V úterý začíná Designblok 2009

V úterý začíná Designblok 2009

03. 10. 2009  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (0)
Na rekordně velké ploše 6000 metrů čtverečních se bude od 6. do 11. října konat tradiční česká designová přehlídka Designblok 2009. Ústřední téma Jaro se rozprostře hned ve třech zcela nových Superstudiích v Praze.
Už po jedenácté se v hlavním městě Praha uskuteční na design zaměřený festival Designblok 2009, který si letos vybral jako hlavní téma Jaro, čímž se snaží navzdory finanční krizi vše znovu probudit a znovu obnovit. Program bude opět pestrý a po městě se otevřou obchody s interiéry, módou a designem, přehlídka představí módní návrháře, designérská studia, designéry, školy a instituce.

Praha se opět rozdělí do třech zón. První bude tradičně na Novém a Starém městě, druhou Holešovice a třetí Karlín. Doprovodný program se tentokrát bude nacházet ve třech takzvaných Superstudiích, které nabídnou rekordní plochu 6000 metrů čtverečních. První bude Superstudio Classic 7 v ulici Jánkovčkova, druhé bude jen pár kroků vzdálené Superstudio A1 a třetím bude čerstvě zrekonstruované Superstudio Domovina v ulici Na Maninách.

Mimo tradiční účastníky jako showroomy Bulb, Artemide, 3DH, Qubus, Konspeti, Kartell, Vitra a mnozí další přibudou i některé nové jako Bella Bruta, Simple Concept Store a Max Mara. Designblok 09 bude mít také několik premiérových českých účastníků jako značky Botas, výrobce světel Eco Design, výrobce lustrů Preciosa, hodinky Prim, kancelářský nábytek Prowork, čalouněný nábytek Polstrin a někteří další.

Mezi prvními potvrzenými zahraničními hosty je nizozemské designérské studio Makkink & Bey, vedené Jurgenem Beyem a Rianne Makkink, které na začátku roku začalo spolupracovat s asi deseti studenty z různých ateliérů z VŠUP a uskutečnili čtyřdenní workshop ve sklárnách. Výsledky workshopu bude spolu s ukázkami dosavadních prací prezentován v jednom ze Superstudií.

Více info a kompletní program na www.designblok.cz/2009
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika