FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Představujeme Open Air Drum Selecta

Představujeme Open Air Drum Selecta
13. 05. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Open Air Drum Selecta se bude konat v centru Brna na otevřené louce v Jundrově u řeky Svratky. V sobotu 29. května se zde opět rozezní dvě pódia, která budou stylově rozdělena na Drum´n´Bass/Dubstep/Breakbeat stage a Reggae/Dub stage. Pojďme si přiblížit, jaké vás na nich tentokrát čeká obsazení.
I tentokrát je v dramaturgii této party zapojena Pohon crew, která má samozřejmě pod palcem stage věnovaný zlomeným stylům elektroniky. Pohon budou reprezentovat djs Kotlyk, UfO, Spool, Romitronic a Marcco, kteří si samozřejmě přizvali zajímavé hosty.

Za legendární ostravskou DnB crew Dvoika.Troika přijede Junkett. Ten se však už nějakou dobu nevěnuje DnB, ale valivému soundu dubstepu. Další sázkou na jistotu je sehraná dvojice dj X.Morph & mc Vaant, kteří už mnohokrát dokázali, že patří k domácí špičce ve svém oboru.

Prvním zahraničním hostem je Vile z Anglie, který momentálně tvoří dubstep pod nickem Solitude. Sice nemá na kontě mraky releasů, ale zato disponuje skvělými djskými dovednostmi, což předvede v obou zmíněných stylech. Slovenský rodák L Plus, už dávno překročil domácí hranice a patří k nejúspěšnějším středoevropským producentům. To dokazují hlavně četné releasy (třeba na Viperu za nímž stojí Futurebound), ale pochvalu mu složil i samotný Andy C! Největším lákadlem asi bude vystoupení Justina Scholtemeyera z dua Counterstrike, jež mají velkou zásluhu na tom, že se Jihoafrická republika vůbec ocitla na mapě světové DnB scény. Jejich tvorba je temná, neúprosná, někdy až brutální, ale na druhou stranu ohromuje perfektním zvukem a propracovaností. Momentálně sklízejí úspěchy s debutovým albem „Insubordination“, které je rozděleno na tři části a najdeme na něm i spolupráci s The Panacea nebo Current Value. Takže rozhodně nic pro slabé nátury!



Program druhé stage odstartuje dvojice Amma a Bam z BassSheriff crew, která stojí prakticky za všemi reggae parties v Boskovicích, kde tato parta působí. O něco progresivněší selekci new roots a dancehallu vám představí benjaminek brněnské scény dj Smoky. Místnímu publiku asi netřeba dlouze představovat člena Pawlaš Zewls dje Jahly soul, který spolu s MC Ghandim (Rebelion crew) vytváří neopakovatelné vokální pásmo, jež snad doplní i MC eL a Salix. Dj Wodnyah, vám naservíruje ty nejlepší kousky ze své produkce, proložené plackama ze zámoří. To vše kořeněno dubstepem, UK funky a zalito omáčkou z afrických kořínků. Poslední dj, který se zde představí, je v slovenský dubstepař Influenza.

Poctivé reggae prokládané rock/funkovými prvky vám nabídne slovenská skupina Medial Banana z Bratislavy. Další bude neratovickopražská kapela Tour De Bars, jejichž vyhranost je patrná na první poslech a jedná se o jednu z největších nadějí domácí reggae scény. Nejvíce pozornosti ale na sebe nejspíš strhne německé uskupení Jahtari Riddim Force, kteří kladou důraz na 8 bitový zvuk, což je na této scéně dosti nezvyklé. Jejich celosvětový věhlas ale stále roste, což dokazují releasy na labelech po celém světě. Navíc s nimi vystoupí vokalistka Soom T z Glasgow, která Jahtari doprovází na velké části jejich tour. Od roku 1999 vydala již na 40 nahrávek s personami jako The Orb, Miss Kittin nebo Asian Dub Foundation. Rozmanitost a malebnost jejího hlasu posouvá hudbu Jahtari do nebeských výšin a utváří tak celek, na který budete dlouho vzpomínat.

Tolik tedy k line-upu, hudba však není to jediné co vás čeká na této party. Můžete se těšit na čajovnu, fotbálky nebo fireshow. Samozřejmostí je i bohatý bar, v němž nebudou chybět ani míchané koktejly. Dalším lákadlem může být i příznivá cena piva, kulatých 20 korun. No a pro hladovce nebude chybět bohatě zásobený grill nebo čestvě pečená pizza. Nemusíte se obávat ani nepřízně počasí, na něž budeme připraveni - oba stage budou zastřešeny, a vedle toho zde bude i další velký přístřešek na posezení. Více informací a podrobností najdete co nevidět na stránkách www.drumselecta.cz

Dodal: Matej Luzina
DRUM SELECTA

DRUM SELECTA

Sobota 29. 5. 2010
Předprodej 90 Kč, 120/150 Kč na místě
Vystupují:
Junkett, X.Morph & mc Vaant, Vile, Solitude, Amma a Bam, Smoky, Jahly soul, MC Ghandi, MC eL a Salix, Dj Wodnyah, Influenza, Medial Banana, Tour De Bars, Jahtari Riddim Force, Soom T a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |