Nu-jazzoví Jaga Jazzist mají novou desku

Nu-jazzoví Jaga Jazzist mají novou desku

25. 01. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Norští Jaga Jazzist se novou deskou One-Armed Bandit vrací škatulky nu-jazzu, v které na sebe upoutali celosvětovou pozornost. Ačkoliv má aktuální album díky epizodě v Chicagu, kde ho leader kapely Lars Horntveth finalizoval, nový zvuk, deska splňuje všechna kritéria veleúspěšné nahrávky Stix z roku 2003, který byl pro Jaga Jazzist zlomový.
Lars říká, že se na „jednorukém banditovi“ potkal klasik Wagner s Afričanem Fela Kutim. Album by podle Jaga Jazzist mohlo sloužit jako soundtrack k fiktivnímu, prvnímu „Nollywoodskému“ eposu o Vikinzích.

Zakladatel Jaga Jazzist Lars Horntveth desku One-Armed Bandit (výherní automat) začal psát počátkem roku 2008. Hledal cestu, kterou by zvuk nyní devítihlavého tělesa posunul v návaznosti na předchozí desky Stix a What We Must. Inspiraci dostal právě při poslechu nejvýraznějšího představitele afrobeatu Fila Kutiho. Všechno najednou do sebe začalo zapadat a titulní skladba byla na světě.



Od posledního alba What We Must, které vyšlo na britské značce Ninja Tune v roce 2005, se v Jaga Jazzist objevily dvě nové tváře Řystein Moen a Stian Westerhus. Kapela si k nahrání novinky pronajala chalupu ukrytou hluboko ve švédských lesích. Od začátku tam s nimi byl i jejich zvukař Jřrgen Trćen, spjatý s Jaga Jazzist od jejich prvních dnů, ale po třech týdnech ho začalo trápit hučení v uších, a tak desku domíchal věhlasný zvukový inženýr John McEntire v Chicagu.

Ninja Tune z novinky lídrů světového nu-jazzu uvolnili z deseti skladeb k volnému stažení dvě – One-Armed Bandit a Toccata.

Tracklist One-Armed Bandit

1. The Thing Introduces...
2. One-Armed Bandit
3. Bananfluer Overalt
4. 220 V / Spektral
5. Toccata
6. Prognissekongen
7. Book Of Glass
8. Music! Dance! Drama!
9. Touch Of Evil




Dodal: Pavel Eichler, Next Level
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: JAGA JAZZIST

Sobota 6. 3. 2010
Vystupují:
live: Jaga Jazzist
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika