Jediná Black v tomto roce za námi

Jediná Black v tomto roce za námi

26. 03. 2010  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (0)
Březen se lehce přehoupl do své druhé poloviny, první jarní den už čekal za dveřmi, a s kamarády jsme se rozhodli přivítat jaro po svém. A vyrazili jsme do Belgie na jedinou Black v tomto roce. Po skoro desetihodinové jízdě jsme zaparkovali nedaleko Ethias Arény v městu Hasselt.
Ethias Aréna s rozlohou 13.600 m2 byla pro tento večer proměněna na party prostor s kapacitou až 21.600 návštěvníků. Aréna byla rozdělena do dvou částí. V první části se nacházela menší uvítací stage s barem a stánek s black merchandisengem. V druhé části byl soustředěn zbytek toho nejdůležitějšího pro tento večer. Uprostřed plochy se rozkládala otočná stage, na níž byly po celém obvodu otočné světelné hlavice a plynové hořáky. Nad otočnou plochou byla instalována spirála, na níž byly zavěšeny led stěny. Pro pomocné vizualizace sloužili dvě další led stěny, instalované po obou stranách haly.

Půl hodiny před dvaadvacátou hodinou se na otočné ploše objevil první účinkující a to DJ Ruthless, který se pohyboval od jumpstyleu, přes tek až hardstyle soundu. Během svého setu neopomněl na Ruthless - Practice Makes Perfect a spolupráci s Coonem Ruthless & Coone - Times Like This. Své vystoupení zakončil trackem, kterému se v poslední době dostává velkého ohlasu JDX ft Sarah Maria - Live The Moment. Ruthless se předvedl v tom nejlepším světle v jakém mohl, a povinný warm up splnil na výbornou.
 
Přesně hodinu po začátku byl Ruthless vystřídán dvojkou Psycko Punkz. Společně s nimi dal o sobě vědět svým výrazným hlubokým hlasem mistr MC DV8, přestože byl všude avizován MC Ruffian. Na jednu stranu zklamání, protože showman Ruffian dokáže vždy svou práci odvést na výbornou, ale DV8 byl také výborný. Kluci z Psycko Punkz při svém vystoupení samozřejmě neopomněli svou produkci Psyko Punkz - Overclipping a v současné době top track Psyko Punkz - After MF. Rozloučili se s trackem Wildstylez & Brennan Heart - Reputation Game. V tu dobu byla Ethias Aréna už slušně zaplněná.



Další v pořadí byli Deepack Vs Coone. Od tohoto versusu jsem moc neočekával, protože mě již třikrát po sobě Deepack výrazně neoslovili. Tento večer byl úplně něco jiného, za což asi mohl již zmíněný versus. Do versus se jako první obul Coone s Throw Ya Handz, na což Deepack odpověděli trackem Wildstylez - A Complex Situation. Pak už jen následovala smršt pecek Coone - Party Starter, Josh & Wesz ft. Low-E - I've Lost You, předělaní Killers The Killers - Human (Deepack Bootleg) a to vše bylo završené spoluprácí v podobě tracku Coone vs. Deepack - Mayday Dream (Bonzai Tribute).

V rozjetém stylu pokračovala dvojka D-Block & S-te-Fan. Ti patřili k těm, kteří pro tento event nedali svolení k záznamu setu, ale to neubralo nic na jejich výkonu. Odstartovali jejich novinkou D-Block & S-te-Fan – Bitches (video: www.youtube.com). A během necelé hodiny dokázali, proč jsou právě na výsluní. Volbou tracků jako je třeba Wildstylez & Brennan Heart - Reputation Game či Tatanka & Zatox – Gangsta nenechali někoho jen tak postávat. Samozřejmě neopomněli na svou produkci v podobě tracků Dreamers of Dreamz, Sound Of Thunder, Together či Alone. Své vystoupení zakončili jak jinak než skoro klasikou z jejich dílny – Shiverz.

Po holandském duo nastoupil italský Technoboy, který nemohl nezahrát svůj poslední track Technoboy Meets Ruffian - The Undersound. (video: www.youtube.com)

Pomyslným zlatým hřebem večera mělo být Black Overdose, při kterém byla k vidění vizuální, laser a pyro show. Od Overdose jsem očekával mnohem větší show, ale na poměry této arény to bylo asi maximum. Show odstartovala trackem Derb – Derb a příležitost dostal i track Showtek - Seid Ihr Bereid (2007 Remix). Při D-Block & S-te-Fan - Music Made Addict byla celá aréna na nohou, před finálem zazněli ještě Noisecontrollers - Venom (Wildstylez Remix) a na samotný závěr byli Psyko Punkz - After MF. (video: www.youtube.com)

Po show plné nejznámějších tracků vystoupil „Golden Boy“ z labelu Scantraxx Headhunterz. O tom, že právem patří mezi uznávanou špičku, bezpochyby přesvědčil. Ze své produkce zvolil starší Subsonic a Speak A Freak a došlo i na jeho novější track Psychadelic. Laťku nastavenou už tak vysoko museli zdolat Noisecontrollers (live). Ani těm to ovšem nedělalo sebemenší problém. Vystoupení hned nakopli svým Attack again a při prvních beatech tracku bylo hned jasné, že v Belgii jejich sound funguje velice dobře. Za své energetické vystoupení sklidili právem ten největší potlesk.

Otěže po nich převzal další věhlasný projekt Donkey Rollers, který se také prezentoval ve velmi energetickém live vystoupení. Což byla skutečná tečka ze všemi hardstyleovými účinkujícími pro tento event.



Další na pořadí bylo bezmála dvouhodinové vystoupení Black Heroes, které bylo rozděleno do dvou částí. V první se prezentovali Stunned Guys, Neophyte, Tommyknocker a Panic za doprovodu MC DV8. V té druhé následovali Evil Activities, Art Of Fighter, Mad Dog a The Playah za podpory MC LEEho. Hardcorová prezentace první části byla odstartována Masters Of Ceremony - Rocking With The Best. Neophyte oprášil své tracky Get This Motherfucker a Braincracking. Došlo na Evil Activities & DJ Panic feat MC Alee - Never Fall Asleep a i starší pecka Dune - Hardcore Vibes (The Viper Mashup Mix). Druhá část byla začala nepřekonatelnou melodií Evil Activities - Nobody Said It Was Easy a došlo i na legendární Neophyte vs Tha Playah - Still Nr 1. Všechny další tracky od Black Heroes byly tím nejlepším z hardcoru.

Zakončením párty byli pověřeni italští Noize suppressor. Jejich vystoupení bylo live. Ačkoliv bylo ochuzeno o bikeovu mašinku Sonar (důmyslný stroj pro live torbu- video: www.youtube.com), tak bylo velice zdařilé a skládalo se pouze z tracků z jejich produkce. Pro toho, komu tato dvojka přirostla k srdci, bylo toto vystoupení tím nejlepším na závěr.

Black řadím k vydařenějším párty v tomto roce. Po stránce zvukové bylo vše (jako vždy) výborné, ale světelně to mohlo být ještě o něco lepší. Návštěvníků do Hasseltu dorazilo necelých 15.000, což mi přišlo tak akorát. Po hudební stránce jsem byl nadmíru spokojen. Dobrá zpráva nakonec -na naší domácí scéně o prázdninách premiéra hardstyleu na letním festivalu. Teď už stačí jen doufat, že pořadatelská agentura měla při volbě jmen šťastnou ruku a bude šance porovnávat s událostmi v zahraničí.

Black 2010 záznam i s tracklistem
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BLACK (BE)

Sobota 20. 3. 2010
Vstup: Předprodej 37.5,- Euro
Vystupují:
Ruthless, Psyko Punkz, Deepack vs Coone, D-Block and S-Te-Fan, Technoboy, Headhunterz, Noisecontrollers (live), Black Overdose, Donkey Rollers (live), Noize Suppressor (live), MC DV8, Neophyte, Stunned Guys, Tommyknocker, Panic, Evil Activities, Mad Dog, Tha Playah + Art of Fighters
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika