Další díl rádiové show Minimatica již dnes

Další díl rádiové show Minimatica již dnes

30. 03. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Tak a první čtvrtletí je už skoro za námi. Od začátku roku jste měli možnost vyslechnout množství kvalitního tech-housu, který se vždy kombinován s působivým deep-house a dalšími odnožemi aktuálního undergroundového housového zvuku. V rozběhu trendu budeme pokračovat av poslední březnový den to odpálíme další pečlivě připravenou selekcí toho nejnovějšího, co se objevilo za poslední 2 týdny. Pojďme se na to podívat.
Startovací pozici v dnešní části zaujalo jméno, které pravidelně přináší zajímavé producentské novinky ze sféry tech-housu a minimalistické hudby a je jím Douglas Greed. Typek, který před 3 lety hrál iu nás v již neexistujícím Soniclabe, je nabitý novými někdy bizarními nápady a jedním z nich je release Marcel. Vyšlo před několika dny na osvědčené německé značce Freude Am Tanzen.

Jak jsem naznačil v úvodu newsky, Minimatica je o kombinování příbuzných a vhodných stylů, mezi které vždy patřily i skladby melodickejšieho charakteru. Jednu z nich vám představím jako výborný tip na rozehřátí se na parketu nebo při domácím poslechu. Pochází od producenta jménem Bjorn Bommersheim, od kterého jsem se osobně po nevýrazných releasů dočkal o pravdu vynikající skladby Nowhere Too Low, kterou najdete jen pod jeho vlastním labelem 3-B.

Následný na předchozí track si dáme něco podobného a energický znějící, které pro všechny nás připravilo německé digitální vydavatelství Affini rec. Jeho novým přírůstkem je povedený producentský výtvor, který pochází od Reggy Van Oersa. Skladbu Boldarani my si zahrajeme v remixu od Carsten Rausch.

Digitální odnože mnoha známých labelů zásobují hudební trh stejně kvalitními tracky jako jejich mateřské vydavatelství. Jedním z příkladů je i čerstvá pochoutka obalená v technoidnom kabátku a je od projektu NVG. Singl C-731 se dostal do remixerskej pozorností uznávaných producentů a remixér, kteří si říkají Wacker & Zittrich a hned byl na světě skvělý release. Vyšlo na digitální odnože vydavatelství Blufin rec.

K následujícím 2 skladbám jen řeknu tolik, že mě okamžitě zaujali svým instrumentálním provedením živých nástrojů, které skladbám dodali pocit uvolněnosti a chvilku dokonalostí. Konkrétně se jedná o producenta Monoblock a skladbu Calid (Airdrop rec.) A projekt Cella s trackom Garage Food, který najdete v nabídce labelu Apparel Music.

Z dalších tipů, které se vám donese do uší s čerstvou příchutí jarního klubového zvuku, vám představím i hudební produkty producenta Julian Jeweil s jeho Soda na Plus 8 rec. a Němce Jona s trackom Rise pro francouzský Supplement Facts.

Závěr pořadu bude patřit orchestrální pohodovka Apple ve Francesco Farfa remixu od projektu Mah! (Recline Music). Konec jak se patří!

Nejnovější epizodu relace Minimatica si budete moci poslechnout již ve středu 31. března na vlnách minimalové kanálu rádia Digitally Imported (www.di.fm / minimal). Začátek je v 18:00 našeho času.

Set z minulého týdne ke stažení zde.


Přejeme všem příjemný poslech!

Dodal: Nikolaj Hiric, Minimatica
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika