Milan Cais: Redbull Soundclash? Jsem absolutně nadšen!

Milan Cais: Redbull Soundclash? Jsem absolutně nadšen!

19. 04. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Přečtěte si, jaké ohlasy měl u nás poprvé realizovaný projekt Redbull Soundclash.  Vyjádření Milana Caise a první dojmy Romana Holého najdete v následujícím článku.
Je chvilku po boji a v obou šatnách je cítit únava, pot a dojetí. Někteří muzikanti se převlékají, jiní odpočívají po namáhavém výkonu, přesto jsou zpovídáni. "Byl to nový, krásný a nečekaný zážitek," tvrdí Roman Holý, a dodává: "Hudebně jsem se sice mnoho nového nenaučil, ale každopádně jsem si strašně užil tu skvělou atmosféru, která tady byla." Matěj Ruppert vypadá přeci jen trochu smutněji: "Co k tomu mám říct? Samozřejmě, že jsem trošku zklamaný, že jsme nevyhráli... Je sice pravda, že jsme dopředu říkali, že jde především o zábavu - a tu jsme si užili - ale kdo by nechtěl vyhrát? Zvítězili však Tata Bojs a já jim to přeji.

monkey

Osobně jsem tuhle kapelu poslouchal někdy před patnácti lety, pak jsem je vnímat přestal, ale když jsme na soustředění začali jejich písničky rozebírat, tak jsem zjistil, že mě jejich hudba strašně baví a hrozně se mi líbí. A ty dvě jejich písně, které jsme nazkoušeli, ty bych s chutí hrál, protože zní opravdu moc krásně!" Posmutnělá z porážky naopak vůbec není Tonya Graves: "Vůbec mě nemrzí, že jsme nevyhráli, protože tady nejde o to, kdo zvítězí, ale jak zahraje - a my jsme dneska zahráli moc dobře. A pak šlo především o zábavu a já se bavila přímo skvělě!"

hanak

A jak to vypadá v šatně vítězů? Radost, ale zároveň skromnost, je cítit z každého slova zpěváka Milana Caise: "Jsem absolutně nadšen! Vůbec jsem nečekal, že to bude takovýto mejdan! Říkal jsem si, že by to mohla být docela rozjetá párty, ale že to bude takhle divoké, to jsem vůbec netušil! Vlastně jsem z toho byl docela v šoku, a tak trochu jsem doteď. A vůbec není podstatné, kdo vyhrál - důležité je, že tady vznikla nová forma zábavy, která je absolutně strhující! A to se musím přiznat, že zpočátku jsem byl k celé akci Red Bull Soundclash poněkud skeptický, protože soutěžit v hudbě je (Roman) holý nesmysl, ale teď už vím, že je to nádherná sranda."

tata

A co si bubeník, zpěvák a textař v jedné osobě myslí, že rozhodlo o vítězství právě ve prospěch Tata Bojs? "V první řadě je třeba připomenout, že to bylo nesmírně těsné vítězství - zvítězili jsme až při opakovaném hlasování, navíc o jediný decibel! Ale je možné, že jsme vyhráli hlavně proto, že oproti Monkey Business hrajeme v poslední době v Praze velice málo - třeba se na nás přišlo podívat o pár fanoušků víc než na Monkey Business. Nebo mají silnější hlasivky. Protože jinak je jasné, že my nejsme tak zdatní muzikanti, jako Monkey Business - takže nám nezbývalo nic jiného, než uchopit všechny soutěžní písně poněkud odlehčeněji, až humorně. A možná, že právě to na publikum zabralo," tvrdí Milan Cais, který navíc svatosvatě slibuje, že se do příštího vítězství, ať už to bude v jakékoliv soutěži, naučí otevírat šampaňské. Nebo bude otevírat baskytarista Mardoša. Mimochodem i ten se při prvním českém Red Bull Soundclash skěle bavil, navíc dodává: "A dokonce jsem se naučil dvě půlky z písní Monkey Business - kde jinde by se mi něco takového podařilo!" Jak se zdá, spokojenost je všestranná! Tak doufejme, že za rok nashledanou!


Dodal: Pavel Eichler, Next Level
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

RED BULL SOUNDCLASH

Pátek 16. 4. 2010
Vystupují:
Monkey Business, Tata Bojs
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika