Zazpívá na koncertu Bushida i Božský Kája?

Zazpívá na koncertu Bushida i Božský Kája?

21. 02. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Bushido - jediný německý rapper, který je díky \"věčně mladému\" duetu s nestárnoucím Karlem Gottem opravdu známý i u nás se chystá na svůj první koncert v Praze. Z pódií vyprodaných hal, z autogramiád, kde žmoulají památník uslzené fanynky v nekonečných frontách přijíždí 21. dubna do pražského Lucerna Music Baru.
Premiérově se tak předvede publiku, co z jeho sedmi studiových alb zná nazpaměť jednu skladbu a překlene jazykovou bariéru, dělící ho od fanoušků s německou slovní zásobou "ajns, cvaj, policaj" a "dů bys švajn". Vůbec poprvé se naskytne možnost něco podobného vidět na akci Ein Kessel Boombox aneb možná přijde i Karel Gott.



Bushido má ze všech německých rapperů na kontě asi nejvíce nej. Je nejprodávanější (za svou kariéru už dostal do pokojů svých fanoušků přes 2 miliony CDs), nejžádanější, nejkontroverznější, nejslavnější, nejbohatší a má z nich asi i nejzvláštnější cíl - chce se stát starostou Berlína... Jeho životní pouť splňuje všechny atributy pohádkového příběhu o raperovi, co se dostal z problémů zlobivého dítěte s tátou z Tuniska a německou mámou, z ulicového biznisu a problémů se zákonem až na vrcholky hitparád, podnikání v oblasti realit nebo vlastní kavárně, kde můžete srkat presso se dvěma a přitom mrkat na jeho zlaté a platinové desky a ani tak neztratil nic ze svého pouličního kreditu.

Bushido má venku celkem 7 studiovych alb. Jeho deska "Vom Bordstein bis zur Skyline" je považována za první německý gangsta rap. K tomu má na kontě undergroundové desky i mixtapy. Patří mu i zářez za největší beef v historii německého rapu s jeho bývalým labelem Aggro Berlin. Na poličkách má několik cen Echo i MTV Europe. Je tak zajímavou osobností, že lidi zajímá i čtení jeho autobiografické knihy ("Bushido") a protože ani to nebylo jeho fanouškům dost, dorazil 4. února i na stříbrné plátno v podobě filmu "Zeiten ändern dich".



Vše ostatní ale bledne při srovnání s jeho majstrštykem. Koncem roku 2008 udělal Bushido něco, o čem nikdo nahlas neuvažoval, o čem možná někdo z českých rapperů snil, ale to jen když byl doma sám, aby o tom náhodou nemluvil ze spaní. Bushido splnil tajná přání a porušil všechna rapová tabu zároveň, když nahrál duet s Karlem Gottem. Těžko představitelná kombinace Bushido + Karel Gott aneb potetovaný gangster rapper s kořeny v Tunisku a trvalým bydlištěm v Berlíně a pětatřiceti násobný Zlatý slavík - "Zlatý hlas z Prahy" se ve skladbě "Für immer jung" stala skutečností a monstrózním úspěchem. Stala se skladbou, která seděla na vrcholcích hitparád tak dlouho, až z toho měla mravenčení.

Jestli nakonec do Lucerna Music Baru 21.4. dorazí i Božský Kája se nejspíše dozvíme až na místě, zcela jistě tam ale prvně bude King Bushido a protože si tenhle milník jistě nechcete nechat ujít, můžete si zatím procvičit "nemetská slovítška" jako "wundabá", "total fenomenál", "unglaublich", "haló" nebo "auf výdr zén", ať nejste mimo.

Více informaci zde

Dodal: Martin Boltík, Depo Crew
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EIN KESSEL BOOMBOX

Středa 21. 4. 2010
Vystupují:
Bushido (Ersguterjunge, Berlin, D) Tafrob aka Paul Geier DJs: Pufaz aka Rudi Völler, Chocolatic aka Felix Antoan Schaumbad
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika