Marty Fish: Zahraniční dj nezaručí úspěch party

Marty Fish: Zahraniční dj nezaručí úspěch party

13. 05. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již dnes proběhne další díl již osm let úspěšně fungující české house party Steam  v Radosti FX. Jedním z vystupujících djs tohoto dílu je i Marty Fish, a proto jsme mu položili pár otázek k aktuálnímu dění.
Ahoj Martine. Na začátek asi tradiční otázka. Co je u tebe nového?
Ahoj Toníku, díky za optání. Zrovna teď dokončujeme koncept nové party s djem Slovakem v pražském klubu Sasazu. Brzo už vypustíme první informace, tak se nechte překvapit. Dále bych rád zmínil naší součastnou spolupráci, ale k tomu se určitě ještě dostaneme.

marty fish

Vzpomeneš si, kdy jsi poprvé slyšel o party Steam?

To už bude pěkně let. Poprvé to bylo, myslím, v době, kdy se Steam ještě konal v klubu Defilé ve Vodičkově. Pamatuji si, že jsme se tenkrát nedostali ani dovnitř. :o) V té době mě samozřejmě ještě ani nenapadlo, že si na Steamu jednou zahraji.

Na mnohých dílech Steamu si sám byl jako návštěvník, na který nejraději vzpomínáš?

Tak to vím určitě. Tohle mi asi potvrdíš i Ty. Byl to narozeninový Steam na Občanské plovárně. Do dnes vzpomínám na pařící lidi při východu slunce na břehu Vltavy a ranní výhled na centrum Prahy. Byl to nezapomenutelný zážitek .

Steam nestojí na zahraničních djs, ale naopak na českých. Co ty na to říkáš?

Myslím si, že je to tak v pořádku, protože zahraniční dj neznamená automaticky úspěšnou a zábavnou party. V podstatě jedinou jistotou jsou vyšší náklady na zaplacení oné hvězdy a mnohdy riziko, že zahraje přesně opačně, než na dané party promotér i návštěvník očekává :o) Steam je zajetá party, založená na výborné náladě a skvělé zábavě návštěvníků, proto se na ni co měsíc vrací. No a kdo lidem dovede zahrát lépe, než místních poměrů znalý dj a v lepším případě i jejich kamarád?

 Mnozí tvrdí, že house, vocal house a energy house již trochu odchází do ústraní a vytlačují je progressive, electro, minimal a směsice těchto stylů. Jak Tebe tohle ovlivnilo?

Naštěstí většina parties, na kterých působím, je založena na houseové hudbě, nejsem tedy nucený se do těchto vod příliš nořit. Pokud se mi některá skladba v tomto stylu líbí, tak si ji koupím, ale nějak systematicky po tom nejdu. Naopak mi přijde, že se nyní více prolínají kluby s diskotékami a tak se mi občas stává, že přijde holčina a se slovy „zahraj něco, na co se dá tancovat“, chce ještě komerčnější, rádiové skladby … to už je skoro moc :o))

Steam si i přes vývoj hudby za poslední dobu drží stále svůj styl nazývaná Hit & House & Energy, tedy směsice energických houseových hitovek. Zamlouvá se Ti držení tradice?
Vzhledem k tomu, kolik let je Steam na scéně a stále se mu daří, myslím si, že je to tak dobře a nemá smysl měnit skladbu party. Pokud by návštěvníci chtěli jinou hudbu, můžou si vybrat jiné místo, kam se jít vyřádit.

Jak se připravuješ na vystoupení na Steamu a jak bys nalákal příznivce, aby přišli okusit Tvůj set na Steamu?
Určitě se nepřipravuji stylem pečlivého výběru skladeb a biflování přechodů :o) Navíc to ani nepůsobí příliš upřímně a živelně. V hlavě si přibližně srovnám způsob, jakým bych chtěl zahrát, a večer se pak těším na improvizaci :o) Vždycky se snažím přizpůsobit publiku a myslím, že se to mi i daří, takže ti co mě slyšeli hrát, jistě přijdou rádi znovu.

Počínaje prvním Steamem v Radosti FX jsme se domluvili na spolupráci, která bude především pro návštěvníky velkým přínosem. Obě akce jsou totiž hudebně velmi podobné a naši kamarádi a fanoušci navštěvují obě akce. Nastiň i Ty..

Přesně tak. Navíc jak sám víš, už se nám párkrát stalo, že se moje party Be Fresh a Tvůj Steam sešly ve stejný večer. A jelikož je naše publikum dost podobné, nemá cenu jít proti sobě jako konkurence, ale myslím si, že pro nás i pro návštěvníky bude lepší, když budeme spolupracovat. V současnosti dochází k prolínání rezidentních DJs Be Fresh do Steamu a do dalších dílů se určitě můžete těšit na mnohá vylepšení a ještě trochu ostřejší atmosféru.

Děkuji Ti tedy Martine za rozhovor a těším se v pátek na Steamu na shledanou!


Dodal: Antonín Lipold
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

STEAM

Pátek 14. 5. 2010
Vstup: 100 Kč
Vystupují:
pete walk, marty fish, yan dark, snoofy
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika