Tipy na alba a kompilace na duben

Tipy na alba a kompilace na duben

06. 04. 2010  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Aprílu padl za oběť nejeden příznivec elektronické hudby, ale zbytek tohoto nestálého měsíce by měl vypadat docela slibně. Výbírat z toho, co nás čeká v dubnu nebylo lehké. Zvolil jsem zasněnou elektroniku Jónsiho, garážový rock a la Iggy Pop, dvě dlouho očekávané novinky a také novinku německých Booka Shade, kteří zahrají v červnu na Electronic Beats v Praze. Plus Dreadzone.

Jónsi: Go
(vychází 6.4.)

Jónsi ze Sigur Rós se k nové sólo desce o devíti skladbách rozhodl natočit i film, který bude součástí deluxe edice. Na samotné desce s ním spolupracovali jeho partner z minulého projektu (Riceboy Sleeps) Alex Somers, ale také Peter Katis (Interpol) nebo Samueli Kosminen z Múm. Jónsi na albu zpívá anglicky, což je podle některých komerční krok, podle jiných cesta k větší přístupnosti desky. Předběžné ohlasy jsou víc než pozitivní.

Awesome Color: Massa Hypnos

Awesome Color přitáhli pozornost hudebního světa už svým eponymním debutem z roku 2006, který připomínal The Stooges. Nezapadlo ani druhé album s názvem Electric Aborigines, po kterém Awesome Color předskakovali na turné Sonic Youth a Dinosaur Jr. Doufám, že Massa Hypnos bude plná chytlavých kytarových riffů stejně jako dvě předchozí alba.

Growing: Pumps

Téměř kompletně instrumentální noisové trio Growing, původem z Washingtonu, se na turné v roce 2008 vydala, jak jinak, s japonskými noisovými bardy Boris. Součástí třetí desky s názvem Pumps bude i záznam vystoupení ze slavného festivalu All Tomorrow´s Parties.

Javelin: No Más

Javelin, kteří se v dubnu představí s debutem No Más, je tak trochu překvapení Velikonoc. Někde o nich napsali, že jejich hudba má schopnost udělat z vás šťastné lidi, jinde zase, že jsou jako mutantní dušená, která prochází napříč žánry. Na první poslech extrémně líbivý, ale nijak podbízivý mutantní elektro pop. Tip měsíce.

MGMT: Congratulations
(vychází 13.4.)

Mezi dlouho očekávaná alba patří deska Congratulations americké partičky MGMT. Jejich debut Oracular Spectacular si vysloužil spoustu uznalých hmmm a Congratulations je evidentně na stejné trajektorii, kteoru MGMT přinesla první deska.V roce 2008 předskakovali v Manchesteru Radiohead a soudili se s Nicolasem Sarkozym kvůli neoprávněnému použití skladby “Kids”. Možná kvůli popularitě se na Congratulations prý uchýlili k psychedelištějšímu a vůbec rozstříštěnějšímu výrazu.

Booka Shade: Bad Love (album More!)
(vychází 19.4.)
V Německu vychází v květnu 2010 na labelu Get Physical nové album elektro-house dua Walter Merziger/Arno Kammermeier, kteří jsou popisováni jako veteráni frankfurtské elektronické scény. Nové album s názvem More! Booka Shade představí na festivalu Electronic Beats 7. května. Singl “Bad Love” bude venku 19. dubna.

Caribou: Swim
(vychází 20.4.)

Dan Snaith je někdy označován za jeden z největších zjevů (v tom dobrém smyslu slova) elektronické scény první dekády 21. století. Na kvalitě jeho tvorby mu nic neubrala ani nucená změna původního jména Manitoba na Caribou. Jeho druhá placka Up In Flames z roku 2003 potvrdila jeho kvality. Caribou 20. dubna vydává další album s názvem Swim a z toho, co jsem stačil na Caribou myspace naposlouchat to vypadá na extrémně vydařený kousek. Jeho pražskou návštěvu (MeetFactory 21. června 2010) jsem si do diáře poznačil červenou tužkou.

Dreadzone: Eye On The Horizon
(vychází 26.4.)

Další z očekávaných desek jara v podání kapely, která kombinuje dub, reggae, techno, trance, folk a rock. Od svého vzniku v roce 1993 vyprodukovali 6 studiových desek: 360°, Second Light nebo Once Upon A Time a vytvořili si širokou základnu oddaných fanoušků.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika