Andy Duguid: Jsem k sobě hodně kritický

Andy Duguid: Jsem k sobě hodně kritický

26. 05. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již za několik týdnů se uskuteční v SaSaZu další pokračování Decadance párty, tentokrát s vyloženě letním tématem Marine. Na akci vystoupí kromě Dash Berlin i skotský producent a dj Andy Duguid. My vám nyní s tímto talentovaným Skotem přinášíme zajímavý rozhovor.
V Praze budeš hrát poprvé a my jsme velmi hrdí, že to bude na Decadance. Proto bychom tě rádi trochu vyzpovídali: Byl jsi tu již někdy soukromě? Znáš Prahu?
V Praze jsem už jednou byl, ale to jsem jenom projížděl vlakem. Pamatuju si, že město na mě působilo velmi starodávným dojmem, a vlastně už od té doby se těším, až si v Praze zahraju!



Decadance má pokaždé nějaké téma. Tentokrát to bude Decadance-Marine a noc bude pojata jako plavba velké zaoceánské lodi, za jejímž kormidlem se na kapitánském můstku vystřídají 4 kapitáni – 4 DJs. Těšíš se na roli kapitána?
Určitě, už se těším, až vás pozvu na svoji plavbu!

Do které letní destinace bys jako kapitán lodi zamířil, kdybys chtěl, aby se pasažéři úžasně pobavili?
Zamířil bych k prvnímu opuštěnému ostrovu. Tam bych pak postavil pěkně nadupanej sound systém a hrál až do rána!

Jak jsi se dostal k hudbě a vlastně i k djingu a které styly jsi zkoušel?
Začalo to ve dvanácti, kdy jsem poprvé uslyšel muziku Jean-Michela Jarrea. Od té doby miluju elektronickou hudbu. A od té doby skládám. Ze začátku nic moc :-) Ale když mi bylo čtyřiadvacet, nechal jsem práce, co mě tehdy živila, a dal jsem šanci svému snu. Naštěstí se to vyplatilo. Takže to by tak bylo mých posledních 15 let v kostce.

Producenta jsi v sobě objevil hned od počátku?
Ano, odjakživa jsem věděl, co chci dělat.

Jsi raději Djem před davem lidí nebo producentem ve studiu?
Abych pravdu řekl, mám rád obojí. Není nic lepšího, než když vidíš, jak lidi z tvojí hudby šílí, ale na druhé straně ten pocit při skládání, kdy se ti pod rukama rodí nový track, je neopakovatelný.

Nyní dvě otázky, které jsme položili i Dash Berlinovi: Když tvoříš track, víš už předem, že to bude věc s vokálem, a máš už i představu, jestli to bude vokál mužský nebo ženský, nebo dokonce tvoříš pro konkrétní osobu a hlas? Nebo je to vše jinak?
Já pracuju podle momentálního pocitu a nechám se vést momentální inspirací. Tak asi vzniká to nejlepší, aspoň u mně. Jestli se budou hodit vokály, to poznám asi tak v polovině práce na konkrétní skladbě.

Když je track hotový, cítíš z něho hit? Máš nějaké mrazení v kostech?
No jasně, že mám mrazení. Ale taky jsem k sobě děsně kritický, takže si to radši nijak moc neužívám!

Ve tvém případě se musím ještě zeptat na jednu věc. Track začínáš tvořit jako Andy Duguid, ale kdy nastane chvíle, že se rozhodneš pod track nepodepsat jako Andy, ale použiješ některý ze svých pseudonymů Reeve, Corsi nebo jiných?
To se rozhoduju už předtím, než začnu psát. Vím, že když mám skládat jako Reeve pro Anjunabeats, tak to má být melodický, povznášející trance, a když mám být Emilio Fernandez, tak to bude rytmičtější, hlubší sound. Track pod pseudonymem Corsie jsem dokončil, ale nevydal jsem ho. Takových mám hodně! Ale Mr Sam mě donutil, abych mu ho dovolit dát na jeho kompilaci Opus. Nehodil se pro něj žádný z pseudonymů, které jsem do té doby používal, a tak jsem si vymyslel nový. Každopádně jde o muziku, ne o jméno, si myslím.

Máš některou ze svých skladeb jako svoji TOP… takovou svoji devátou symfonii?
To by nejspíš byl "Signals." Vždycky když ho někde v klubu zahraju, tak má velký úspěch.

Jak vznikla vaše plodná spolupráce s Julií?
To bylo tak. Když jsem připravoval album Believe, napsal jsem skladbu "Falling" a napadlo mě, že Julie by se k němu skvěle hodila. A tak mě s ní lidi od Black Hole Recordings seznámili a vznikl mezi námi silný pracovní vztah. Julie je jednou z nejlepších live vokalistek, co znám. Máte se fakt na co těšit!

Chystáte si na nás s Julií nějaké překvapení ?
Já jsem si říkal, že bych během setu mohl lítat mezi lidma, a Julie chtěla na úvod svého bloku přijet na koni.

Závěrem se zeptám zcela netradičně. Máš nějaký vzkaz pro české publikum ?
"Hovoří k vám kapitán lodi. Za pár týdnů se objevím na Decadance. Důrazně doporučuji, abyste si před mým příjezdem pořádně odpočinuli. Budete totiž potřebovat veškerou svou energii."

Více informací na www.decadance.cz a http://www.facebook.com/decadanceparty

Dodal: Zdeněk Masopust, Decadance
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DECADANCE MARINE

Pátek 11. 6. 2010
Vstup: Předprodej: 390 až 450 Kč, na místě 590 Kč
Vystupují:
Dash Berlin (nl), Andy Duguid (sco), Milan Lieskovsky (sk), Bon Finix (cz), Julie Thompson (uk)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika