Ferry Corsten: Vracím ke svému pojetí trancu

Ferry Corsten: Vracím ke svému pojetí trancu

29. 11. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Už tuto sobotu se představí v klubu SaSaZu jedinečná live show Ferryho Corstena Twice In A Blue Moon: The Experience. Po odstartování tour v Malajsii a putování po Kanadě a Austrálii se konečně dočkají i čeští příznivci této trancové star, kteří si mohou užít headlinera festivalu Mácháč v exkluzivním šestihodinovém setu
Zaznamenal jsi nějaké nedostatky na hudební scéně, které jsi dříve nepociťoval?
Postrádám interakci mezi lidmi, kteří mají hudbu rádi. Například když jdu koupit nové desky – dříve jsem měl okruh lidí se stejným zájmem a všichni jsme se těšili na novou zásilku. Chápu, že lidé to dělají dnes podobně a díky internetu trochu jinak, ale tohle mi třeba chybí. Jsem v tomhle asi trochu staromódní.

Co je podle tebe základ pro úspěšný trancový track?
Pro mě je trance ztělesněním silné a chytlavé melodie se správným „drajvem“. Ne vždy to je jen o nekonečných nájezdech. Jde to mnohem lépe, když je to právě energie, která dává důraz na melodii.

Tvůj sound je dle názorů většiny vždy svěží a velmi inovativní pro hudební scénu. Kdy podle tebe přicházejí ty změny?

Nevím, není to zrovna věc, kterou bych měl v úmyslu. Když pracuju s nějakou hudbou déle než je zdrávo, začíná mě nudit a zkouším zas něco nového. Někdy je to i zvrat o 180°, když to pak porovnám s tím, co dělám obvykle. A to pak zní opravdu dost nepřirozeně. Ale na druhou stranu toto jsou momenty, kdy se rodí v mé produkci opravdu velké věci.

ferry cosrten

Tvé poslední album Twice In A Blue Moon se ubírá opět trochu jiným směrem. Můžeš za sebe říct, zda jsi maximálně spokojen, …nebo bys zpětně něco změnil?
Corsten: Po několika letech přecházení mezi různými žánry a styly se pomalu opět vracím ke svému pojetí trancu. TIAMB je podle mě skvělá směs mého dřívějšího experimentální zvuku a toho, co se dá nazvat jako trance zítřka. Jsem opravdu spokojen, jak to album zní. A abych řekl pravdu, dokud bych nebyl, tak by to album mé studio nikdy neopustilo.

TIABM je velmi romantické album. Myslíš si, že právě trance reflektuje tu romantickou stránku elektronické hudby?

Určitě! Myslím, že mnoho klasických trancových tracků má romantický a melodramatický základ.

Když se jedeš tour, tak máš opravdu rušný program. Jak přitom zvládáš ještě dělat novou tvorbu?
Je to celkem náročné, zvlášť od chvíle, kdy mám dcerku. Beru si ale vždy svůj laptop a „mini studio“, takže jsem schopen pracovat i na cestách. Abych řekl pravdu, vyhovuje mi to. Je pro mě občas lepší skládat někde v hotelu a v klidu, daleko od všeho shonu.

O některých djs se občas proslýchá, že utrácejí velké peníze za opravdu kuriózní věci. Vzpomeneš si nějaký svůj opravdu drahý špás?

Zúčastnil jsem se letu bez tíže (zero gravity flight). Bylo to před několika lety v Moskvě a splnil se mi tak skoro jeden velký dětský sen, takže mohu s klidem říci, že to za to opravdu stálo.

Dodal: Petr Tajčman, Pink Dot
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FERRY CORSTEN

Sobota 5. 12. 2009
Vstup: 690-790 Kč, na místě 890 Kč
Vystupují:
Ferry Corsten a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika