Recenze Dj konzole Nextbeat

Recenze Dj konzole Nextbeat

02. 05. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Při prvním kontaktu s touto DJ konzolí jsem byl velmi zvědav, jak zvládne testování v provozu. S podobnými konzolemi se za poslední dobu s příchodem digitalizace hudby doslova roztrhnul pytel a již existuje mnoho výrobců, kteří se snaží do tohoto počtu přispět. I proto jsem se rozhodnul, že po domácím testování tuto \"mašinku\" vyzkouším také naostro v klubu při hraní, což se mi nakonec povedlo hned 3x.
Ale nyní k popisu a co vůbec nabízí. Za prvé je dobré zmínit, že se jedná o tzv. "All-in-one" konzoli – čili máte k dispozici jak systém, který přehrává skladby současně (přehrávač A a B) a mixážní pult s efekty. Za druhé je potřeba říct, že se nejedná o MIDI konzoli, kterou propojíte s počítačem. Skladby dostanete do konzole pomocí paměťové karty, kterou dostanete přibalenou. Popravdě si nejsem jistý, zda jsem nějakou podobnou viděl, ale snad to není jen "originál pouze od výrobce". Celou mašinku bych rozdělil na dolní část přehrávací, kde naleznete tlačítka na ovládání přehrávání a skladeb jako např. play/pause, cue, dále tl. na zobrazení seznamu skladeb a multifunkční tlačítko pro listování mezi trackama a výběr a tl. na přepínání mezi deckem A a B. Tlačítka jsou umělohmotná a tvrdá, ale neměl jsem problém s jejich funkčností. Vedle se nachází dotykový JOG, který je rozdělen na několik samostatných částí pro každý deck, jako je pitch, dotyková "šavle" pro nastavení hlasitosti každého decku a nakonec samotný středový jog, kterým dotykem jednoho prstu můžete zrychlovat nebo zpomalovat tempo skladby (čím dál od středu kola jste, tím jemněji dorovnáváte skladbu), jako u klasického JOGu a dotykem dvou prstů aktivujete scratch. Kupodivu nebyl velký problém si na citlivost dotyku zvyknout a po hodině hraní doma jsem si byl všemi dotyky téměř jistý.

V horní části konzole naleznete barevný displej, kde se zobrazují veškeré důležité informace o průběhu přehrávání skladeb (rozděleno na deck A a B – zelená a oranžová barva), časů, atd... Dále ovládání smyček a samplů včetně čtyř bank pro jejich uložení, nastavení počátečního a koncového bodu smyčky a ovládání hlasitosti do sluchátek, mikrofonu a master volume. Na pravé straně se nachází klasické třípásmové korekce, které zabírají opravdu dobře, a po stažení všech pásem je ticho (kill efekt).

nextbeat

První pohled na kvalitu zpracování knobů, nebyl nejlepší, jelikož se tváří jako levný plast, na druhou stranu nedochází k žádnému viklání, ani jsem neměl pocit, že by měly každou chvíli vypovědět službu. Dále samozřejmě gain ovládání hlasitosti kanálu vč. indikátorů síly signálu. Dále se dostáváme k efektové části – na výběr je 6 klasických efektů jako je flanger, phase, delay a další... Každý efekt je možné přiřadit na master výstup nebo na jednotlivý deck A nebo B a můžete mu nastavit libovolnou délku doby a intenzitu. Zde je dobré zmínit, že i pomocí JOGu můžete sami nastavit průběh efektu. A jejich zvuk? Netroufám si tvrdit, že patří mezi excelentní, každopádně jsem s jejich používáním opět neměl problém ani na akci. Nakonec pod efektovou částí naleznete opět tlačítka pro výběr decku A nebo B a tl. cue a play/pause – ptáte se proč?

Odpověď je jednoduchá. Nextbeat má totiž jednu „vychytávku“. Můžete pomocí tlačítka GO! vyjmout celou pravou část - tedy „mix“ s JOGem a díky bezdrátovému přenosu mixovat až 20 metrů od konzole (osobně jsem zkoušel cca 7 metrů a naprosto bez jakéhokoliv problému). Otázka je, zda tuto neobvyklou funkci někdo využije. Přední panel konzole nabízí vstupy pro mikrofon a sluchátka, zadní panel klasické cinche, a to buď na zapojení master výstupu, kdy komplet pro mixování používáte jen konzoli, nebo výstupy A a B, které můžete například zapojit do dvou kanálů mixpultu.

nextbeat

Celkový dojem mi trochu kazí momentální cena, která se pohybuje kolem 33 000 Kč, což nevím, zda je daň za efektní vyjmutí ovladače konzole, ale zdá se mi trochu vysoká. Na druhou stranu pokud má někdo rád pohodlí, kdy může jezdit na akce s jednou ne příliš velkou „all-in-one krabičkou“ a nevadí mu cena, tak narovinu tvrdím, že jsem nezaznamenal jediný problém nebo zaseknutí při hraní.

Tento produkt máme skladem v našem obchodu


Dodal: Pavel Tulačka
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika