DVD Věčný svit neposkvrněné mysli

DVD Věčný svit neposkvrněné mysli

24. 10. 2005  |  Autor: Demno  |  Komentáře (0)
Nedávno se mi dostalo toto vskutku vyvedené DVD, myslím tím film, ne bonusy, do mé mechaniky a já jen nevěřícně koukal na bravurní výkony Jima Carreyho. Dřív jsem ho znal jen coby komediálního showmana, ale že dokáže zahrát tak přesvědčivě i dramatickou roli, to jsem opravdu nečekal...
Film:

Joel a Clementine byli pár, ale rozešli se. Když se Joel jednoho dne pokusí vše urovnat, zjistí, že si Clementine nechala u společnosti Lacuna provést zákrok, při němž jí byly z mozku odstraněny vzpomínky na něj. Joel se rozhodne ‚pomstít‘ stejným způsobem, ale při zákroku si uvědomí, že vlastně Clementine vymazat nechce. Začíná honička, při níž oba utíkají ­Joelovým podvědomím. Těsně před zákrokem odpovídá doktor Mierzwiak na Joelovu otázku ohledně rizika poškození mozku kruciální větou: „Technicky jde o poškození mozku.“ Poškození mozku je v tomto případě poškozením našeho já, protože vzpomínky nás dělají tím, kým jsme. I ty bolestné. Toto tvrzení rozvinul Charlie Kaufman v příběh, který je ze všech jeho scénářů nejvíc nabitý emocemi.

Bonusy:

No, nic moc: propagační film o filmu, klip a reklamní spot společnosti Lacuna jsou na jedno použití. Vystřižené scény jsou bez komentáře nicneříkající. Na druhou stranu je opravdu zajímavý rozhovor s Carreym a Gondrym.

Názor diváka:

Ještě před shlédnutím jsem myslel, že mi Kauffman ukradl námět a částečně i scénář. Ale potom, začal jsem se tak omlouvat Charliemu, jak jen to šlo. Protože na tenhle film je i můj scénář krátkej. Někdy jsem byl opravdu moc zmatenej co se děje, taková moje schizofrenie :o). A to znamená, že každý musí tento film shlédnout vícekrát. A nejen kvůli zmatenému Jimovi, ale aby odhalil všechny detaily, které nebyly poprvé zaregistrovány. Jen mě trošku mátla Mary (Jane) ze Spider-mana. :o) Všichni říkají: Jo Kaufman je dobrej, ale myslím že by si i titul "dobrej" zasloužil režisér tohoto snímku Michel Gondry, protože nebýt jeho, neviděli bychom perfektně osvětlené tváře kuželem světla. A co Jim Carrey a jeho gesta, kterými je nezapomenutelný (nečekejte jich plno jako v Masce nebo v Ace Venturovi). Je prostě mnoho důvodů jít na tento film a zapamatovat si ho. Ale zásadně NEMAZAT z paměti. ;o)

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika