Tip na alba a kompilace v květnu

Tip na alba a kompilace v květnu

10. 05. 2010  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Něco se v květnu určitě musí dít. V tradičním měsíčním přehledu alb a kompilací naleznte například Flying Lotus, Pendulum a hlavně LCD Soundsystem. Více o tipech se dozvíte v článku.

Booka shade - moreBooka Shade: More!
(vyšlo 3.5.)

Duo Booka Shade – Walter Merziger a Arno Kammermeier – přispěli v pátek na Electronic Beats svou troškou do mlýna, také svým novým albem More! O tom, jak se popasovali s Hot Chip, si může udělat obrázek každý, kdo se na ně přišel podívat. B&S berou Hot Chip každopádně dost vážně: “S 11 tracky a 45 minutami čistého času je More! album, které čeká na srovnání – ne s pomíjivými tanečními trendy, ale s ostatními dnes klasickými alby. Debut od Björk, The Warning od Hot Chip nebo také Blue Lines od Massive Attack.”

Broken Social Scene: Forgiveness Rock Record Broken Social Scene: Forgiveness Rock Record
(vyšlo 4.5.)

Jádro kanadských BSS tvoří Kevin Drew a Brendan Canning, jejichž zásluhou spatřilo světlo světa debutové album Feel Good Lost. Větší zářez a víc úspěchů ale přinesla až druhá deska You Forgot It in People. Speciální odrůda post-rocku, které na chytlavosti přidává někdy až devatenáctičlenná základna, je někdy nálepkována jako barokní pop. Jejich nejnovější album se jmenuje Forgiveness Rock Record a vychází 4. 5.

Deftones: Diamond EyesDeftones: Diamond Eyes
(vyšlo 4.5.)

Původně heavymetaloví Deftones urazili za 22 let své existence pěkný kus cesty. Ta se vyznačuje především zvídavostí a schopností vstřebávat a pracovat s různými hudebními proudy. Zůstavají sice pořád pevně na svých H.C. nohou, ale sem tam vstoupí i na půdu rapu, grunge nebo hip-hopu. Zatím poslední album, a první po nešťastné nehodě basisty Chenga, se jmenuje Diamond Eyes a vyšlo 4. května.

Flying Lotus: Cosmogramma Flying Lotus: Cosmogramma
(vyšlo 4.5.)

Za jménem Flying Lotus se skrývá multižánrový laptopář a synovec Alice Coltrane Steven Ellison, který před nějakým rokem zakotvil u známého labelu Warp. Na posledním albu Cosmogramma, elektrojazzové desce par excellence, zkoumá možnosti této fúze a prý mu to jde zatraceně dobře.

The National: High Violet The National: High Violet
(vyšlo 10.5.)

Jedna z kapel, které když vám vlezou pod kůži, už se jich nezbavíte. Výjimečný barytón frontmana Matta Berningera působí jako první návnada, druhou je pak poetičnost textů zasazených do kytarového pozadí. Albu Alligator se pohodlně zařadilo mezi supernovy roku 2005, stejně jako následující Boxer v roce 2007. High Violet vychází 10. května

CocoRosie: Grey Oceans CocoRosie: Grey Oceans
(vyšlo 11.5.)

Na labelu Sub Pop vychází 11. 5. nová deska sesterského freak-pop dua Coco a Rosie. Po debutu La maison de mon rêve z roku 2004 se propracovaly postupně přes artwork jejich druhé desky (unisono odsouzený jako jeden z nejhorších všech dob) a změnu labelu, až k předposlední The Adventures of Ghosthorse and Stillborn. CocoRosie vyvolávají svým eklektickým přístupem k hudebním žánrům rozporuplné reakce – někteří je milují, jiní jimi pohrdají.

LCD Soundsystem: This Is Happening LCD Soundsystem: This Is Happening
(vychází 17.5.)

Co čekat od týpka, co nahrál pecky jako Tribulations a vydal stejně peckovní eponymní debut a pak Sound Of Silver? Co čekat od starého rockera, který přehodil výhybky, založil label DFA a začal dělat do elektra? Jestli se něco děje, tak jedině u Murphyho.

Pendulum: ImmersionPendulum: Immersion
(vychází 24.5.)

Od loňského roku makají australští Pendulum na nové desce, nedávno přibrali nového bubeníka a nechali se slyšet, že třetí studiovka s názvem Immersion bude daleko tvrdší než dosavadní tvorba. V plánu je taky koncertní šňůra.

Tobacco: Maniac Meat Tobacco: Maniac Meat
(vychází 25.5.)

Borec na konec. Tobacco je vlastním jménem Tom Fec, co obsluhuje synťaky v kapele Black Moth Super Rainbow. Jeho první samostatné album Fucked Up Friends ukázalo, že si vystačí sám s tím, co má: hlavně staré analogy. Maniac Meat je jeho další album, na které si přizval Becka (Fresh Hex a Grape Aerosmith) a které je plné nápaditých názvů: 4. Lick the Witch – 6. Motorlicker – 8. Heavy Makeup – 16. Nuclear Waste Aerobics.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika