Pamatujete na Dance Extravaganza?

Pamatujete na Dance Extravaganza?

12. 05. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (4)
„Zdravím všechny Clubbery a Clubberky!“…pamatujete? Přesně takhle nás zdravil každou sobotu v osm večer Marek Řeřicha aka Tomi Hráblo na vlnách rádia Evropa 2. Byla to tehdy předzvěst naprosto jedinečné rádiové show, která byla plná taneční muziky a zajímavých hostů. Ano, byla to Dance Extravaganza!
Všechno to začalo již v roce 1997, tedy v době, kdy hudebním přehrávačům vládl walkman z Polska a magnetofon, v čase bez internetového připojení a internetových rádií, zkrátka tehdy, když se za taneční muzikou muselo ven do klubů.

A přesně do takové situce zčista jasna přichází tenhle fenomenální rádiový pořad vysílaný na frenkvencích 105,5 FM, vedený DJem a moderátorem, na kterého se nedá jen tak zapomenout! Jeho výborný nos na tracky i hosty, nebo jeho vtipné a osobité hlášky, kterými nám třeba oznamoval „přesný“ čas…To je to, co dělalo z celé show naprostý unikát, který vyhrál nejedno prestižní ocenění.

Mnozí ze skutečných skalních fandů DE nebyli v jejích začátcích ani plnoletí a tento pořad pro ně představoval jedno z prvních setkání se scénou skutečné taneční hudby vůbec! Sedávali téměř každou sobotu u „kazeťáku“ sprstem na tlačítku [REC] a nahrávali vše, co jim Marek servíroval. To byly časy…

Bohužel nic netrvá věčně a Dance Extravaganza, jak jsme ji znali nás společně s Markem 24.6.2006 opustila. Někdo namítne, že se přece od listopadu 2008 DE vrátila do vysílání Evropy 2. Ale nalejme si čistého vína…

Dance Extravaganza byla jen jedna – ta s Markem…bez něj už to prostě není ono.

Ačkoliv nám pokus Evropy 2 o znovuzrození této show našeho oblíbeného DJe nevrátil, tak v námi zaznamenaných setech žije stará Dance Extravaganza stále spolu s Tomi Hráblem nesmrtelně dál!

A zrovna při poslechu jednoho takového setu ve mně uzrála myšlenka, pokusit se shromáždit co možná nejkompletnější kolekci záznamů DE z let 1997-2006, která by tu byla pro nás všechny fanoušky, kteří jsme na této show, dalo by se říct, vyrostli. Slovo dalo slovo a s pár dalšími nadšenci rozjíždíme projekt, jehož cílem je kolekce a zveřejnění těchto záznamů. Proto vás vyzýváme, ať už si jen chcete nostalgicky zavzpomínat při poslechu dobré taneční muziky nebo máte dokonce vlastní záznamy (MP3/kazety), o které se snámi můžete podělit, připojte se k nám!

Naleznete nás na Facebooku, kde už je několik hodin záznamů ke stažení nebo na nově vznikajícím webu pro tyto účely (který je v současné chvíli ve výstavbě).

http://dance-extravaganza.cz


Dodal: Marden
4 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Martin
17. 05. 2010 | 19:11:47
+0 | -0

DE byla většinou underground music

Disko sračky jsem tam nikdy neslyšel a to že jsem to poslouchal pravidelně několik let do jeho konce. Je pravda, že ke konci už docházela šťáva a inspirace, ale nikdy jsem tam disko hrát neslyšel:-)))
M
16. 05. 2010 | 21:49:58
+0 | -0
:) Jeste byval podobnej porad na radiu Kiss mam ten dojem, ale ted si nemuzu vzpomenout, jaxe to jmenovalo. DE se casem trochu posunula do disco sracky, ale zacatky byly dobry :)
ktmn
14. 05. 2010 | 10:48:29
+0 | -0

:))

""Mnozí ze skutečných skalních fandů DE nebyli v jejích začátcích ani plnoletí a tento pořad pro ně představoval jedno z prvních setkání se scénou skutečné taneční hudby vůbec! Sedávali téměř každou sobotu u „kazeťáku“ sprstem na tlačítku [REC] a nahrávali vše, co jim Marek servíroval. To byly časy… "" - NAPROSTO PŘESNÝ :)) - ROZHODNĚ TOHO TAKY DOMA TROCHU NAJDU (KAZETY). SICE TO MÁM NĚKDE VE SKLEPĚ U RODIČŮ KDE JIŽ NEBYDLÍM, ALE JEZDÍM TAM ČASTO :)


13. 05. 2010 | 13:51:42
+0 | -0

good job

Výbornej nápad něco by se našlo mrknem:)
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika