Tipy na alba a kompilace v únoru

Tipy na alba a kompilace v únoru

29. 01. 2010  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
V únoru se na nás zase snese spousta dobré muziky. Dlouho očekávaná alba „Heligoland“ od Massive Attack a „Black Light“ od Groove Armady, ale také pár indie a elektro lahůdek: Pantha Du Prince nebo Yeassayer. Více v přehledu.

The Album Leaf: A Chorus of Storytellers
(Vyjde 2. února)

Projekt Jimmyho LaValle, kytaristy kapely Tristeza, na sebe poprvé upozornil albem „An Orchestrated Rise To Fall“a následně v roce 2001 druhou dlouhohrající deskou „One Day I´ll Be On Time“. LaValle úzce spolupracoval se členy kapely Sigur Rós – výsledkem pobytu v jejich islandském studiu bylo CD „In A Safe Place“. „A Chorus of Storytellers“ vychází 2. února na labelu Sub Pop a slibuje to, v čem LaValle nejvíc vyniká: kytarové zvukové stěny doplněné jemnou elektronikou přecházející někdy do ambientních poloh.

Massive Attack: Heligoland
(Vyjde 8. února)

Massive Attack si na nové album pozvali hosty, které jejich fanoušci znají z podzimního turné: Damon Albarn, Martina Topley Bird nebo Tunde Adebimpe. Na podzim se objevila první ochutnávka v podobě čtyřtrackového EP „Splitting The Atom“ a teď konečně slibované album.

Yeasayer: Odd Blood
(Vyjde 9. února)

Z indie dílny a centra současné alternativy, Brooklynu, pochází kvartet Yeasayer, experimentální multižánrový outfit, co na sebe upozornil debutem „All Hour Cymbals“. Extrémně vydařené album, zručně namíchané z elektra, rocku, dubu a etna, si vysloužilo hvězdné recenze a zástupy fanoušků. Ti teď čekají na „Odd Blood“, které vychází 9. února u labelu Secretly Canadian.

Pantha du Prince: Black Noise
(Vyjde 9. února)

Němec Hendrik Weber, tvořící pod jménem Pantha du Prince, patří do krabice s označením minimal techno. Avšak podle mnoha nadšených ohlasů k jeho singlu „The Splendour“ (ke stažení na www.roughtraderecords.com) a spolupráce s Noah Lennox z Animal Collective nebo LCD Soundsystem, by jeho nová deska „Black Noise“ mohla zaujmout i jinak zaměřené posluchače.

Groove Armada: Black Light
(Vyjde 23. února)

Andy Cato a Tom Findlay jsou zpět s šestým albem, které má být plné zvratů. Říkají: „Mohli jsme splácat další desku plnou ragga housových pecek a pár chill-out nápěvků a mohli jsme to mít s krku. Ale ani jeden z nás už se nechceme opakovat a tak jsme šáhli zpět k lidem a kapelám jako Bowie, New Order, Roxy Music. A taky k těm, kteří to dnes vedou: LCD Soundsystem, Friendly Fires, Klaxons, Ladyhawke a MGMT.“ Tak sem s tím!

David Byrne & Fatboy Slim: Here Lies Love
(Vyjde 23. února)

Slavný hlavně svým frontmanstvím v proslulých Talking Heads, David Byrne se po spolupráci s Brianem Eno na desce „Everything That Happens Will Happen Today“ vrací s albem „Here Lies Love“. Tentokrát to není Brian Eno, ale Fatboy Slim, který se na albu hudebně podepsal. A vsadím se, že namísto folku a gospelu, které se otiskly na Everything That Happens…tu bude k slyšení něco trochu jiného. Ale kdo ví.

Efterklang: Magic Chairs
(Vyjde 23. února)

Třetí studiové album těchto dánských wizardů, kteří odbourali svou rodnou zemi debutem „Tripper“. Album vyznačující se důrazem na orchestrální provedení skladeb, crescenda, hudební laviny nebo naopak chvilky ticha, bylo přijato s nadšením a srovnáváno třeba s „Agaetis Byrjun“ od Sigur Rós. Magic Chairs má být vykročením novým směrem.

Xiu Xiu: Dear God, I Hate Myself
(Vyjde 23. února)

Politika, sex, láska, rodina a sebevražda. Pět témat, jimiž se Jamie Stewart, mozek a hlas kapely Xiu Xiu, na svých albech zabývá. Většinu jeho afektovaně uřvaných nebo dramaticky ušeptaných desek byste svým známým asi nedoporučili, ale jako pozadí pro vaši malou individuální revoluci poslouží nadmíru dobře. Ostatně název nové desky „Dear God, I Hate Myself“ mluví za vše.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika