Festival Trans Musicales míří do Brna!

Festival Trans Musicales míří do Brna!

17. 02. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jeden z nejstarších a nejkultovnějších festivalů Evropy se představí 25.-26.3 ve své klubové podobě v Brně na Flédě! Po Pekingu a Moskvě se tak Brno stane třetí destinací na světě, která bude seznámena s konceptem tohoto úžasného festivalu, který v roce 2008 oslavil 30 let trvání!
Festival se bude konat ve dvou dnech v klubu Fléda a bude zařazen zcela logicky jako vyvrcholení tradiční oslavy francouzské kultury Bon Jour Brno. Zároveň bude symbolizovat i oslavu 45ti let trvající spolupráce měst Rennes a Brno.



Trans Musicales patří mezi nejzajímavější hudební akce starého kontinentu. Festival nabízí každý rok (zatím) neznámé, a přesto velmi zajímavé kapely. Přestože nesází na hlavní headlinery, měl tu čest přivítat velká jména jako Nirvana, Beastie Boys, Kraftwerk nebo The Fugees. Nutno ale dodat, že jména jako Nirvana, Lenny Kravitz, Bjork a další hráli na tomto festivalu v době, kdy o nich vědělo pár zasvěcených! A právě vizionářská dramatugie je jedním z hlavních kouzel festivalu, který je ozdobou města Rennes! Počátky se datují do roku 1978 a organizátoři se drží zásady, že žádná kapela nehraje na akci dvakrát. Vždy se jedná o fůzi více žánrů a toleranci a přijetí těch ostatních z festivalu.



V roce 2008 měla Česká republika ve Francii i své zástupce, koncertně se předvedli např. Le Pneumatique. A co se chystá na Brno? Po technické stránce čekejte originálně řešená světla a dekorace, nadstandardní zvuk, retrospektivní výstavu nadčasové grafiky plakátů fetsivalu. A vystupující? Možná vám momentálně nikdo z vybraných interpretů nic neřekne, ale nebyla by škoda minout koncem března na Flédě třeba právě “začínající Nirvanu”?!

Festival se koná za podpory měst Rennes, Brna a Francouzské aliance

http://www.lestrans.com/



Dodal: Tomáš Ondráček, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TRANSMUSICALES FESTIVAL

Čtvrtek 25. 3. 2010 až Pátek 26. 3. 2010
Vystupují:
25.3. DJ Missill(Fr) , The Popopopops (Fr), The Wankin’ Noodles (Fr), Modul Club (Fr), Mr Elegantz (Fr), 26.3. Dat Politics (Fr), Danton Eeprom (Fr) , Le Pneumatique (Cz), Success (Fr), , The Popopopops dj set (Fr),Théo Gravil (Fr), Bobby Hardcore Liberace (Fr)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika