Výsledky Red Bull Music Academy 2010

Výsledky Red Bull Music Academy 2010

02. 01. 2010  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (0)
Basové linky a beaty hranice mezi státy rozhodně nezastaví. Tím spíš v dnešní internetové době. Hudební styly tak neustále prosakují do nových krajin a tam se jejich podoba přizpůsobuje místním zvykům.
Red Bull Music Academy, která během své více než desetileté existence přivezla vybrané studenty do světových metropolí jako New York, Sao Paulo, Cape Town, Melbourne či Barcelona, platí za líheň toho nejsoučasnějšího zvuku hudební scény. Hudebníci z celého světa během letní aplikační fáze posílali přihlášky na následující ročník, který se uskuteční v Londýně mezi 7. únorem a 12. březnem 2010. Počet přihlášek, které před sebou teď má organizační tým, odráží nejnovější trendy a hudební mexické vlny, které obíhají současný svět

redbull music academy

O dnešním profesionálním fotbalu se říká, že na světové úrovní už neexistuje žádný outsider. Když jsme viděli letošní přihlášky, bylo jasné, že ani v hudbě neexistují žádné zpátečnické země: dorazily historicky první přihlášky z Angoly, Ghany, Kataru, Kyrgystánu a Jižní Korey nebo desítky demo cédéček z Ruska, Jižní Afriky a karibských států. V roce 2009 není na planetě stát, kde by nevznikaly beaty. V Akademii jsme teď svědky toho, jak jsou muzikanti z Afriky a blízkého východu hudebně i technologicky v obraze, stejně jako jejich kolegové z ostatních časových pásem.

Porota Red Bull Music Academy letos zatím dostala přes 2000 přihlášek z celého světa. Vypadá to, že hudební scéna nikdy nebyla propojenější. I když přihlášky stále proudí do kontrolního štábu v německém Kolíně, už teď je zřejmý nárůst uchazečů z USA, Portugalska, Kanady, Íránu, Francie, Jižní Afriky, Irska, Chorvatska, Česka a Maďarska.

V souvislosti s hudbou, která s přihláškami dorazila, můžeme konstatovat, že malá ale vlivná londýnská dubstepová úderka svými šlahouny zasahuje beatmakery po celém světě a nejeden experimentální producent do svých skladeb zapracovává hluboký dubstepový bas. A podobně vlivní jsou mainstreamoví rappeři jako Kanye West nebo KiD CuDi, kteří zpřístupňují americkým undergroundovým beatmakerům zvuk evropského electra. Zaznamenali jsme i zvýšený počet přihlášek s kvalitní indie kytarovou tvorbou.

Porota akademiků, která čítá rozmanitý mix fundovaných novinářů, DJů, majitelů labelů a promotérů, se probrala přihláškami a vybrala 60 participantů. Bohužel pro nás, nebyl vybraný nikdo z Česka ani Slovenska, ale to není důvod ke smutku, příležitost je otevřená i do dalších ročníků, a jak potvrdí mnozí minulí účastníci, opakovaná snaha se vyplatí. Než nastane aplikační fáze, můžete si zkrátit čas v obří sbírce Red Bull Music Academy Radia (http://www.redbullmusicacademyradio.com), která čítá více než 2000 živáků, DJ setů a unikátních rozhovorů.

Dodal: Ondřej Hlaváček alias Nailer, Red Bull Music Academy
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika