FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Program festivalu Hrachovka je téměř kompletní

Program festivalu Hrachovka je téměř kompletní
17. 02. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) 17. ročník hudebního festivalu Hrachovka 2010 proběhne v sobotu 14. srpna 2010 v Hrachovci u Valašského Meziříčí (2 km od Valašského Meziříčí, směrem na Rožnov pod Radhoštěm).
Airfare

Chcete rock´n´roll? Tihle tři přidrzlí kluci vědí, jak na to. Česko-americká bandička má našlápnuto na opravdu dobrou muziku, už proto, že ji dělají tak, jak se hudba dělávala „za starých časů“.

Bugaboo

Spíš než skupina hudebníků je tahle kapela něčím jako symbiózou nezávislých umělců, kteří sice našli společnou vlnu, ale přesto zůstávají individualitami.

Cocotte Minute

Tihle nu-metaloví cápci vydali v roce 2009 novou desku Sado Disco, na kterou jsme se těšili jako děti do cukrárny. Není to rozhodně žádný uhlazený popíček, ale docela nářez, který nám proletěl ušima tam a zpátky a pak ještě několikrát.

Discoballs

Energické skáčko s kytarovými prvky punk-rocku je výborně melodickou ukázkou toho, že i my, Češi, se dokážeme s takovou muzikou pěkně poprat. To samé platí i o anglických textech, které Diskokoulím jdou pěkně od pusy.

Eddie Stoilow

Nazvěme je volným pokračováním projektu Ian sen, které se přetransformovalo v Eddie Stolow před 5 lety. A o co tady jde? Tak trochu o pop, i když to není tak úplně jisté. Do jejich tvorby se míchá snad každý hudební žánr, o kterém jsme kdy slyšeli.

Electrick Mann

Valmezští miláčci Electrick mann jsou lahůdkou pro všechny, kteří to mají radši neomaleně, až tvrdě. Tihle kluci si rozhodně neberou servítky, ani nenasazují rukavice, a pokud ano, tak proto, aby s nimi dělali něco, o čem byste mamce asi povídat nemohli.

Charlie Straight


Debut She´s a Good Swimmer rozvířil v loňském roce české hudební jezírko, a to tak, že vlny se na něm houpu ještě teď. Není se čemu divit. Kapela s výrazně přiznaným britským zvukem si totiž vyhrnula rukávy a chystá se nám ukázat, jak má muzika vypadat.

Innocens

Image českých Nightwish může sem tam klamat. Původně akustický projekt Innocens se postupně vyvinul až k orchestrálním skladbám, které zní na pozadí kytarových rifů a které doprovází zpěvačku Katerinu.

Jan Budař a Eliščin band

Tahle muzika je zase trochu jiný šálek čaje. Vlastně to není ani tak muzika jako hudební atrakce. Rýmy a jazykohry, ze kterých skládá Budař texty, se prolínají s hudbou která má kořeny ve folku, jazzu nebo blues a sem tam zabrousí i do rockových forem.

Marek Gabriel Hruška


Synek z Ostravy je velkým překvapením pro všechny, kdo ho slyší poprvé. S vizáží britského punkera zpívá Marek Gabriel Hruška neuvěřitelným hlasem texty, které jsou přinejmenším bláznivé, když nechceme říct, že přímo šílené.

Michal Hrůza

Tenhle hitmaker, skladatel a textař se v minulých letech stal kontroverzní postavou české hudby, když opustil skupinu Ready Kirken, která patřila k hvězdám českého popu, a vydal se na sólovou dráhu.

Narcotic Fields


Z experimentální elektroniky Narcotic Fields vám naskočí jemná husí kůže na páteři, protože jak už to u elektroniky bývá, zpěvaččin hlas je něčím neuvěřitelným. V tomto případě vychází z hrdla Terezy Kopecké, kterou sem tam doplňuje také hlasový podkres Tomáše Bayera.

Polemic


Slovenská SKA legenda zraje jako víno. Sami si říkají SKA-pionýři nebo taky jedna z nejdůležitějších SKA-reggae kapel ve střední Evropě a nadsázka je to jenom trochu. Polemic letos slaví 20 let od vzniku.

Skyline

Ale tohle je opravdu česká pecka. Drum´n´bass a elektronika se skvělými divokými texty a na pódiu rozjetá show lidí, na kterých je vidět, že je tahle věc opravdu baví. Bonusem je pak hlas Marky Rybin, bývalé frontmanky Gaiah Mesiah.

Southpaw

Pražští britpopoví bardi v čele s charismatickým leaderem Gregory Finnem přínáší další kousek britské kytarovky do naší hudební mozaiky. Od roku 1996 už nahráli 5 alb a několik jejich hitů samozřejmě proběhlo i rádiovým prostorem.

The Plastic People of the Universe

Zakázaní, undergroundoví, kdysi věznění legendární členové legendární kapely The Plastic People of the Universe hrají od roku 1968. To vypadá na pěkně vyčpělou bandu, řekli bychom. Stačí však navštívit jediný koncert a poznáte, že opak je pravdou.

Vladimír Cirkus


Po úspěšně zvládnuté sabotáži klasických a fádních lifestylových magazínů zábavným pořadem „Sabotáž Tobiho a Vladimíra“ v České televizi, se Vladimír, jeden ze členů úspěšné moderátorské dvojice, rozhodl sabotovat Českou populární hudbu. Zakládá kapelu Vladimír Cirkus a společně s ní nahrává písně, které by se daly označit, jako „Sabotážní pop.“

Žlutý pes

Kdo ještě neslyšel Žlutého psa naživo, zapomněl se za českou rockovou scénou o takových 30 let. Takovou dobu už tihle chlápci hrají svůj bigbít. A ano, samozřejmě, jsou další legendou v naší festivalové polívce.

Dodal: Hrachovka.cz
HRACHOVKA

HRACHOVKA

Sobota 14. 8. 2010
Předprodej 300 až 350 Kč, na místě 400 Kč
Vystupují:
Polemic, Martin Chodúr, Charlie Straight, PSH, Žlutý pes, Jan Budař a Eliščin band, The Plastic People of the Universe, Skyline, Airfare, Skrznaskrz, Elektrick Mann, Cocotte minute, Znouzecnost, Narcotic Fields, Michal Hrůza, Bugaboo, Eddie Stoilow, Marek Gabriel Hruška, Innocens, Philip TBC, MC Vaant, Sayko, Raprodux, Kuzniegef, Southpaw, Discoballs, Vladimir Cirkus a Cimbálovka od Mezříča
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |