Dj San v rozhovoru pro Fabric

Dj San v rozhovoru pro Fabric

14. 10. 2005  |  Autor: erow  |  Komentáře (0)
Už dnes vystoupí ve Fabricu po boku krásné Laydee Jane holandský DJ San a tady Vám přinášíme rozhovor s ním..
Tak nejdříve nám prosím tě řekni, jak jsi se vlastně k hraní dostal?
Nejvíc mě určitě ovlivnil můj táta. Pamatuju si, že když jsem ještě bydlel u rodičů, vždycky tam v pozadí hrála klasická hudba. A byl to právě on, kdo mě naučil oceňovat staré mistry a na mnoha mých produkcích je to určitě znát. Rozhodnutí o tom, že se dj-ingu a produkci budu věnovat profesionálně, mě napadlo během jedné vteřiny. Prostě se to stalo a samotného mě to překvapilo. Odjakživa jsem byl do vinylů blázen a hraní jsem naprosto propadl v momentě, kdy jsem si poprvé vyrazil do klubu.

Jak by jsi popsal styl hudby který hraješ?
S ubíhajícím časem se vyvíjí i moje rozpoložení a názory na to, co hraju. Před pár lety jsem nejspíš hrál hodně progressive věci, ale dneska se přesunuju více směrem k Tech Housu, i když vliv progressive stále zůstává. Pokud padnu na dobrou trance skladbu, zahraju i tu!

Jak by se ti líbilo hrát jiný styl ?
Neomezuju se na jeden styl. Moje muzika vibruje mezi progressive a breakbeatem, přechází k tech housu s tranceovými vlivy – hraju to, na co mám chuť. Myslím, že poslouchat celou noc jeden styl by mohlo být docela nuda.

Seb Fontaine se nedávno údajně vyjádřil, že Progressive je nudná hudba bez atmosféry, co by jsi mu vzkázal ?
Ani nevím, že něco takovýho řekl, ale zdá se mi to jako docela zvláštní na někoho, kdo namixoval Global Underground, což je jedna z největších „progressive“ CD-kompilací na světě. Chápu, co tím myslí, protože některý progressive tracky můžou být docela nudný, ale ani jeden z nás tenhle druh progressive nehraje. Takováhle nedorozumění se stávají, protože lidi mají moc velkou potřebu si dneska muziku škatulkovat.

Kromě hraní se věnuješ i své produkci, která je hodně úspěšná. Která z těch tvých skladeb je podle tebe nej a kdo všechno hraje tvoje desky ?
Mojí nejúspšnější produkcí je bezpochyby Solid Sessions – Janeiro. „Janeiro“ se dostalo v 11 zemích do první desítky a zremixovali ho mimo jiných i Armin Van Buuren, Alice DeeJay, James Holden, Rui da Silva atd. Vznikly tři videoklipy a byla prodána práva na 60 kompilací. Dohromady se ho na kompilacích prodalo přes 1,5 mil. Moje desky už po léta hraje spousta dj’s, jako třeba Tiesto, Armin Van Buuren, Paul Van Dyk, Paul Oakenfold, John Digweed, Sasha, Nick Warren atd.

U kterého labelu desky vydáváš, nebo máš svůj vlastní ?
V minulosti jsem svoje věci vydával u různých labelů a budu v tom určitě pokračovat. Letos budu vydávat u tří - Beat Records (UK), Cyber Records (NL) a 19 Box (Japan). Na příští rok plánuju spolupráci se Sprout Music (GER) a Tribal Vision (CZ). Taky pošlu do světa něco z mýho vlastního labelu – Fektive. Letos na Fektive vyjde můj nový singl ‘Night Eyes‘.

Co si myslíš o budoucnosti vinylu ? Myslíš že digitální forma audio záznamu má u djs budoucnoust ?
Léta jsem byl vinylu absolutně oddaný, ale vím, že za pár let zmizí. Dřív jsem si pro sebe nechával vyrobit spoustu dubplates (vinyl který můžete získat pouze v jediné kopii), ale dneska se dá taková kopie vypálit na CD. To mi umožňuje dát dohromady skutečně exkluzivní sety, jelikož dostávám většinu muziky od labelů ještě předtím než s ní vyjdou na trh. Ale vinyly hraju dodneška, i když moc dobře vím, že krabice desek je asi 50x těžší než zásobník na cd ;)

Docela často hraješ v České republice, hrál jsi s PVD na Macháči, budeš hrát i na Time Warp v Praze a tedˇ i na residentní noci LayDee Jane - Crystal ve Fabricu, jak vnímáš českou scénu ?
Na český taneční scéně to rozhodně žije. Lidi mají spoustu energie a rádi paří. Moc mě tady baví hrát, stejně jako v dalších zemích východní Evropy.

Co si myslíš o LayDee Jane a jejím hraní ? Který z dalších českých djů tě ještě oslovil ?
Myslím, že LayDee Jane je fakt dobrá a má hodně našlápnuto. Umí s lidma na party navázat kontakt a navíc je to velmi sympatická osoba. Taky djka E-lite, má před sebou velkou budoucnost. Jednou hrála přede mnou a řekl bych, že je velmi slibnou djkou s výborným hudebním vkusem.

Kde všude a s kým budeš ještě tento rok hrát ?
Letos proběhne turné spojené s vydáním mého posledního CD - Dj San live at Elevate. Prozatím jsou potvrzená tahle města a země: Dillí (Indie), Banghalor (Indie), Kyjev (Ukrajina), Praha (Česká republika), Bukurešť (Rumunsko), Malta (Malta) a Bulharsko. Na silvestra turné ukončíme v Holandsku. Mimo rámec tohoto turné se chystám i do Tokia a Osaky v Japonsku, kde budu propagovat mojí novou desku, která vychází u tokijského labelu 19Box. Kromě toho mám před sebou hraní v Německu a mini tour v Brazilii, tuším ze 3 akce. Vážně nevím, kde se bude konat příští akce, ale tuším, že to bude release party v Dillí, kde klub Elevate sídlí. Tenhle večírek si přijede natočit MTV a kromě toho přiletí i z britského DJ Magu, aby o mě napsali dvoustránkový článek. Takže si asi dokážete představit, že je to pro mě celkem důležitá noc :)

Jak se těšíš do Fabricu a na co se můžou návštěvníci dalšího Crystalu těšit ?
Do Fabricu se moc těším, už jsem o tomhle klubu slyšel pár dobrých věcí. Bude to dobrá party, o tom žádná. Budu dělat co můžu, abych to tam pořádně rozjel. Uvidíme se tam!
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika