Orkidea: Finové jsou skvělé publikum

Orkidea: Finové jsou skvělé publikum

20. 05. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(Promotion) Již dnes se uskuteční v brněnském klubu Favál party Soul Gate, na kterou přijede  dj Orkidea až z chladného Finska. Tento světově uznávaný tranceový producent a třínásobný vítěz o nejlepšího skandinávského dje se předvede  v České republice poprvé a to ve speciálním dvouhodinovém setu!
Ahoj Tapio zdravím do Finska, díky ze jsi si udělal čas na naše otázky.  Jak bys charakterizoval typického Fina? Co rádi provádíte a tancují u vás lidi dost?
Finsko je země kontrastů: temné zimy a dlouhé letní dny, hodně heavy metalu a přitom mnoho slavných skladatelů vážné hudby, mentalita lidi je povětšinou ostýchavá a uzavřená, ale po pár pivech jsou všichni 100% párty šílenci. Finské publikum je podle mého názoru jedno z nejživějších jaké jsem kdy videl. Lidi rozhodně chodí tančit na EDM party a nálada je super.

orkidea

Jaký jsi zažil za svou kariéru nejlepší/nejbláznivější hudební zážitek?
Určitě připravovat publikum pro Chemical Brothers a hrát před těmi desetitisíci lidí v Berlíně ...to je nezapomenutelné.

Oded (Misc. management) povídal, že si rád pospíš v letadlech... nějaké další zlozvyky které na sebe můžeš prásknout?
Haha myslim, že tahle dovednost (spát při cestování) se mi velice hodí!

Vím že máš rád Zemi a vlastně i tvůj první hit a celá tvoje rádioshow se jmenuje Unity ... je za tím něco hlubšího?
Pro mě bylo vždycky v elektronické hudbě a v celé klubové scéně speciální to souznění mezi lidmi, kteří pocházejí z úplně jiných prostředí. Hudba lidi skvělým způsobem spojuje a doufám, že na našich akcích se soustředí spíše nato, co mají společného, než na odlišnosti. Rave je vlastně moderní verzí rituálů datujicích se tisíce let zpátky.



Co tě vlastně přivedlo k djingu? Měl jsi nějaký vzor - jako většina z nás?
Začínal jsem v roce 1991, bylo mi 14 let. Ve squatech jsme v té době páchali různé druhy kulturních akcí, a když nás zasáhlo techno, chtěli jsme pořádat i vlastní party. V té době jsme neznali moc djů, tak jsme začali hrát sami. Z těch zahraničních mě ovlivnili hlavně Sasha, Paul van Dyk, Paul Oakenfold a Dave Seman, zatímco z lokalnich Eliot Ness, Ender, Yuhis a Jokke, což byli u nás veličiny.

Zajimá nás na čem právě pracuješ...je na obzoru nový track nebo album? A co vaše akce? Je po Whiteout s Way Out West a Blank & Jones nějaká na obzoru?
Připravuje se docela dost věcí: spolupráce s Andy Moorem a Solarstone, která začala u nás v Helsinkách, nové verze mého debutového singlu Unity a máme v plánu přivézt Erica Prydze do Finska.

Kde bereš inspiraci pro své tracky?

Řekl bych, že pro mně je to balance mezi porozuměním minulosti, nechat se jí inspirovat a přitom být hudebně otevřený dnešku se všemi jeho nejrůznějšími žánry. Hraji trance už od roku 1992, takže můžu říct, že tomu stylu rozumím docela dobře. Dnes se snažím poslouchat velké žánrové spektrum, abych podněcoval svou kreativitu. Doufám, že má hudba kombinuje stejně jak elementy z překrásné finské přírody, tak i rychlý tep světového velkoměsta.

Kdybys měl jedno přání které by se ti vyplnilo....co by to bylo?
Aby moje děti žily štastný život.

Máš nějaké oblíbené místo kde rád trávíš prázdniny? Nějaké žhavé tipy na tohle léto?

Ibiza je pro mě pořád perfektní místo, kde si užít dovolenou. Každopádně doporučuji!

Navštívil jsi někdy v minulosti Českou republiku?
Zatím ne, ale již delší dobu to plánuji.

Tešíš se na svoje vystoupení u nás? Nějaký vzkaz, který by si chtěl poslat svým fanouškům?
Moc se na to těším, jelikož jsem slyšel o vaší scéně jen samou chválu! Návstěva se už řesila několikrát a je skvělé, že to konečně vyšlo. Takže já doufám, že potkám spoustu milých lidí, získám nové přátele, uvidím nějaké ruce ve vzduchu a dostanu šanci prezentovat svou vizi progressive trancu 21. století.

Díky!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SOUL GATE

Pátek 21. 5. 2010
Vstup: 50 kč / 70 kč / 100 kč
Vystupují:
orkidea, eruvie, jonathan van reed, kaisersoze, spyro, thomas layer, mase, chuckin, filip on fire, moonrise, deepress, revolt, phil albedo, masser
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika