Hitparáda mistra Ferryho Corstena

Hitparáda mistra Ferryho Corstena

26. 10. 2009  |  Autor: Tigi  |  Komentáře (0)
V sobotu 17.10 se v holandském městě Rotterdam konala akce Ferryho Corstena s názvem Full on Ferry: Masquerade. Po boku této trancové megahvězdy, měla vystoupit taková jména jako Marco V, BT či Duderstadt. Line- up byl natolik zajímavý, že jsme tedy nasedli do Langyho auta a vydali se směrem na severozápad.
Celá výprava pro mě začala v sobotu ráno, kdy mě přátelé vyzvedli v Praze u nuselského mostu. Cestou tam jsme prošli snad všemi možnými změnami klimatu. V Česku sněžilo, Německo celé propršelo a v zemi tulipánu svítilo sluníčko jak na počátku léta. Cesta příjemně utíkala a zhruba ve 20:30 jsme byli na místě. První osoby, které jsme na místě potkali, byli dva čeští občané žijící v Irsku. Pro nás velký šok a překvapení zároveň. Nic nám tedy nebránilo kolem desáté hodiny večerní vstoupit do haly. Respektivě do jedné z mnoha hal. Komplex Ahoy, který se nachází v rodném městě Ferryho Corstena, totiž čítá 5 hal. Mimochodem v tu stejnou chvíli zde vystupoval i Elton John.

Párty
Vstup byl opět bezproblémový, jak je na Holandských akcí zvykem. Netvořily se žádné fronty a uvnitř haly se nacházely námi oblíbené lockerboxy. Za poplatek 11 euro dostanete vlastní skříňku s klíčkem a při vrácení klíče dostanete nazpět 5 euro. Ceny na barech bych označil za standardní, namátkou 2dc heinekenu za 2,5 eura. Na osvětlení se oproti minulému roku evidentně šetřilo. Pár otočných hlav a nějaký ten laser mi na akci takového typu přijde málo, zachraňovala to velká ledková stěna za mixážním pultem.

Djs
Zhruba kolem jedenácté se nám představil místní borec Muzikjunki. Popravdě musím říct, že směs nudnějšího progressive a electro housu jsem v životě neslyšel. Proto jsem tento čas využil k načerpání sil po náročné cestě, abych byl připraven nahlavní hvězdu večera.

Mistr Ferry Corsten se na stage ukázal zhruba kolem jedné hodiny ranní a vůbec nás nešetřil. Kdo by čekal nějakou housovou návaznost na předešlý set tak je na omylu. Hned druhý track Binary Finary - 2009 (Vegas Baby remix) mě dokonale dostal do kolen. Následoval zpívaný live act v podání Novastar, který nám přišel prezentovat track Because The Remix, který vytvořil společně s hlavním protagonistou večera. Po 40 ti minutách jsme se dočkali prvních djských hostů. Nebyl to nikdo jiný než známá finská dvojka Super8 & Tab.

Zde se jednalo o back2back2back. Vzhledem k tomu, že každý z hostů se snažil prezentovat hlavně sám sebe, tak jsme mohli slyšet takové pecky jako Irufushi, Elektra či Suru. Ihned po jejich odchodu, dorazil pro mě nejočekávanější muž večera Marco V.

A nezačal ničím jiným než jeho hitem Unprepared, který si zpívala doslova celá aréna. I z toho lze usoudit, že "Véčko" je v Holandsku velice populární. Následovala předělávka staré klasiky Simulated 2010. Ferry se v nejzábavnějším back2back setu večera snažil konkurovat skladbou Brace Yourself od Jochena Millera. Marco do nás nasypal ještě 4 novinky z jeho chystaného alba (vyjde ke konci října) a za bouřlivého ohlasu odkráčel z pódia.

Pokračovala tedy krasojízda ve Ferryho stylu, za vše mluví skladby jako Shanti, Beautiful či Out Of The Blue. Při tracku Radio Crash se na pódium již připravoval Americký matador BT, aby nás hned prvním trackem dostal do varu.

Byl to jeden z nejintenzivnějších zážitků večera, když jsme slyšeli hrát BTho Flaming June živě na klávesy. Samozřejmě nesměla chybět ani jeho legendární skladba, kterou vytvořil společně s Tiestem – Love Comes Again.

Po vlažném poděkování se Ferry pustil do své třetí a pravděpodobně nejlepší sólo části. Totální hudební uspokojení nastalo v podobě tracků jako LEF, Rock Your Body Rock, I Love You či Right of Way. To už se ale chystali němečtí bratři Duderstadt, kteří sice zahráli pár hitovek typu On A Good Day či Made Of Love (Duderstadt remix). Unavený dav ale evidentně chtěl víc, než poslouchat nad ránem utahaný progressive.

Konec
Slovo tedy dostala poslední sólo jízda. Mohli jsme v ní slyšet například klasiku Adagio for Strings v nejlepší verzi od Ferryho Corstena. Čas utíkal jako voda a náhle nám mistr sděluje do mikrofonu, že zahraje poslední dva tracky a půjde se domů. Na závěr tedy zvolil řezničinu v podobě tracku od Yoji Biomehaniky a klasiku všech klasik Ligaya.

Světla se rozsvítila a vše nasvědčuje tomu, že se půjde domů. Dav si však začíná zpívat melodii legendárního tracku Punk. Dočkáme se proto tedy ještě jednoho přídavku a pak vidíme jak sám mistr beží ihned po skončení dolů za fanoušky, aby se jim odměnil podpisem či společnou fotkou. Zatleskali jsme a vyrazili směr jiho-východ. Nezbývá konstatovat, že párty byla velice povedená a pokud to příští rok jenom trošku půjde, tak vyrazím znovu. Rád bych poděkoval všem přátelům, se kterými jsme tuto cestu absolvoval a speciélně Langymu, který to celé odřídil tam i zpět.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FULL ON FERRY: MASQUERADE 2009

Sobota 17. 10. 2009
Vstup: Předpordej 39,- euro
Vystupují:
Ferry Corsten, Marco V, BT či Duderstand
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika