FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Americký festival Coachella

Americký festival Coachella
24. 02. 2010   |   Autor: Lukáš Pokorný   |   Komentáře (1)
Stejně jako je nepřehlédnutelná americká indie-rocková scéna, nelze si nevšimnout festivalové hvězdy s názvem Coachella. Tři dny nejen indie, ale i elektro a dj nášupu si budou moci dopřát asi jen ti, kteří mají to štěstí a jsou zrovna poblíž – proč se ale aspoň nepomazlit se jmény, které se letos do Kalifornie sjedou?
Při pohledy na fotky z minulých ročníků si nejde nevšimnou, že Coachella není jenom obyčejný hudební festival. Vizuální a světelné performance, street art, workshopy. 11. ročník tohoto festivalu, který běží tři dny prakticky uprostřed pouště, začal neoficiálně 5. listopadu 1993, když se Pearl Jam rozhodli bojkotovat Ticketstream a uspořádali pro 25 000 fanoušků koncert na zelené louce v místě, kde se dnes festival koná. O 6 let později se tamtéž uskutečnil první ročník festivalu s oficiálním názvem „Coachella Valley Music and Arts Festival“, který ale zastínily finanční problémy a problémy okolo festivalu Woodstock 99, kde došlo k výtržnostem a požárům. V roce 2000 byla přestávka, ale od roku 2001 se festival koná pravidelně – z původního jedno- a dvoudenního festivalu se vyklubala třídenní přehlídka toho nejaktuálnějšího, co se na hudební scéně děje. Ani letos tomu nebude jinak.

Coachella proběhne vzhledem k teplotám šplhajícím v létě k 50 stupňům už od 16. do 18. dubna 2010. Tři dny stojí 269 USD, což je v přepočtu něco kolem 5000 Kč. Vzhledem k tomu, co Coachella nabízí, to je za babku.



Hlavními headlinery během třech festivalových dnů jsou třeba Gorillaz, Faith No More, Muse, Thom Yorke, obnovení Orbital, Tiësto nebo rapper Jay-Z. Do Kalifornie ale přijedou také LCD Soundsystem, kteří usilovně pracují na nové desce, bývalá členka elektronického dua The Knife Fever Ray nebo Hot Chip. Nebudou ale chybět ani Vampire Weekend, jejichž „Contra“ před nedávnem dobylo žebříčky nezávislých amerických hitparád nebo nadějný debutant, kapela XX, která si tak pochvalovala pražské publikum ze svého vystoupení na Strahově 007. Další jména se také ještě obejdou bez dalšího komentáře. Deadmau5, David Guetta, Them Crooked Vultures, Charlotte Gainsbourg, Devo, Dirty Projectors, Whitest Boy Alive, MGMT atd. atd.

Od roku 2003 byla jediným ročníkem, který nebyl kompletně vyprodaný, Coachella 2008. Za zmínku stojí také počet kapel, které v Kalifornii odehrály buď první nebo některý další ze svých „reunite“ koncertů. V roce 2004 to byli punkeři Pixies a Kraftwerk, rok na to Nine Inch Nails a Cocteau Twins. Daft Punk si odehrál svou reunite show v roce 2006 a letos nás čekají obnovení Faith No More, Orbital a Pavement.
COACHELLA (USA)

COACHELLA (USA)

Pátek 16. 4. 2010 až Neděle 18. 4. 2010
Předprodej 272,- Dolarů
Vystupují:
Muse, Gorillaz, MGMT, Jay-Z, Spoon, LCD Soundsystem, Hot Chip, David Guetta, Phoenix, Vampire Weekend, Sia, Yann Tiersen, Tiësto, Faith No More, Yo La Tengo, Corinne Bailey Rae, Pavement, Coheed and Cambria, Echo & The Bunnymen, Thom Yorke, Orbital, Grizzly Bear, Camera Obscura, Benny Benassi, De La Soul, Porcupine Tree, The Cribs, Mew, La Roux, The Gossip, Devo, Florence + The Machine, Infected Mushroom, Passion Pit, Tokyo Police Club, The Specials, The Whitest Boy Alive, Little Boots, The Raveonettes, Fever Ray, Deerhunter, Ra Ra Riot, Gary Numan, Mute Math, Deadmau5, Charlotte Gainsbourg, The Dillinger Escape Plan, Yeasayer, Wale, Public Image Ltd., Beach House, The xx, Sunny Day Real Estate, Kaskade, White Rabbits, Matt & Kim, Hadouken!, Frightened Rabbit, Dirty Projectors, Portugal. The Man, She & Him, The Temper Trap, Miike Snow, Them Crooked Vultures, Gil Scott-Heron, Flying Lotus, Aterciopelados, Rx Bandits, Talvin Singh, Little Dragon, Girls, Kevin Devine, As Tall as Lions, Babasónicos, CéU, The Dead Weather, Plastikman, Old Crow Medicine Show, Julian Casablancas, Deer Tick, Zoé, The Avett Brothers, Calle 13, 2 Many DJ's, Frank Turner, The Big Pink, Delphic, Baroness, Hockey, Band of Skulls, Major Lazer, Dirty South, Lucero, Proxy, Edward Sharpe & the Magnetic Zeros, P.O.S., Iglu & Hartly, B.O.B, Les Claypool, Shooter Jennings, Bassnectar, Mayer Hawthorne, Steel Train, Rusko, King Khan & The Shrines, Wolfgang Gartner, Kate Miller-Heidke, Local Natives, Street Sweeper Social Club, Aeroplane, Erol Alkan, Owen Pallett, The Soft Pack, Alana Grace, Sly Stone, The Middle East, Jónsi, Sleigh Bells, Hypnotic Brass Ensemble, Bad Lieutenant, Jets Overhead, The Glitch Mob, One eskimO, Pretty Lights, Z-Trip, The Almighty Defenders, Mayer Hawthorne & The County, Paparazzi, John Waters, DJ Craze and DJ Klever, Club 75, Pablo Hassan, Shooter Jennings & Hierophant, DJ Lance Rock
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
abc | 27. 02. 2010 | 12:14:51
Nechysta se nekdo z CR .?

Zdravim ... nechysta se nekdo z CR ..?

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |