Tip na techno alba a kompilace na listopad

Tip na techno alba a kompilace na listopad

01. 11. 2009  |  Autor: Sonja  |  Komentáře (2)
Zahraniční produkce se může i během podzimu pyšnit řadou výtečných releasů a kompilací v oblasti techna, minimalu, tech-houseu i houseu. Proto nebylo jednoduché vybrat z takového množství pouhých pět tipů, které stojí dozajista za více než jeden poslech.

Johnny D - Point of no Return

Po svém loňském hitu "Orbitalife" vydal šikovný minimalista Johnny D koncem října na domovském labelu Oslo další povedený release. Ani ne tak minimalová, jako spíše houseová skladba "Point of no return", opět prezentuje Johnnyho originální a nenapodobitelný "feeling", který se bude skvěle vyjímat na parketu uprostřed dobře rozjeté klubové noci. Stejně tak ani druhá věc "Gardaness" rozhodně není k zahození. Téměř devítiminutový track charakterizuje hlavně jeho impulsivní basová linka, která je zvýrazněna atmosférickými vokály. Ani jednomu tracku rozhodně nemůže chybět ani zaobalení v Johnnyho typických tribal-minimalových perkusích.

Marco Bailey – Spicy

Svůj nejnovější počin vydal belgický dj a producent Marco Bailey na brémském labelu Confused patřící Oliverovi Huntemannovi. Možná právě proto zní jeho novinkový release tak trochu "jinak", než tomu bylo u jeho předchůdců. Marco se na nových skladbách doslova "vyřádil", výsledkem budiž jeden z nejnašláplejších tracků letošního podzimu se stejnojmenným názvem – "Spicy", který se stane určitě jednou z nejhranějších skladeb techno djs po celém světě. Ten, kdo si naopak radši ujíždí na latinsko-americkém aranžmá, jež je v poslední době u techno producentů velmi oblíbené, si určitě zamiluje druhý track "Caliente".

Len Faki - Death by House Remixes

Originál tracku „Death by House“ se stal hitem ze dne na den. Od jeho oficiálního vydání uběhnul už nějaký ten pátek, skladba se přesto hraje na parties stále s velkou oblibou. Nejspíš právě proto se rozhodli Adam Beyer & Jesper Dahlbäck tento track okořenit švédským feelingem a dát tak tracku krapet jiný rozměr. Remix je na první poslech plný síly a zvonivá siréna z něj udělala skladbu, na níž budou i závěrem noci partypoeple pařit z posledních sil. Remixu nemůže chybět ani neodmyslitelný vokál.
Dalšího remixu se ujal z Tokia pocházející A. Mochi, který ovšem zůstává poněkud zastíněn svými švédskými kolegy. Zasněný třetí remix Eda Davenporta je naopak povedeným tech-houseovým kontrastem k primárnímu dílku dvou Švédů. Death by House Remixes vyšlo v druhé půli října na labelu Cocoon.

Nekes/Marques - Apartment 4.4

Neodpustím si nezmínit ještě jeden release labelu Oslo. Němečtí producenti Nekes a Marques vytvořili další zdařilé houseové dílko s názvem Apartment 4.4. Velmi kvalitní houseový nášup totiž nemůžete totiž dostat od nikoho jiného, než právě od těchto dvou jmen. Především pak stejnojmenný Nekesův track Apartment 4.4 s nenásilným a jednoduchým vokálem je velmi působivé a moderní houseové dílko. Ani Marques nezůstává pozadu s druhým trackem Filter Tool, i když Nekes (alespoň u mě) o pár procent přece jenom vede.

Onur Özer & Tobi Neumann -Green & Blue 2009

Dva výteční Djs a producenti stojí za kompilací ke stejnojmennému eventu „Green & blue“. Důkazem výběru excelentních tracků z oblasti techna, tech-houseu a minimalu budiž skvělá producentská jména, která nenaleznete na žádné jiné kompilačce: Moodymanc, Reboot,Matthias Kaden, Schlomi Aber & KennyLarkin, Solomun & Jackmate, Tolga Fidanoder Daze Maxim. Takové tracky ve spojení s bravurními mixy této dvojky určitě stojí za poslech. Kompilace vyšla v říjnu na labelu Cocoon.
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Lahire
17. 11. 2009 | 23:16:12
+0 | -0
jj chtelo by to casteji takove recenze :)
Fill
02. 11. 2009 | 08:56:29
+0 | -0
Výborná recenze,jen tak dal!Chtelo by to ,ale casteji!
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika