stačí pustit skladbu, která se jmenuje jako jeden slavný český nealkoholický nápoj. Ano, je to Kofola. Pokud by Kofola chutnala stejně, jak zní tato skladba, tak ji piji poměrně často. Jedná se o našlapanou tech-trance skladbu s pořádně agresivním beatem, euforickou trance melodii.

V Rusku pijí vodku, neboli In Russia Vodka Drinks You je skladba jež by se dala označit za pěkný party killer. Pořádná dávka energie, jednoduchá melodie, tohle prostě musí fungovat.

Dvě skladby v jedné tak by se dal označit Snare. První část obsahuje docela výraznou melodii, vzdáleně mi připomíná zvuk famfár, která z ničeho nic s končí, posléze se rozjede pořádně agresivní zvuk, až bych řekl změť několika zvuků dohromady. Docela zajímavý nápad, ale tady mi to moc nesedí. Možná by bylo lepší z téhle skladby udělat dvě samostatné.

Ještě štěstí, že pak následuje Kaboom, která nás vrací do zavedeného normálu. Její zvuk je lehce progressivní se skvělou party melodií a nejlepší na tom všem je, když to hraje pěkně dohromady. Kaboom vás zaručeně rozhýbe. From My Heart, poslední taneční skladba na Outside The Box, pokračuje v podobném duchu, ve kterém nás zanechal Kaboom. Je energická, s pořádným nájezdem a melodií, která zvedá ruce nad hlavu. Po této trance smršti následuje From Zero. Outro, které zní jako celé album. Pestře a neotřele.

Outside The Box si na nic nehraje. Je to poctivé taneční album, které bude fungovat stejně dobře u vás doma, jako v klubu. Pokud máte rádi více promyšlenější hudbu, tak si tohle cd nekupujte. Kdo se naopak chce u hudby prostě bavit a nechat tak své každodenní starosti na chvilku stranou, měl by o koupi tohoto cd rozhodně uvažovat. Určitě neuděláte chybu. 8/10

Ukázky k album najdete například na beatportu.
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
keep
28. 09. 2009 | 20:05:01
+0 | -0
Líbí se mi Ctira.dův nestranný náhled. Rozhodně pěkný článek
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika