Electro jazzoví Parov Stelar Band v Akropoli

Electro jazzoví Parov Stelar Band v Akropoli

24. 02. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Série Exit music přiváží opravdovou hudební lahůdku Parov Stelar Band! Parov Stelar Band je kapela sjednocená kolem osobnosti Parova Stelara, který patří mezi nejzásadnější hudebníky rakouské nezávislé scény. Jeho tvorba se vyznačuje výjimečnou kombinací elektronické hudby s výraznými prvky jazzu a swingu.
Spolu s výrazným koncertním projevem to Parov Stelar Band řadí k tomu nejlepšímu, co může rakouská scéna nabídnout. Během svého jarního koncertu představí svoje poslední album Coco, které slaví úspěch po celé Evropě. 2. Dubna se českému publiku představí vůbec poprvé!

V roce 2003 Parov Stelar založil vlastní label Etage Noir Recordings a již v roce 2004 se na scénu uvedl vydáním „KissKiss EP“ a krátce potom LP „Rough Cuts“. Svým neobvyklým přístupem k hudební produkci si vysloužil zasloužený respekt od hudebních kolegů a pro mnohé se stal průkopníkem nového hudebního stylu, který je také nazýván „Minimal Jazz House“.

Následující alba „Seven and Storm“ a „Shine“ stejně jako početné singly a remixy udělali z Parov Stelara jednoho z nejuznávanějších a nejúspěšnějších hudebníků svého žánru. Jeho skladby byly použity do několika soundtracků a ve více než 600 kompilacích. Po úspěších, které měl Parov Stelar jako dj, se rozhodl spojit s živými nástroji a pravidelně vystupuje s kompletní kapelou. Tato spolupráce se potvrdila jako velmi úspěšná a pro fanoušky velmi populární. S kapelou Parov Stelar objel již bezpočet klubů po celé Evropě a letních festivalů, protože jejich živé vystoupení se řadí mezi nejlepší koncertní zážitky naplněné úžasnou atmosférou a energií.

Do Prahy přijedou v kompletním složení Beate Baumgartner (zpěv), Andreas Lettner (bicí), Stefan Hölzl (basa), Markus Ecklmayr (sax) a Parov Stelar (Programming).

Další info na www.pp-production.cz a www.exitmusic.eu nebo na facebooku



Dodal: Barbora Šubrtová, United Islands
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: PAROV STELAR BAND

Pátek 2. 4. 2010
Vystupují:
Parov Stelar Band
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika