LaDiDa: Koncem srpna čekám rodinu

LaDiDa: Koncem srpna čekám rodinu

07. 03. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (4)
Dne 19.3.2010 se v Martinickém paláci na Pražském hradě uskuteční oslava 1. výročí párty Zodiac s podtitulem Jin&Jang Factor. Připravili jsme rozhovor s oběma hlavními protagonisty večera, naší první dj dámou LaDiDou a slovenským audiovizuálním umělcem a djem Tomasem Haverlikem.
V jakém znamení zvěrokruhu jsi narozen(a)? Pasuje na tebe všeobecný popis tohoto znamení?
Ladida: Jsem narozená ve znamení Ryb, z části popis pasuje
Tomas Haverlik: Som Blíženec a popis na mna asi sedi. Vseobecnych popisov som uz ale cital mnoho a kazdy bol iny, tak neviem do akej miery som v zhode.

Věříš na horoskopy?
L : Věřím ve fungující systém astrologie, vždyť staré civilizace se podle hvězd velice dobře orientovaly a uměly využít vlivu planet na Zemi. Od zemědělství. až po vypočet dne. Take Karel IV. se zajímal o astrologii a například Karlův most byl podle toho stavěn. Možná i proto stále drží.
TH : Verim ci neverim. Skor by som povedal ze sa nimi neriadim.

ladida

Co je Jin a Jang v tvém pojetí?
TH : Pra mna je to spojitost vo vseobecnosti. Nemozem existovat bez veci alebo ludi, ktori ma doplnaju... Bez nich nie som nikto. Vsetko so vsetkym suvisi a ani ja nemozem existovat bez druheho.
L : Symbol duality, rozměr mysli, ve kterém se člověk nyní pohybuje a který je v rámci evoluce lidské rasy nutné transformovat vnitřními prostředky. Jin a Jang jsou dvě strany téže mince.

Jak, kde a s kým si představuješ ideálně strávené narozeniny?

TH : Nooo.. moze to byt napriklad v spolocnosti milych ludi s kvalitnou hudnou. Najlepsie na akcii, kde sa da poriadne  vyblaznit a spojit prijemne s uzitocnym
L : Nejraději někde v teple,třeba na Havajských ostrovech, přes den surfing s přáteli a delfíny a večer pořádná open air party

U příležitosti narozenin této originální party se koná oslava v Martinickém paláci na Pražském Hradě. Jaké máš z tohoto prostoru pocity?
TH: Zatial som videl len galeriu a web tohoto krasneho priestoru a vyzera to naozaj pekne. Som netrpezlivy, lebo v takych priestoroch  som este nehral a neviem do akej miery sa to dokaze zmenit na ten "undergroundovy vohoz". Necham sa překvapit.
L : Martinický palác je úlet , párty pár metrů od Pražského hradu, to je přece skvělý. Prostor se mi moc líbí a jsem nadšená, že jste ho objevili. Těším se !!!

haverlik tvorba

Na taneční scéně se pohybuješ velmi dlouhou dobu, jak se na ni díváš s odstupem času a baví tě pořád? Máš nějaká přání, čeho bys ještě chtěl(a) dosáhnout, po čem toužíš nebo je to pro tebe už pouze povolání?
L: Cestuju 15 let po světě, takže poznávám nové kultury a země, to mě baví pořád. Také si přeju, aby si lidi stále více užívali svůj život a moji muziku. Momentálně pracuju na nové videoprojekci a také na DVD Djské školy. V létě musím vynechat všechny festivaly, protože v koncem srpna čekám rodinu.. ano už je to tady!  Ale koncem října už budu zase hrát. Djing je pro mě životní cesta..

„Gratulujeme Lindo!“

TH : Ked sa na to divam s odstupom, tak som si splnil vlastne vsetko  co som v tejto hudobnej a DJ oblasti chcel. Momentalne sa venujem grafickym  vizualom a spracovaniu videa, cize to je dalsia meta, ktoru musim zdolat.  Podmanit si video tak, ako som si zvuk je dalsi ciel.

Oba dva pro nás máte připraveného cosi neobvyklého, pro tento narozeninový večer, prozradíte něco bližšího? (Ladida z minimalu do tech-house setu, T. Haverlík vlastní skladby a audiovizuální show)
TH : Ano, mam pripravene vlastne skladby, ci budu "special" budu musiet posudit samotny partyppl. Ked som videl ale ten priestor, tak som aj zavahal, ze ci nejaka projekcia ma vyznam, kedze ten priestor samotny je uz unikatny.
L : A Já budu hrát jako by to byla poslední noc na zemi.

Čím myslíš, že je naše party výjimečná a co je podle tebe jejím lákadlem a výhodou oproti jiným?
TH : V prvom rade ma zaujal koncept so zverokruhom.
Kazdy mesiac ine znamenie, kazdy mesiac ine ponatie party
a jej priprava. Bude to moje prve vystupenie v ramci
akcie ZODIAC, tak viac budem vediet povedat po akcii.
Teraz je to pre mna viac v abstraktnej rovine.
L : Líbí se mi celý koncept po hudební stránce a prostor je vyjímečný.

Kdy byla podle tebe zlatá éra na české taneční scéně a vrátí se ještě někdy?
TH : Ak to beriem z hudobnej stranky, tak hovorit o zlatej ere mozem aj globalne. Pre mna bola era najkrajsej hudby niekedy v rokoch 2001-2005. Predsa len fungovali filtre vo vydavatelstvach a nevychadzalo masovo vsetko. Mozno som  odpovedou sklamal, ale je to velmi obsirna tema, takze radsej takto.
L : Zlatá éra je vždycky jen jedna, tady byla od roku 1994-2002, pak se začala taneční hudba hrát v každém supermarketu. Oživení může přinést jen nová generace cluberů a počinů, jako je tento..

Existuje nějaká otázka, na kterou se vás v rozhovoru nikdy nezeptají a přesto byste na ni rádi odpověděli?
TH : Este sa ma nikto nespytal, ze ci ma to este neprestava bavit. Nie neprestava a dufam, ze nikdy ani neprestane. Produkcia aj hranie je pre mna pasia, ktora ma hladi na dusi. Hudba je pre mna  dolezitou sucastou bez ktorej nemozem existovat, presne ako Jin & Jang.
L : …

Martin Vrána dodává: "Možná by občas stálo za to odpovědět si na otázku, proč to vůbec všechno děláme?“

Děkujeme vám za rozhovor  a těšíme se na společně hudebně strávený výroční večírek pro náročné!

Na tomto rozhovoru se spolupodílel Martin Vrána, organizátor party Zodiac

www.zodiac-party.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ZODIAC JIN & JANG FACTOR

Pátek 19. 3. 2010
Vystupují:
Main stage - Ladida, Tomas Haverlik, Pavel Krejdl, Subsist, Ravic, Marty Fish, K.Sandra, Test-R, One-half, Van Vega, Salvic Second stage - D.Brother, 69, PC, Finidi, Clara Bailar, Tokatko vs. Ufi DaMan, Raq Edison, Elite, Piri, Traffic, MarryEn, Raffael de la Rue
Další informace
4 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Max
09. 03. 2010 | 09:06:05
+0 | -0
Co je na Haverlikovi audiovizualniho proboha?
H-H
09. 03. 2010 | 08:55:00
+0 | -0
Carl X: no to si delas p*del!
Carl X
08. 03. 2010 | 21:22:39
+0 | -0

Dalin

...novopečený tatínek ví, měl jsem stejnou otázku. Já myslím, že Linda brzy změní názor...djing je možná životní cesta, ale děti jsou všechno !!!
Dalin
08. 03. 2010 | 15:58:11
+0 | -0
A kojit budes jak Lindo, kdyz v srpnu porodis :)
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika