Stendeck headlinerem Nové Alternativy

Stendeck headlinerem Nové Alternativy

16. 03. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Druhýročník festivalu progresivní elektronikyNová Alternativa ovládne 20. března pražský klub XT 3, kde představí intelligent dance music (IDM) projekty z Řecka a Švýcarska. Headlinerem festivalu je švýcarský Stendeck, který vystoupí v ČR poprvé.
Posluchače čeká jedinečné vystoupení švýcarského IDM industriálního projektu Stendeck Alessandra Zampieriho. Klasicky vzdělaný klavírista se začal roku 1999 aktivně zajímat o elektroniku a o tři roky později vydal své demo „A crash into another world“, které bylo v jeho domovině velmi dobře přijato. Emotivní směsi ambientu, zkreslených beatů, hlukových ploch a akustických nástrojů si povšiml i prestižní label Tympanik audio, který umělci loni vydal třetí album Stendeck s názvem „Sonnambula“.
Twitter, Oficiální web, Wikipedia, Facebook, Tympanik audio

Druhý zahraniční host Subheim pochází z Řecka a tvoří jej dvojice Kostas K (hudba) a Katja (zpěv). Právě ženský zpěv a experimentální fúze na bohatém ambientním pokladu, tvoří hlavní poznávací znamení tohoto projektu. Opěrně body pak doplňují rozdrobené zvukové efekty, piano a cello, dodávající celému projektu na emocionální hloubce a zvláštní znepokojivosti. I aténského dua si povšimlo vydavatelství Tympanik audio a hrdě jej tak zařadilo do své stáje.
MySpace, Last.fm,

V domácích experimentálně elektronických kruzích je jméno Vojtěcha Smetany velmi dobře známo, zejména díky jeho projektu Anhedonia. Inteligentní elektronika s promyšlenými rytmickými vzorci a prostorným ambientem zaujala už na první nahrávce „Destructive Forces“, která vyšla na zavedeném slovenském labelu Aliens production a v jejíchž šlépějích úspěšně pokračuje i novinka „Ontology“. V Česku unikátní spojení s VJem Lukášem Shivou dalo živému pojetí další, audiovizuální rozměr.
MySpace

Návštěvníky čeká bohatá afterparty s Dji Cassiel a Fia5co.

Festival alternativní elektroniky Nová Alternativa je následovníkem vyhlášených Dark:Live:Festů, které hostily pečlivě zvolený výběr těch nejzajímavějších jmen současné alternativní elektroniky. A pokračovatel tradice se svého úkolu zhostil na výbornou. Klub Exit Chmelnice se v říjnu 2010 sklonil před aurouaustralského písničkářského samorostu Baina Wolfkinda, prošel očistcem rytmického dark-ambientního hluku projektu Deutsch Nepal ze Švédska, aby byl nakonec povznesen vystoupením psychedelického martial industrial spolku Der Blutharsch.

Dodal: Jan Kruml
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

NOVÁ ALTERNATIVA

Sobota 20. 3. 2010
Vstup: Vstup: 290,- Kč (Ticketstream)
Vystupují:
Stendeck, Subheim, Anhedonia, Cassiel a Fia5co
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika