Probíhá druhý turnus Red Bull Music Academy

Probíhá druhý turnus Red Bull Music Academy

08. 03. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
První část hudební akademie je za námi. Během 14 dnů se na jejím gauči vystřídala řada lektorů světové úrovně, účastnící trávili noci ve studiích a londýnských klubech, přes den brouzdali místními bazary a sdíleli inspiraci. Druhý turnus je v plném proudu a aktuální dění můžete sledovat online. S festivalem Lunchmeat jsme pro vás navíc připravili dvě Red Bull Music Academy Infosession, kam přiletí rovnou z Londýna popovídat čerství účastníci.
První turnus nabídl zákulisní informace od Dam Funk, o svých kořenech povídali Moritz von Oswald nebo Carl Craig. Henrik Schwarz s Bugge Wesseltoftem mimo jiné předvedli nový plug-in pro živé hraní do Max for Live s příznačným názvem Schwarzonator. Jak takový běžný den na akademii vypadal?

rbma modeselektor

Kdo šířil vědomosti z gauče k participantům tentokrát? Byla to především dvojice ve složení norská jazzová legenda Bugge Wesseltoft a německý deep house laptopový mazák Henrik Schwarz. Po nich hovořil Terre Thaemlitz (aneb, jak jej zná jeho matka, DJ Sprinkles) o kořenech taneční hudby v gay klubech a přesném momentu, kdy se taneční hudba rozdělila na house a techno. Také vysvětlil, proč vytvořil 30 hodinové album (to byla tehdejší kapacita jeho harddisku). Pozdní odpoledne se přesunulo do jednoho ze studií v budově akademie a Gabe Roth zde měl workshop na téma bicí, kde ukázal, jak se i s velmi levným mikrofonem dá udělat kvalitnější nahrávka než s astronomicky drahým. Je to neuvěřitelná energie, která drží participanty stále na nohou, protože koncerty jsou dnes opět až do svítání... Zápisky z první půlky Akademie najdete zde.

Ve druhém turnusu se zatím objevil britský rapper Roots Manuva, Don Letts, Mark Ronson či Modeselektor, kteří mimojiné vyprávěli, jak se po telefonu nakupovaly desky v západním Berlíně před pádem zdi. Pokud tě akademie zajímá více, přijď se podívat ve čtvrtek 11. 3. do pražského NoD, kde od 21:00 proběhne Red Bull Music Academy Infosession, na kterou plynule naváže přednáška a workshop na téma Controllerism. V sobotu 13. 3. příletí z Londýna do MeetFactory dva účastníci letošní Red Bull Music Academy – Ad Bourke a Kidkanevil, kteří se těsně před svým vystoupením podělí o své čerstvé zážitky. Obě Infosessions se konají v rámci festivalu Lunchmeat.

http://www.redbull.cz/redbullmusicacademy
http://www.facebook.com/pages/Red-Bull-Music-Academy-R-SR/72517434473
http://www.redbullmusicacademy.com
http://www.rbmaradio.com

Dodal: Ondřej Hlaváček alias Nailer, Red Bull Music Academy
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika